Sunday, February 27, 2011

My new passion

Assalamualaikum wbt

hari ni aku belajar ilmu baru,pengalaman baru n insyaAllah sumber rezeki baru..nak tau x aku wat ape...jeng..jeng..jeng...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
yer..aku belajar wat cupcake n deconya skali..sifunya mmg org yg pakar dlm membuat cc n lain2 kek la..siap ada buku lagi tau...rupe2nya senang je wat cc ni..cume remeh skit la..n padan la dgn harganya tu ek..so sesape yg slalu complain dgn harga cc ni, cubelah g buat sendiri..baru korang tau berbaloi x harganya gn nak siapkannya..hehehehe

pasni nak blajar wat cheese cc n special ccplak..semoga di permudahkan urusan n di murahkan rezeki..hehhee

p/s : Psstt..pas ni bleh ar aku amik order ek...ada x yg sudi nak order?(takut plak,wat GA yg free pun x laku, nikan plak jual barang kan...huhuhu)


baru siap baking..ready to decorate
buttercream topping
the sifu..
the sifu again..yg tgh kacau adunan tu ek
The lunch..hehehe
ni mmg hasil air tgn aku sepenuhnya ek..hasil didikan The Sifu..
hasil tuk hari ni..
the students hehehe..me?...of coz la ngah amik gmbr

Saya mahu terer n rajin masak n dapat banyak resepi dari blog Little Parlour

Assalamualaiku wbt

Ni n3 aku yang kedua tuk dapatkan ipad percuma dr Mommy Lina...

ok..korang penah x jengah blog Little Parlour a.k.a Lady of Leisure ? kalau belum silalah jengah ek..aku suka sngt baca blog lady ni coz dia ni seorang yg humble n merendah diri tentang sape dirinya yg sebenar..x penah nak dedahkan identiti sebenar kecuali Ari n Molly..hehehe
tapi yang paling best,Lady ni sngt suka memasak tuk hubby dia (betul x Lady?hehehe) n masakannya pun bukan calang2 tau....ada mcm2 jenis yg kdg2 aku x terpk pun nak masak n hiasannya pun dah macam hotel punya masakan tau...n sume resepi Lady bagi..kirenya blog dia mmg penuh gn resepi la...(selain tu pun ada la),kekadang bile bace blog dia teringin nak makan benda yang Lady masak tu..hehehe..terliur jer..seb baik x mengandung lagi..kalau x kempunan la aku .kdg2 bile tgh berblogging pun,tetiba rase cam x yau nak masak ape, blog dia lah yang aku jengah tuk mencari idea..(thanks a lot ek Lady)
org tua slalu kate nak memikat suami kenalah merasa air tangan isteri kan..so aku rasa Lady ni dah terer la pikat hubby dia dlm bab2 masak nih..(jgn marah ek Lady) sebab tu aku nak sangat bc blog Lady so aku pun bleh rajin n terer masak tuk famili aku mcm dia..

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. SertaiBengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

Friday, February 25, 2011

Bilik Putih

Assalamualaikum wbt

Huhuhu..nampaknya GA yg aku anjurkan x mendapat sambutan la..mungkin blog aku x best kot..hahaha..xpe lah..kalau masih x mendapat sambutan, terpaksalah aku tutup awal GA ini yer kengkawan..neway thanks to the two contestant yg dah hntr n3 tuk GA aku..insyaAllah mereka akan dpt saguhati coz menjadi peserta GA aku..hehehe

oraitlah...kat sini just nak citer yg awal bulan hari tu (aku x ingt berape haribulan) aku gn hubby dah merancang tuk wat photoshoot famili kami..sebelum ni mase photoshoot hannah gn kak zubye kitorg ada gak lah menyelit-nyelit..tp gn luqman ni mcm x berape mampu nak amik kak zubye lg..hehehe..walaupun hasil keje dia sngt mabeles..

so...cari punya cari..akhirnya terjumpa lah blog ini positiveemagez..mula2 ingt nak shoot outdoor gak..tp hubby kate jom kite tukar stail..asyik wat outdoor jer..so akhirnya kami telah membuat keputusan nak wat photoshoot dalm studio tp background putih..namenya bilik putih or white room la kan..nak dijadika cite hari nak maik gmbr tu, hannah bleh plak kena cirit nirit n memuntah, smapai studio dia baru bgn tdr plak..so mud x baik..terpaksa la wife shahrol umpan gegula..hehehe..dah la ..jom layan gambar...


Anak teruna mummy yg sangat manje
1, 2, 3...yeay...
keluarga bahgia...Aminnn
anak terunaku yg encem n manja..
Luqman seronok dpt bergambar..dis ni pandai pose la aku rase
Pose kena paksa..hahaha..
dapat gegula senyum la hannah yg moody itu..
pose "manjadanmesra"
pose "gediksantaitakbolehbelah"
pose "gedikmanje"
pse "malu-malukucinggatal"
alamak hannah..terkangkang..seb baik x nampak pendes
adik..tgk la uncle kameraman tuh..kate hannah sambil memutarkan kepale luqman
anak2 mummy

Thursday, February 24, 2011

Saya mahu iPad dari Blog MySuperKids

thanks to google

Assalamualaikum wbt

Aku ni kdg2 suka menjadi silent reader tuk sesetengah blog kengkawanku di alam maya nih..selain dapat menambahkan kengkawan(walupun x penah jumpe) tp seronok bile bace kisah derang nih..salah satu blog yg aku jenguk adalah blog seorang ibu yg sangat tabah n kuat untuk ank2nya yg juga tabah n kuat.hehehe sesuailah gn blog dia yg bernama Mysuperkids itu.
ectelinya...Mommy Lyna..owner blog tu dgn berbesar hati lg pemurahnya (ni n3 sambil "mengipas" nih) nak bg iPad percume kepada pembaca bertuahnye..haaa..sape x nak iPad free kan..rugi wooo x amik peluang ini...
aku nih dah lame la bebenor dah usha gadget yg satu nih..tp nak membelinya belum lah ada kesempatan dr segi kewangan..so kalau dapat satu free plak tu..mmg sujud syukur la aku nanti..k
walupun aku ni xde lah terer sngt bab2 IT nih, tp aku rase iPad ni sngt portable la..senang sikit nak ngangkutnye..xdelah senget bahu aku ni angkat beg laptop,tgn bwk beg bimbit isi buku2 nak ngajar,bahu sebelah lg plak letak henbeg..trase crowded je time jln..hehehehe
bleh gak sharing is caring gn en.hubby yg mesti over excited gak kalau dapt iPad ni..so..to Mommy Lyna, sudi2 lah bg iPad tu kat saye ek..(raih undi ni)hehehe

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

Tuesday, February 22, 2011

Aksi atas katil

Assalamualaikum wbt

xde banyak nak kate, jom layan video panas atas katil..hehehe


video


hehehe..actually ni video hannah bergurau senda n bermain gn adik dia..hehehe..b4 di rakam..luqman melekek-lekek gelak..time di rakam x berape nak jadi plak..aku suka tgk aksi derang bermain..sngt sweet..kdg2 hannah yg gelak hover dr adik dia..padahal hannah yg agah adik dia..adik luqman biasalah..control macho..

Monday, February 21, 2011

*cool wif sunglass!*

Assalamualaikum wbt
waaaahhh..udah lame tidak ku join mane2 GA..bukan sengaja x nak join..tp kdg2 lmbt bukak blog n BW tgk2 dah hbs dah..tarikh penyertaan dah tammat dah pun..huhuhu..so kali ni tanpa berlengah lg setelah di tag oleh Izza,aku pun join contest yang dianjurkan oleh P.i.n.K.y MoMMa ini..ni pun first GA dia gak..syarat2 nye mudah sajok..

* mesti ada blog - ye ado
* b her blog follower - ye udah
* b her contest blog follower - ye udah juge
* letak banner kat n3 n side bar too dgn linknya sekali - ye udah jue
* buat 1 n3 wif the title *cool wif sunglasses!* - ye udah juge disini
* tag 2 frens join GA ni..(ramai bleh ker? tp yg lain yg x di tag nak join pun bleh gak.)
aku nak tag Ety n Liza coz aku bnyk gak nmpk gmbr derang berkaca mato hitam..


so sume syarat2 dah dipenuhi..(rasonyalah)..jom la join kengkawan..

nilah gambar yang ku pertaruhkan utk GA ini..berlatarbelakangkan pantai ape aku x ingat tp kat penang pas menghadiri kenduri kawin kakak iparku..


Saturday, February 19, 2011

sedih bangat ni



Assalamualaikum wbt
Huhuhu..actually lame dah nak wat n3 ni..korang nmpk x baju yg dipakai oleh hubby ku dlm pic kat atas nun?huhuhu..actually aku belikan tuk hubby sempena raye hari tu..saje je suka wat suprise beli benda2 yg dia suka..(kalau aku mampu beli la kan)..tu tshirt adidas ori tau lmbg yg lame tu..hubby dah lame nak tshirt ni..kebetulan hari tu ada rezeki lebih skit..aku pun belikan lah tuk dia..
tp yg buatkan aku sedey sesangat nye nih adalah kerana hari tu aku kemas almari n baru aku perasan, dah lame x nmpk tshirt ni..aku tanye hubby,dia kate pun dah lame x nmpk gak tshirt ni..kitorng siap tanye mak masing2 ada x tertinggal kat kg ke..tp malangnya..hampa belaka..tiada khabar gembira lgsung dr mereka sume..
pastu ada gak terpk,agaknya ada org curi masa aku sidai kat ampaian kot..last2 baru teringat yg last skali nmpk hubby pakai tshrt tu mase g famili day sekolah aku kat PD..huhuhu..sahih la tu tertinggal kat sane...bukan rezeki hubby la tu..

Monday, February 14, 2011

Dah besar

Assalamualaikum wbt
huhuhu..mule2 rase sedih ni coz mcm xde yg sudi join GA aku..x pelah..its ok..ni first trial je..aku masih x berputus asa..lagipun due date pun jauh lagi kan..heheheh
anyway ni nak cite pasal anak terunaku Luqman yang aku rase cepat je dah besar..skang ni dah pandai merangkak n dah cube2 nak berdiri n manjat..n dah tau dengki gn kakak dia..slalu gak derang ni gaduh..luqman akan menjerit jika dibuli o x puas ati gn kakak dia..hehehe
tp manja still melampau..x leh nak tinggal langsung sampaikan kalau g playground n aku cube letak kat slide pun diaa melalak coz ingt aku nak letak dia la tuh..hehehe..
hannah toksah citer la..dah sngt matured berbanding umurnya..tp slalu kena marah coz suka buat adik dia..kdg2 dia suka tolak adik dia sampai terlentang luqman..tp stil manja n jd peneman aku kalau g gym..k lah jom layan gambar
Hannah yang x reti dok diam kalau tgh main
isk..susah betul nak dpt shoot yg cntik..
gaya pemanduan sambil berdiri drpd Luqman Akif..jgn tiru aksi ini
hehehe..saya pandai bwk keta..
time ni dia ngah syok naik menan ni..kalau aku amik dia akan marah n pegang stereng tu kuat2
mummy bg lah luqman main pepuas ek..pliss
main sampai tertdr..still marah mase nak angkat
sampai senget2 kepala tdr sambil memandu..
Buah hati mummy
korang lah racun, koranglah penawar..love you all so very muchh

Thursday, February 10, 2011

Mereka lagi..

Assalamualaikum wbt

b4 cuti raya cine hari tu aku n hubby plan nak amik gmbr famili..tp amik indoor punyalah..dlm studio..whiteroom..gmbrnye ada dah publish skit kat FB aku..yg lain blum dpt lg..cantik2 gak gmbrnya..bleh wat gntg kat dinding nanti.b4 wat photoshoot,hubby ajak g Giant Kota Kemuning tuk potong rambut..siap shampoo lagi tu..so hannah pun sibuk la nak gak..jom kite tgk aksi2 mereka di kedai rambut..


hannah dah agak boring dah time ni..akak tu tgh blow rmbt dia..
control..control...
seronoknya saya boleh cuci rambut
baru lepas cuci rambut ni..
mummy suh senyum b4 wat rambut
cian bujang mummy ni..nak cuci rambut x bnyk..hehehe
daddy wif luqman..my sister..n.....my lovely daughter..me?lepas derang baru la den dpt cuci rambut..

Monday, February 7, 2011

wajah2 mereka dan caught in action

Assalamualaikum
wah..seronok bercuti sakan..bnyk citer aku nak story ni..tp satu persatu la ek..tgk..n3 yg ni pun wat dua tajuk n dua citer trus.jimat masa skit..hehehe
lately aku bz sngt even cuti raya cine seminggu..mane nak wat buku aturcara tuk mesyuarat PIBG hujung minggu ni...mane nak siapkan soalan peksa tuk exam penggal 1 ni..mane nak berjalan n bercutinya..dah la awal2 cuti hari tu kena food poisoning..penat mak muntah nyah...seb baik mak sorang je yg kena..x tau la kalau hannah n luqman yg kena..lg kesian memikirkannya..
ok trus ke cite yg pertama..korang suka tgk org tdr x?aku suka gak coz kdg2 mcm2 aksi bleh tgk time org tdr nih..tp wajah2 yg sentiasa menenangkan aku time derang tdr adalah wajah mereka2 ini..jom layanz..

ni wajah kesayanganku..my hubby n hannah..same x gaya derang tdr?same x muke mereka?suke cium dahi derang time derang tdr.
ni lg sorng..comei je bile tdr..rase nak geget2 jer..

hehehe..comelkan gaya derang tdr..haa..jom tgk plak gaya si comel nih..pantang lepa ada je yg dia buat..tp slalunya pntg tinggal..asyik ngs jer...kalau bleh nak melekat gn aku..huhuhu..anak bujangku ini sngt manja..jom tgk gaya luqman beraksi..
mummy xde nih..nak bukak FB la..tgk awek cun2
x mummy..luqman x wat ape2 ..luqman cari lagu InsyaAllah yg Maher Zain nyanyi tu..kakak hannah kan suka lagu tu..
isk..mcm mane nak taip ni..sume same je..arghh hentam saje lah ..
blogwalking plak ar..mummy ni asyik bz je..biar aku plak BW tgk blog kawan2 mummy..