Friday, April 29, 2011

kidz playland

Assalamualaikum wbt..

Korang pernah x g Jusco Bukit Tinggi?actualinye jusco ni dekat la dgn area rumah aku..so kalau boring2..bleh la aku bwk ank2 g jenjalan kat sini..n kebetulan ada skali tu hubby agak bz menguruskan bisness dia..so aku ckp nak g jusco..dia kate ok..nanti jumpe kat sane..so kitorang pun g la jusco ni..rupe2nya dah ada satu taman tuk kanak2 bermain kat sini..(ke dah lame n aku je yg baru tau)...so sementara nak menunggu en hubby aku pun bwk bebudak ni kat taman ni..seronok la derang bermain n bergumbira..luqman pun nak join gak..layankan aje..
skali masuk rm8..pastu slagi tag kat tgn x tanggalkan lg..selagi tu lah anak2 bleh kluar masuk sesuka hati..jom la layan gambaq..

mummy tgk rumah hannah ni..tinggiiii...
suka main gelongsor ni..
luqman baru bgn tdr..enjin baru nak panas..
bile enjin dah panas..nak ikut kakak hannah main gelongsor..

Wednesday, April 27, 2011

Cup cakes

Assalamualaikum wbt..

order..order..order...Alhamdulillah sngt hapie bile wat benda ni..lg hapie bile tgk hasilnya di sukai gak oleh customer..


Monday, April 25, 2011

Cheese Tart

Assalamualaikum wbt..

kali ni nak upload gambar cheese tart yang di"order" oleh anak2 murid ku n kengkawan gak...Alhamdulillah ada rezeki dalam berniaga cheese tart ni...nak order boleh yer..hehehe..pomot..jgn x pomot...actually dah ada bnyk order tp x berkesempatan nak amik gmbr n tepek kat sini jer..hehehe


Tuesday, April 19, 2011

Kena Buli??!!

Assalamualaikum wbt..

first off all..maap..maap..maap..coz dah lame x update blog..gue agak bz la lately..huhuhu..pastu laptop rosak plak kena tumbuk gn anak daraku itu..ni lah baru betulkan n dpt la sedikit mase tuk update cerita2 yg dah basi dah ni..huhuhu..
k la malas nak membebel pepanjang..just nak bgtau..hari tu aku g rmh akak aku kat Kota Damansara n anak2 ku telah dibuli..kena angkat monyet..huhuhu..jom tgk ape jadi..








hehehe..nak tau x sape pembuli yang telah mengikat beruk menan tu kat anak2 aku...jeng..jeng..jeng...








akulah..hehehe

Wednesday, April 13, 2011

Rezeki...

Assalamualaikum wbt.. Alhamdulillah ada rezeki lg...semoga dipermudahkan segala urusan... Memula saje je wat..x sangka ada org nak order..thank u kengkawan...
ordered by hubby's office mate for her husband..tq
saje je wat tuk member hubby..
again ordered by hubby's house mate..this one for his girlfren..tq

Monday, April 11, 2011

Korang tensen tak?.....

Assalamualaikum wbt..

Korang tensen x?kalau tensen jom layan klip ni jap..



video

hehehe..lawak x...dah hilang x tensen korang?
have a nice day..

Saturday, April 9, 2011

Insiden...

Assalamualaikum wbt..

Hari tu..anak terunaku itu kena sakit mata..memula belah kanan..mlm sebelum tu aku dah perasan coz bnyk taik mate kat situ...sebelum tu dia n hannah mmg dah kena selsema n dah amik ubat pun..
nak dijadikan citer..malam tu aku gosok baju tuk keje la kan..so aku pesan kat hubby suh bagi ubat kat anak2 memandangkan selsema derang x ok2 lg..hubby pun cakap ok...
esoknya, setelah aku ready tuk ke sekolah..aku tgk mate luqman mcm makin truk je..taik mate penuh sampai aku rase kalau luqman bangun gerenti x leh bukak mate punya...
so aku ckp gn en.hubby

me:sayang, mate luqman ni mcm makin teruk la
hubby: x pe semalam abg dah letak ubat.
me:ha?ubat?ubat ape?
hubby: ubat mate dia la..
me:bile plak kite amik ubat mate dia sayang..kan baru semalam dia kena sakit mate..

ropa-ropanya en.hubby telah menitiskan ubat selsema yg sepatutnya letak kat hidung tp telah dititiskan ke mate luqman..huhuhu..ape daa..daddy ni..kat botol tu terang2 dia bulatkan "hidung"...seb baik luqman x ape2..balik sekolah baru aku bwk dia g klinik tuk dpt ubat yg betul2 leh titis kat mate...


Thursday, April 7, 2011

Mereka lagi..

Assalamualaikum wbt..

ingt x aku ada wat n3 pasal bwk ank2 blk kg time cuti sekolah?
actually xde aktiviti menarik pun just lelepak rmh parents aku smbil derang melayan karenah cucu2 derang nih..hehehehe..ni antara gmbr yg sempat di snap time lelepak bersama mummy didlm bilik...





Tuesday, April 5, 2011

Cube lagi

Assalamualaikum wbt..

Hari tu hubby ajak makan kat satu tempat nih..Sekinchan Ikan Bakar..tp kat Kota Damansara..Biasalah,nama kedai pun ikan bakar so semua lauk yg ada dibakar je..kuah2 xde just ada sup kosong jer..makanan aku rase ok tp x de variety la coz sumenya dibakar sahaja..
tp ikan bakar dia mmg best wa cakap lu..g la try ek..nasi plak bleh pilih nasi putih or nasi lemak..
hubby melayan anak daranya makan...
anak daraku belajar senyum...
sikecik ni dr dlm keta sampai hbs mkn dia tdr..

Sunday, April 3, 2011

nak cube juge..

Assalamualaikum wbt..

aku nak cube gak wat benda ni..rase mmg best..tp kalau aku buat same ke best rasenya...

alhamdulillah first attempt menjadi walaupun rupanya x comei..tp laku n my FIL semuanya suke tau..siap cancel plan nak g Jusco tuk wat benda ni...

second time rupenya comei skit..so bleh amik gmbr..bile bwk g sekolah derang pun kate sodap..yeay..pandai gak aku..heehehe..siap ada nak order..boleh..xde hal..

ni lah benda yang aku buat tuh...
.
.
.
.
.
.
.
.
..


blueberry cheese tart