Thursday, December 29, 2011

Pelik...

Assalamualaikum wbt...

korang,actuallybya aku rase pelik skit nih..aku ni sejak dua menjak ni mcm rajin skit uodate blog...tapinye kan..aku rase cam xde org bace..hehehe..org skang ni mmg dah x rajin nak bw ke?ke ramai yg jd silent reader je...hehehe..aku bukan ape..cam n3 sebelum ni aku mmg harap la ada respon dari sesape yg terer..tp xde sape plak nak tolong..xpe lah..blog x glamer la katekan..ayat merajuk la konon..
x pelah..at least aku ada tmpt nak meluahkan something dgn blog ni...ok daaaa..

Tuesday, December 27, 2011

tolong...tolong...

Assalamualaikum wbt... Korang,skang ni kan dah setting baru kan kite nye blog...so cane aku nak wat sticky post ek?tulun...tulunnn/.....

Friday, December 23, 2011

Apa nak jadi...

Assalamualaikum wbt... Korang ada FB x?aku rase zaman skang ni boleh dikatakan sume org ada FB..aku pun ada gak la kan..memandangkan aku ni cikgu sekolah kengkadang ada la bebudak sekolah yg add aku..aku pilih gak la mane yg nak di addnye.. tp sejak dua menjak ni aku menyampah skit tgk status derang nih..ntahapehape skit..mungkin bebudak lagi kot.. tp yg paling menyampah bile tgk budak2 bwh umur ni (baru umur 15 thn)amik gmbr fgn awek o boypren masing2..gn baju seksinya yg pompuan n yg lelaki siap la gn gmbr hisap rokok n telinga bertindik..pastu ada plak adengan kiss2..pipi ada molot pun ada..pastu bangga letak kat gmbr koleksi derang..pastu kengkawan lain puji mcm bgs sngt la member dia tu punya perangai..sweet couple lah..ape lah..(Ya Allah kau jauhkan la anak2 ku daripada terlibat dgn perkara yg tidak elok) oleh kerana aku dah menyampah nak tgk gambr derang ni..aku remove je lah dr frend list aku..nyampahhh I... p/s:takut melihat perangai budak2 zaman skang yg x tau batas2 pergaulan n Agama.x tau dosa pahala..dunai dah akhir zaman...Nauzubillah...

Thursday, December 22, 2011

sedey...

Assalamualaikum wbt... hari ni aku try nak wat kuih cara berlauk..tp first trial x jadi..trus hilang mud..coz aku xde acuan yg tradisional tu..aku beli acuan yg boleh la nak wat kuih cara n bakar pun pakai oven..mungkin bakar lame sngt..dia melekat..n rase kering..juri tetap (my Dear Hubby)..ckp kering sngt..adunan n inti ada lagi..tp malas nak bersihkan acuan yg dah melekat2 tu n nak tunggu masak lg..lmbt la..(alasan malas nak teruskan) sabar ek sayang..nanti kalau ada mud lia teruskan ek..hehehe

Duit..duit..

Assalamualaikum wbt.... wah x lame lg kuor duit baru..bestnya..suka bau duit baru yg baru kluar dari mesin ATM..rase syg nak pakai tp kena pakai gak la kan..mane ada org kluarkan duit tuk wat kenangan..hehehe..pas ni dah ada balik duit RM20..kale oren giteww..kelaassss...

Wednesday, December 21, 2011

Keputusan dah keluar.....

Assalamualaikum wbt...

Esok results PMR dah keluar..ada x sesape yg anak dia amik PMR tahun ni?semoga dpt results yg baik yer..
aku plak mcm biasa(first time actuallynya)..sebagai guru kelas tingkatan 3,makanya esok aku la yg akan menyerahkan results pada anak2 muridku..semoga korang semua dapat results yg elok setimpal dgn usaha korang selama ni...

p/s: minta2 results Sains PMR sekolah aku ok tahun nih...

Tuesday, December 20, 2011

Gaji...

Assalamualikum wbt..

actualynya walaupun aku ni kakitgn kerajaan,aku x berape paham gn skim gaji baru yg akan bermula tahun 2012 nih..mcm2 version aku dgr..pening aku memikirkannya..so x yah pening2..yg penting cukup bulan gaji masuk..heheheh..so tgk jadual ni lg penting..hahahah



Monday, December 19, 2011

Aurat...

Buat mereka yg suka bg alasan tentang aurat n bangga dgn imej seksi n seksa .....

1. Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?

-Yang pasti, kalau tak tutup aurat, confirm masuk NERAKA..Nauzubillah

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.

-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah seperti tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.

-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.

-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.

-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

7. Walau kami tak bertudung, kami tetap solat dan puasa.

-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

8. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.

-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan ALLAH.

-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)

-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.

-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..

-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.

-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.“Wahai wanita, setiap ciptaan tuhan yang berharga di dunia ini akan terlindung dan amat sukar untuk diperolehi. Di mana kamu boleh dapatkan permata? Tertanam jauh di perut bumi, tertudung dan dilindungi. Dimana kamu jumpa Mutiara? Terbenam jauh di dalam lautan, tertudung dan dilindungi oleh kulit kerang yang cantik. Di mana kamu cari emas? Terperosok di lapisan bumi tertudung dengan lapisan demi lapisan tanah dan batu. Tubuh kamu adalah suci malah lebih berharga daripada emas mahupun permata. Oleh itu kamu juga perlu bertudung dan melindungi diri kamu.” —

Friday, December 16, 2011

Dapat juga

Assalamualaikum wbt...

Hehehe...ini hati sngt gumbira kerana dpt gak tgk citer ini..minggu lepas la aku g gn hubby n anak2 kat JJ Bukit Tinggi..ok la citernya...best lagi cite Shrek pada aku..tp x pe yg penting kami enjoy..tp x tau la En.Suami enjoy ke x?Korang dah tgk belum citer ni?mase kitorg tgk cite ni kirenya first time bwk Luqman tgk wayang..walaupun dia ok mula2..dah nak akhir tu dia dah cam bosan..tp dia still ok drpd mase first time bwk Hannah tgk wayang dulu...sampai skang pun Hannah x leh dok diam dlm panggung..panas punggung..hehehhe

Thursday, December 15, 2011

Teringin

Assalamualaikum wbt..

korang punya stail bertudung camne ek?aku simple je..kalau g ngajar masih pakai tudung bawal,kalau kat rumah o jenjalan baru pakai tudung ala2 ariani tu..kadang2 teringin gak nak pakai tudung fancy2..tp mcm x reti n payah je..lg pun aku kena la pakai tudung yg memenuhi syariat Islam kan (menutupi dada)..n memandangkan aku masih menyusukan Luqman so aku x brape sesuai nk pakai tudung singkat2 nih..seksi n seksa you...
tp best gak bile tgk org pakai tuung cecantik nih..cam fiza.siap ada butik lg u olls..semoga satu hari nanti tercapai impian nk try bergaya dan bertudung cam derang nih...




Assalamualaikum wbt..

Wednesday, December 14, 2011

Rajin nye...

Assalamualaikum wbt....

mari tgk bebudak rajin wat homework..hehhee..semoga bila dah sekolah nanti korang tetap rajin ek...
Budak botak ni sampai juling2 mate tgk pen sambil nak wat peace dgn 2 tgn..hehhee
ni bukan aksi tidur ek..tp aksi buat kerja contengan dengan penuh khusyuk sambil baring2 gitew...luqman pun letak kepala cam hannah..ape kakak buat dia tiru..hehehe..alahai anak omak..

Tuesday, December 13, 2011

Ole.....

Assalamualaikum wbt..

mari kite saksikan aksi terlampau anak beranak ni...
...
..
..
.

.
.
.
.
hehehe..aksi anak n bapak mase Malaysia lwn Indonesia hari tu..sabar je lah.... video

Monday, December 12, 2011

Art attack..

Assalamualaikum wbt..

Korang suka x tgk cite Art Attack ni?rasenya dah lame cite ni ada kat Tv..kreatif betul hos dia masa tu Neil Buchanan..aku ni walupun org sains tp sngt minat pada benda2 seni nih..dulu hos dia org putih,skang hos dia bukan org putih tp orgnya masih putih..si Qi a.k.a BF yuna...masih best Art Attack yg baru ni tp x tau betul ke x Qi yg buat coz asyik tunjuk tgn je..heheheh..apepun masih best...
minat pada benda2 seni ni turun plak pada Hannah,dia suka gak tgk cite ni o Artzooka channel 612...(nickelodeon)..so hari tu kakak aku ajak aku n anak aku n anak dia skali g one utama..korang mesti perasan kan kat OU ni ada kelas Art Attack ni..aku dah lame perasan tp x penah la g..so bile kakak aku ajak,aku try la..

bayaran dia, RM50 perentry for 1 hour..(ni ikut gaya berbelanja mewah kakak aku ni la)x pe x membazir kan..(think positive)..so anak2 bleh pilih benda apa yg derang nak buat yg bersesuaian dengan umur derang..sementara derang siapkan,bleh la parents g shoping selama 1 jam tanpa gangguan anak2..hahhaah.

first time masuk anak aku cam blur je coz derang speaking gn anak aku n sume benda kena buat sendiri..tp ada assistant tlg la...cousin dia, Dhia Misya Erina dah kali ke 3 kot ke sini n dah faham english coz dah sekolah..(anak sulung kakak aku Danish,dia letak kat bahagian Space Shoot, aku rase..bayar RM27..main la sampai puas)..so..jom layan gamabar..
nampak x mane hannah?kelas ni ada timing tuk setiap session..kelas hannah start kul 1-2..ni sume dah beratur nak masuk kelas..budak kecik je..budak besar ni x sabar nak masukkan anak nih..nak g shoping..wahahah
hannah,(dah besar anak mummy)first time art class..
ni lah hasilnya..walaupun x sama gn yg asal.(coz assistant salah timing..apa daa...dia ingt hannah punya lion ni tuk 2 and a half hours..padahal lion ni tuk bebudak umur 2tahun setengah yg buat selama 1 jam)
mummy,nanti hannah nak g lagi ek art class..kate hannah..
ok,nanti kite suh daddy belanja ek..kate mummy..

Friday, December 9, 2011

yeay..jadi....

Assalamualaikum wbt...

sebenarnya aku dah lame nak try buat benda alah ni...tp asyik bertangguh je..so bile cuti sekolah ni,bosan2 xde keje,kdg2 dtg la mud rajin nak masak benda lain..so aku try la wat benda ni..
first time buat..x jadi coz dia tersenyum je...tp gmbr xde nak tunjuk..rasenya mcm dah snap gmbrnya..tp mase nak upload mcm xde gmbrnya...second time pun masih x cantik..n third time punya kukusan barulah jadi...rupa2nya kena letak dlm bekas supaya dia x tersenyum n leper..hahahah..nak tau x aku wat ape......
..
.
.
.
.

.
.
..
.

taraaaaa....

Apam polkadot..hehehe..org lain dah lame makan,aku baru nak rasa..heheheh
tp best plak bile dah jadi..senang gila buat dia..nana, thanks coz berjaya menarik minat akak tuk try wat apam nih..anak2 pun suka, anak2 jiran pun suka,hubby pun suka..n mak mertua ahkak pun suker deknonn oii..hehehe..kellassss ko Maria...

p/s: ahkak xde pengukus deknon,so akak pakai periuk nasi elektrik je..senang pun senang..hehehe

Thursday, December 8, 2011

Garangnye budak ni..

Assalamualaikum wbt...

korang jgn sampai muntah hijau ek coz aku asyik tunjuk video anak teruna ku ni je..jom tgk aksi grg luqman nih...layan kan jela...hehehhhe
video

Wednesday, December 7, 2011

HPPN

Assalamualaikum wbt..

Haaaa..ni cite basi yg pertama aku nak cite kat korang..memandangkan skang ni hubby aku dah wat part time menternak n berkebun,so dia sngt minat gn segala hal yg berkaitan dgn ternakan n tanaman..nak dijadikan cite,rumah kitorg ni dekat gn MARDI n aku x ingt bile MARDI ada anjurkan Hari Penternak,Peladang dan Nelayan..(punya la lame smpai x ingt bile tarikh..hahaha)
best gak tgk pameran dia nih..ada mcm2 hasil daripada penternak,petani n nelayan nih..so,jom layan gamabr...
memula sampai nak tarik minat budak dua org ni so tgk kerbau,lembu, kambing n biri-biri dulu..kemain seronok derang...
pastu ada plak kandang arnab..siap bleh bg makan lagi..seronok la budak2 dua org ni..hannah siap angkat letak atas riba,manja la konon..pastu bila arnab tu nak lepas..dia campak je..tindakan luar kawalan kot..hahaha..luqman plak cium2 arnab tu..heheheh..kiut..
arnab2 yang messrrraaaa...
pas dah puas jalan n daddy dah tgk segala benda dia nak tgk n hari pun dah maghrib..maka kami pun balik..tgk aksi daddy jaga 2 org anak dia..hahaha..kiut...
kesimpulannya..best gak g HPPN ni..bebudak pun enjoy n aku n hubby pun enjoy...bleh wat lagi ye aktiviti cam ni..hehehe

Tuesday, December 6, 2011

Suka bangat...

Assalamualaikum wbt...

Korang suka x makan bendalah ni?nak tau benda ape x.......
....
....
...
...
...
..
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaa...

korang penah jumpe x benda nih?first time aku makan kat jusco Sunway pyramid..aku tgk ramai beno org beratur nak mkn benda bulat nih..so aku pun g la beratur n ce try rase yg ayam punya..hehehe..sedap la pulok...makanya,semenjak hari tersebut aku telah jatuh hati gn makanan ni..hehehe
asal g jusco je mesti aku beli..slagi x kena strok kat makanan ni (ayat hubby strok pada makanan means dah x bleh nak mkn dah benda tu,dah jemu...heheh)mase g jusco bukit tinggi,aku punya sengal x tau kewujudan Tako Tao ni..aku nmpk ada org makan,satu bangunan aku cari..sampai tingkat 3..tp x jumpe2..bnyk kali gak la aku g JJ bukit tinggi ni n cari Tako Tao ni..tp x jumpe2 gak..last2 korang nak tau x katne..kat bahagian barang runcit..groundfloor je pun..punya la sengal..agaknya coz aku jrg beli brg runcit kat JJ ni..slalu g kat bahagian baju dewasa n kanak2 n bahagian mainan..mane nak jumpe...heheheh
neway,korang suka x mkn ni?

Saturday, December 3, 2011

Alaaaahaaiiiii...

Assalamualaikum wbt...

Aduhainyaaaaa...terase sngt la malasnya nak menghapdate n3 nih...ada bnyk cite nak story mori ni..tp kena tunggu mud rajin dtg dulu ek..so biar aku peram cite tu jadi jeruk tau..hehheeh..tungggguuuuuu...