Saturday, October 30, 2010

makan..masak...makan...masak..

salam semuanya.kali ni saye nak citer pasal makan n masak..saye ni nak kate rajin masak xdelah rajin sngt.tp nak kate malas sngt pun x juga..actually suka msk tp ldg2 mcm malas nak masak.bleh ke gitew..hehehehe
tp my hubby sngt terer bab masak n makan ni.b4 kawen saye mmg totally x reti masak.mase mule2 masak asam pedas tuk hubby letak gula punya lah bnyak mcm nak masak sambal tumis..last2 hubby kate asam pedas tu manis..hahaha..tp satu yang best about my hubby ni..dia x penah marah kalau saya masak x sedap n x penah komplen about my cooking..dia akan makan mcm saya masak sngt sedap..so saye suka masak tuk suami saya cume kdg2 mud malas masak lebih bnyk drpd mud nak masak..sabarlah en.suamiku yek..hehehe..lg pun bile masak bersama dua org askar di rumah tanpa bantuan sesiapa,agak kelam kelibut skit la..last2 siap msk ntah kul brape...
b4 kawen bnyk kali gak la hubby mskkan tuk saye..time ngurat pun ada.time tu still blajar kat UKM pastu bgtau lalapar kat hubby,tup2 mlm tu dia dtg bawakkan nasi gn lauk ayam grg lemon..pastu ada sekali hjng minggu dia masakkan nasi lemak tau n kitorang berbreakfast kat FRIM..hehehe..romantik gitew..
kitorng ni boleh dikatakan suka makan..kalau ada tmpt mkn yg best n kitorg berkemampuan, kitorg akan cari tmpt tu n rase makan kat situ..so duit lg bnyk hbs tuk mkn dr buat benda lain..hehehe...k la jom layan antara makanan-makanan yg di masak n di makan..

ni makan steamboat dekat gn area rumah kitorg.saye steamboat yg kuah sup o tomyam ni x minat..tp kalau kuah dia yg mcm sos tu yg slalu jual kat van-van tepi jln tu i loikess..tp sebab hubby minat sngt nak mkn so temankan je la n mkn gak la ape yg bleh di makan..
muka hubby yg kelaparan..hehehe..kedai ni x ramai org sngt dtg..tp hubby kate sedap.mungkin x ramai org yg suka mkn steamboat kot..maklumla rumah kitorg ni area kampung-kampung..


gambar-gambar kat atas ni plak makanan yg kitorg makan time bulan pose hr tu..makanan arab..x ingt namenya ape..ni kat seksyen 7 shah alam.hubby minat mkn nasi arab yg kat subang tp takut x sempat nak g makan kat sane so carilah yg area shah alam..restoren nasi arab kat subang tu penah masuk jln2 cari mkn..tp yg kat negeri sembilan punya...
ni plak mee rebus kat killeney's..(betul ke ejaan tu) hubby kate rupenya cantk..rasenya biasa2 sajok..tp boleh la makan..


ha..yang ni plg spesel..hubby yg masak..ikan ape ntah masak steam..saye bab-bab ikan ni mmg fail la...hubby suka masakan steam..tp saye x suke..saye suka yg garing2..so hari tu adik ipar yg dok sabah bwk bnyk gile ikan2 fresh dr sane n salah satunya telah dimasak oleh suami..ikan kerapu kalau x silap ni..sedap gak hubby saya msk tp saye ttp x pandai makan masakan steam
apepun sngt suka mkn n kurang suke masak..hahaha..sngt suka baca blog ladyofleisure yg sngt rajin masak...bile bleh jd mcm dia ek..huhuhu

Thursday, October 21, 2010

blog terabai...

salam sumenya...dah lame bangt ni x hapdate blog.korang pun mesti rase mcm dah wujud lgkan blog ni.seriesly kat rmh mmg x sempat nak berblogging sejak ada anak dua ni.kat sekolah mmg x sempat coz skang keje tgh bnyk.lg plak pgg kelas kan.mcm2 buku nak kena lengkapkan n mcm2 laporan nak kena hntr bile dah hjng tahun ni.jgn risau saya ada gak menyinggah blog korang tp mmg singgah tuk bace je lah..nak tinggalkan jejak mmg x sempat.blk keje lg la jgn harap nk bukak lappy..anak jantanku yang seorang itu sngt manje ok...bile mummy x de menagis mcm kena dera...nak semayang magrib pun x tentu hala..ni kan pulak nak membuka lappy..dia nak kite ade sebelah dia jer baru lah senyap...huhuhu..plak tusuka tdr lmbt..kdg2 kakak dah tdr, adiknya x tdr lg...adik tdr, kakak plak x tdr lg...yg tensen mummy nya lah coz slagi anak2 x tdr mcm mane la mummy nak tdr...plak tu sumenya ada angin time tdr x nak kat daddy..so mcm mane la mummy nak berjimba2 di alam maya..huhuhu..neway i miss u olls la kengkawan ku..so meh la kite tenok gegambar nih


Ape la mummy n daddy ni..mkn sedap2 n biar luqman tenok jer...
hehehe..perut sape lg bhunchit nih..daddy ke luqman ek?
Ni peace ke ape sayang?
ready..up//up.. n away....
baru belajar senyum tuk amik gambar hannah ni..mamat tu plak tensen la tu baring lame sngt...


sebelum ni asyik tgk video luqman senyum je kan,meh layan dia ngs plak...

video