Thursday, November 24, 2011

Dia lagi..

Assalamualaikum wbt...

hari tu korang dah tgk dia nyanyi sambil pusing2 kan..kali ni tgk plak dia nyanyi sambil pgg kaki menan dia..
video

Wednesday, November 23, 2011

Nak g bercuti..

Assalamualaikum wbt..

Ape plan korang sempena cuti sekolah ni?aku ni sebenarnya ada plan nak g bercuti hujung minggu ni..ingt nak g Shah Beach Resort Melaka..tpnya pelbagai masalah dtg melanda..huhuhu..sume nak kena pakai duit..mungkin bukan rezeki aku nak g enjoy..dugaan Allah sume ni..semoga akau tabah menghadapi semua dugaan nih..Shah Beach, semoga ada jodoh kita...huhuhu

Tuesday, November 22, 2011

Bagusnya kenyataan ko...

Assalamualaikum wbt...

hari tu pasha panda kan main seksi lg..n ni ada lg sorg minah yg kerjaya seni ntah kemane tp seksi je lebih..tp korg jgn tgk lelame ek..tp yg aku hangin nye..dah la seksi pastu keluarkan pernyataan yg bleh bikin panas je..aku x faham kenape org berani ckp bile x tutup aurat tu antara dia gn Tuhan..tp adakah dia bleh n berani nak cakap camtu bile betul2 mengadap Tuhan nanti..so korang bacelah ape dia kate ek..aku dpt info ni pun dr blog org..minta izin ek tuan tanah..so kalau korang nak bace bace kat blog tuan tanah ni ek..klik sini



Monday, November 21, 2011

Luahan...

Assalamualaikum wbt..

Actuallynya aku ada sedikit perselisihan faham gn adik aku..huhuhu..mungkin aku yg silap n dia yg terlebih emo..tp x pelah..ape2 hal pun aku just nak luahkan je apa yg ada dlm hati aku ni..bolehkan?kalau x nak bace x pe..
aku ni suka sebenarnya beraktiviti gn keluarga..x kisah la gn keluarga aku o keluarga in law..tp keluarga aku pun bukan jenis yg rapat antara satu sama lain walaupun kitorg duk dekat2..belah ipar duai pun sama gak..kdg2 jeles gak tgk org lain jenjalan gn famili derang..siap ada famili day lg kumpul sanak saudara..tp aku.?
n lg satu yg aku kesian gn diri aku ni..aku xde best fren yg bleh ajak jenjalan bile free..windows shoping ke,spend mase bersame2 ke..sume tu aku xde..kat sekolah pun aku xde member rapat..huhuhu..maybe tu salah aku o org mmg x suke kwn gn aku..so weekend je aku just lepak gn ank2..adik beradik pun x mesra,kawan pun xde..huhuhu..sedihnya dgn diri sendiri..seb baik ada anak2 n hubby..tp hubby pun ada geng2 yg slalu ajak lepak..aku?non ado...huhuhu lagi..
ok lah..x leh lebih2...nanti ngs..hahahaha

Friday, November 18, 2011

Boleh tolong saya x?

Assalamualaikum wbt..

korang,nak minta tlg nih..tolong vote aku boleh x?aku masuk contest SK-II Miracle Maker Contest.. so sesape yg ada FB bleh x tolong search nama aku Norliana Bt Mansor than vote la ek..segala jasa baik korang amat aku hargai..tq all...kalau korang nak join pun boleh..sonang je n xsemestinya dah beli produk dia coz hadiah dia ada tuk mereka yg beli produk n ada gak tuk yg x beli produk..

Thursday, November 17, 2011

Rojak..

Assalamualaikum wbt..

ye semuanya..hari ni kite bace n3 rojak ek..

memula nak bgtau mmg aku ada wat rojak hari tu..saje wat makan2 kat sekolah.minggu2 terakhir yg x perlu ngajar n budak pun xde nih..bukan rojak petis o rojak pasemboq 2 la ekk..rojak tahu namanya coz yg ada tauhu,timun n tauege je..pastu kuahnya kuah mcm tauhu bakar tu..skali member aku mkn dia kate aku pakai kacang tanah hitam ke..aku cakapla..bukan kcg hitam kak,saye letak kicap..resepi turun temurun dr mak aku tuh..seb baik sedap..

cite kedua..anak terunaku x sihat lg..demam..panas betul badan dia..tp bleh terjaga kul 5 pagi nyanyi2 pastu hisap nenen pastu tdr balik.tp demam kali ni dia bnyk meragam skit sampai aku x tau nak buat ape.(berape bnyk tapi daaa,,,)so hari ni aku amik cuti tuk jaga anak terunaku sorang tuh..skali gn anak dara la kan coz dia mana nak g nursery kalau aku ada kat rumah..sanggup kena marah gn mummy drpd g nursery..

cite ketiga..actuallynya hari ni kat sek ada buat mkn2 lg la..portnya biasalah kat makmal memandangkan aku kan cikgu sains..aku bwk laksa johor..tp kuahnya je la..yg lain2 ada org lain yg bwk..tp agak kelam kelibut skit mase naik keta tuh sampai tertumpah kuah laksa aku..huhuhu..yelah luqman ngah meragam coz ngah demam..pastu ketanya kiut sngt sampai x perasan mase nak masukkan kuah tu tersenget skit bekas kuah tu..habislah keta kau bau ikan..memandangkan aku cuti hari ni..makanya aku just drop by n hantar kuah laksa tu than bwk luqman g klinik..

k la..esok hari last keje..yahoooo.com...bestnya..pasni cuti pnjg..hehhee..En.Hubby camne plan kite nak bercuti?jadi ke....Selamat bercuti semua..especially cikgu-cikgi la kan..heheheh

Tuesday, November 15, 2011

Dah mula dah..

Assalamualaikum wbt..

Korang..korang tau kan SPM dah mula...aku plak cam berdebar2 tuk ank2 muridku..semoga derang dapat jawab dgn baik tuk SPM tahun ni...

ye la,kelas yg aku ajar ni kelas yg hujung2 skit..yang x berape minat nak belajar n dgr cakap aku..kdg2 mase ngajar tu terasa mcm ckp sorang2 je..huhuhu..tp xpe..demi untuk anak bangsaku..aku akan terus berusaha selagi hayat dikandung badan..chewahh..

apepun,tuk bebudak 5 Anas n 5 Salman..gud luck ek tuk SPM...

Saturday, November 12, 2011

Seksi ke seksa..

Assalamualaikum wbt

korang mesti dah tau kan cite ni..si pasha panda ni telah menghadiri satu majlis pelancaran majalah Lisa versi malaysia..tp dia yg dtg ala2 versi orang puteh plak..aduhainya..ape nak jadi gn umat akhir zaman ni..dah macam ape aku tg rope pasha nih..mcm auwww pun ada gak..





Friday, November 4, 2011

Jom layan...

Assalamualaikum wbt...

korang tgk la keletah luqman menari n menyanyi ikut suka ati dia..bila tgk dia berpusing2 ni teringat satu lagu ni...aku bagi lirik je la ek..korang cari sendiri mcm mane lagunya...

video

Dia kecil dia comel dan manis
mata bulat hidung mancung periang
bila muzik berbunyi rancak seperti ini
dia tak tunggu lagi terus dia menari sambil menyanyi

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

sayang-sayang semua sayang katanya
bijak sungguh apabila berkatabila muzik berbunyi rancak seperti ini
dia tak tunggu lagi terus dia menari sambil menyanyi

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

pusing-pusing, pusing adik pusing
pusing-pusing a’ah
pandai adik pandai
tepuk tepuk pandai adik tepuk
pusing tepuk
adik sangat pandai

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

sayang-sayang semua sayang katanya
bijak sungguh apabila berkata
adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

Thursday, November 3, 2011

mereka boleh...

Assalamualaikum wbt..

Dia boleh kenapa x aku?aku ni dah lame verangan nak buat master..tp boleh ke?ke aku sendiri yg x leh?

Wednesday, November 2, 2011

memang macam tu ke?

Assalamualaikum wbt..

korang ada x masalah kurang penumpuan pada anak2 korang?macam hannah,bile bercakap memang pandai..tgk tv pun pandai..tp bile bab belajar n mengaji..mcm susah je dia nak tumpukan perhatian..geram je aku tgk..tu yg kdg2 jadi tarzan aku kat rumah..
tp yg herannya kalau bile aku dah marah2 baru dia bleh ingt ape yg dia belajar..kdg2 kesian bile tgk muka sedih dia kena marah..tp kena la belajar kan coz thn depan kan nak sekolah..huhuhu..
korang ada idea x macam mane nak buat anak2 kite ni boleh fokus mase belajar?pemakanan ke?teknik ke?..tolong ek..
n aku pun sejak dua menjak ni tahap kesabaran dah semakin kurang..asyik nak marah2 je kejenya...yg jd mangsa mestilah anak2 aku time derang buat salah..macam mane nak buat ek..sian derang..bukannya tau ape2 pun..tp asyik kena marah je...huhuhu..maafkan mummy sayg2ku...

Tuesday, November 1, 2011

gila ahhh..

Assalamualaikum wbt..

aku x ingt bile..tp aku ada dpt email dr Baiboo n call dari kakak aku yg mengatakan ada warehouse sales tuk Crocs, Avent, Barbie, Winxclub,Hot wheels, mc laren n mcm2 lg kat Ikano..sales tu start hari jumaa sampai ahad..mase akak aku call tu dia kate ada bnyk kasut crocs saiz luqman yg cantik2..pastu dia ajak aku g hari Ahad katenya nanti harga lg murah..
bile g hari Ahad..lgsng xde kasut saiz luqman..tp aku rembat gak kasut crocs yg luqman bleh pakai n kasut tuk hannah..buy 2 free 1..total kasut..RM60..
pastu aku rembat menan barbie tuk hannah n keta hotwheel tuk luqman..total..RM47
pastu aku rembat baju tuk budak2 dua org tu tp aku capai mane yg ada la coz bdk2 dah meragam,total 3 helai baju..RM30..
n paling best aku rembat McLaren Volo hanya dgn harga RM350..baru plak tu..pekerja mclaren tu ckp mclaren mmg jrg wat warehouse sales..so bile wat mmg gile2 la hrga dia..aku ingt nak rembat techo XT ke,triumph ke..tp mmg tinggal Volo je..tu pun kaler dah tinggal beberape jenis je..xpela..walaupun xleh recline..janji murah..aku tgk yg secondhand pun org jual ada 4oo++. punyalah murah samapi adik aku yg baru je bertunang pun rembat satu tuk bakal anak dia bile dah kawin nanti..hahahah..

p/s:warehouse sales tuk fisherprice n geng2nya xsempat g coz time tu bdk2 ni demam..huhuhu..n hubby pun bz dgn kambing2nya...