Saturday, December 26, 2009

thanks hubby

hari tu 3 hari 2 malam aku n hannah ikut parents aku pergi reunion derang kat cameron highlands.tp x dpt nak upload gambar coz bleh plak sampai atas sana kamera yang aku baru beli tu rosak plak...huhuhu..biasalah kamera murah jerkan..so gambar bnyk dlm henset adik aku la..kat sane x g maner pun just g pasar malam, taman rama2 n cam biasa tgk la strawbery kan...sejuk gile kat sane sampai susah aku nak tidur.nasib baik hannah ok jer..cam x sejuk pun ada..steady jer aku tgk anak dara aku tu...ok lah percutian aku tu cume yg x bestnya hubby x ikut..bz lah katerkan...
tp aku x lupekan lah suamiku coz ada gak la aku belikan skit cenderahati kat dia sebagai tanda kasih sayangku padanya...chewahh...
sebenarnya aku nak ucapkan terima kasih kat hubby coz sempena aku pegnant kali kedua ni hubby telah belanja sepasang sandal scholl..selesa tuk org mengandung katanya...walaupun x lah mahal sngat tp hapie sangat coz hubby yg belanja kan..first baby hari tupun hubby blanje gak..tp yg ni cantik skit la..hehehe..kiranya tiap kali mengandung dpt la sepasang sandal baru yg dibelanja oleh hubby..baju ngandung pun dia nak blanja gak tp perut masih cute lg..mmg cute lg ek walaupun kandungan dah 4 bulan lebih?lupe lah walaupun dah penah pegnant..n baby start gerak bile ek?

Sunday, December 13, 2009

penting ke minum susu?....

salam wat kengkawan yg merinduiku...hehehe..rindu ker?lame bebenor x update blog ni rasenya...ntahlah kdg2 xder mud nak mengadap laptop ni...dierang penyakit malas dalam semua hal..(sebab pregnant ker?)hehehe..seb baik rumah kecik..so xder la payah sngt nak mengemasnya..tu pun kengkadang x berkemas pun..penat coz sipa kemas jer ada anak dara yg tolong"kemaskan" balik..huhuhu..en.suami bersabar je lah gn karenah wife dia ni...sian gak kdg2 kat en.suami coz masak pun aku dah malas skit skang ni..ikut mud..hehehehe
actually aku nak citer tentang minum susu time pegnant ni...masa pegnantkan hannah aku rajin gak la minum susu mase pegnantnyer..sama ada anmum or enfamum..boleh minum kaler coklat jer..walaupun x tiap2 hari minum tapi selalu lah..sekali jer la sehari..bagus tuk perkembangan otak bayi katenya...
tp tuk second pregnancy ni aku sngat malas nak minum susu sampai aku rasa susu anmum coklat yg aku beli tu dah masuk angin dah coz dah lama beli tp jarang-jarang skali diminum...sian kat adik hannah ni...tp mummy malas n x rase nak minum susu..bleh ker gitu?actually memang penting ke minum susu time pegnant ni?anyway ni development tuk aku n baby minggu ke 15

How big is your baby?
This week your baby measures 10.1cm (3.98 inches) from crown to rump and weighs in at around 70g (2.47 ounces). It is about the size of a softball. Your babys growth over the next few months is going to faster than it has, or will.

Your baby's development
If this is your first pregnancy, then it may be to early too feel any movement, although you should start to feel movement with in the next few weeks. If this is not your first pregnancy, then you may start to feel your baby move around this time, as it is not uncommon for women who have had previous pregnancies to feel their baby move earlier.

Your baby's skin is still thin and is now covered by a fine hair called lanugo hair. Another interesting hair development is that your baby's hair pattern will be determined over the first half of this week. Once your baby is born his/her hair will grow at an average of 1/2 inch (13 mm) a month.

Your baby's eyes will continue to move to their normal position this week. The ears, which are already at the side of the head, are still developing externally and will now almost look like normal ears. By this time your baby may be sucking his/her thumb and is also swallowing amniotic fluid. The fluid which is swallowed is digested by the developing digestive tract and passed through the system.

Your baby's bones are getting harder and harder everyday and are now retaining calcium. In fact if an x-ray were taken at this time, your baby's skeleton would be visible in the x-ray.

Your development
You can now easily tell that you are pregnant, although this may only be seen if you were to be wearing a bathing suit. At this stage the top of your uterus is still quite low and will be sitting about 3 or 4 inches below your bellybutton.

You may be finding it difficult to find a comfortable sleeping position now as well and this will only get worse as your stomach grows. Often the most comfortable position to sleep in is on your left side, with a pillow resting between your legs. You should try and get used to sleeping in this position now before you get any bigger. Sleeping with a pillow between your legs will also help with another common symptom of pregnancy known as round ligament pain.

There are other reasons for sleeping on your left side, besides comfort. This is because the weight of the baby and uterus can compress the inferior vena caver, which takes blood from your lower body to the heart, which may cause dizziness, sweats and palpitations.

Tips for getting a good nights sleep:

Go to bed and wake up the same time everyday
Dont drink too much fluid at night
Exercise regularly
Sleep in a cool bedroom, about 70 deg F (21 deg C)

Friday, December 4, 2009

huhuhuhu....

Semenjak pegnant anak no 2 ni bile hannah poo poo jer aku pasti akan muntah time nak basuhkan poo poo dia...tp kena lah tabahkan hatikan..anak sendiri..semalam perkara yg sama berlaku..so i think it was normal as usual...tibe2 malam tu pun aku muntah lagi...kirenya apa yang masuk dalam mulut ni pasti akan kuor balik..first three weeks dulu xder plak mcm ni...so aku dah risau coz malam tu jer dkt 10 kali aku muntah..last skali kul 2 pg lebih..rasanya dah xder ape dah yg bleh dikuorkan lagi...hubby pun x tau nak wat ape..just tlg urut blakang jer la..hannah pun sama..urut2 mummy sambil cakap mummy sakit...sian mummy...
pagi td..memang sngt x larat nak bangun..hannah la menjdi mangsa kena marah coz mummy ngah sakit n dia plak ngah aktif..sian hannah..makanan satu apa pun x masuk mulut lagi...just minum jer...tu pun ada gak rasa nak muntah tiga kali.dalam kul 11 lebih call n msg hubby suh balik n bawak g UMRA...sesampai jer kat sane org x ramai..sampai tur aku..doktor wat test urine 13 coz aku memang ada sejarah kencing kotor masa pegnantkan hannah...n sah memang kencing kotor...ada keton 2+, protein n mcm2 lg lah.doktor suggest aku masuk ward tuk masuk air..tp aku x nak..(takut gn jarum sebenarnya) so doktor bg injection kat montot n suh minum air bnyk2...
esok doc suh g cek air kencing lagi...huhuhu x nakmasuk ward...x nak masuk air...

Friday, November 20, 2009

Risau...

lame gile aku x hapdate blog ni...x tau nak citer ape sebenarnya...alhamdulillah kandungan aku dah masuk 3 bulan...n stakat ni perkembangannya memberangsangkan.n ni adalah perkembangan bayi yg dalam usia 3 bulan ni..

TEN GROWTH MILESTONES AT NINE TO TWELVE WEEKS

During this month, baby more than doubles his length and weight, going from 1 1/2 inches at the end of the second month to 4 to 5 inches long by the end of the third; he will weigh from one-half to one ounce. Let's look at 10 growth milestones:

1. All of baby's organs are formed, and they will continue to grow and develop during the rest of the time in the womb.
2. Baby's liver, spleen, and bone marrow start making blood cells this month.
3. Baby's teeth begin to form; by the end of this month baby will have twenty little tooth buds beneath his gums.
4. Fingernails, toenails, and rudimentary hair appear.
5. Baby's intestines, previously part of the umbilical cord, now move into the abdominal cavity and become covered with skin.
6. The tongue and vocal cords form this month.
7. The circulatory system is operating, and heart valves are now developing, meaning a heartbeat can be detected by Doppler ultrasound.
8. The external genitalia differentiate clearly into male and female so that by the end of the month ultrasound pictures can often reveal whether baby is a boy or a girl.
9. By twelve weeks the head is around a third of the size of the body.
10. Baby's tiny feet can now kick, but you are unlikely to be able to feel it yet.


tp aku risau gak coz usia cam ni kite masih x dpt rase lg kan pergerakannya so x tau lah dia ok ke x dok kat dalam tu...rase cam nak g way ultrasound je tiap2 minggu...yang menambahkan lagi kerisauan aku, kat sekolah 2 ada dua org member aku yg juga pegnant dgn bayi seusia dgn aku..tp dua2 x der rezeki gn baby masing2..first member 2 aku dpt tau ada kantung dalam perut, tp bayinya x membesar..so cuti ni dia nak g cuci..second member..baru jer pas contact aku bgtau yg dia pun mengalami nasib yg sama.dia pun x tau mane yg silap, bile g jumpe doktor, doktor kate baby x berkembang dgn usia yg sepatutnya..n dia pun alami pendarahan...huhuhu sedih dgr coz kakak yg first tu anak sorang n memang dah lame tunggu nak anak lg..n akak yg kedua tu memang rancang nak tambah anak n sngt hapie dpt mengandung sama2..tp memang takdir derang x de rezeki kan...aku plak? aku just harap baby dalam perut ni sentiasa sihat n sempat jumpe kakak hannah yg tiap2 malm belai perut mummy sambil panggil2 baby, baby dgn penuh rasa kasih....

Friday, November 6, 2009

Dah dapat dah...

yeay...sampai sekolah hari selasa hari tu terus g pigeon hole n guess what..hadiah yg kitorang menang dalam contest yg dianjurkan oleh wansteddy...so sempena hannah dapat tempat kedua dalam contest tu..inilah hadiah yg hannah dapat..

ada aksi hannah bergambar gn bantal+comforter ni tp mummy x sempat nak tangkap la plak...

n kat sini nak minta tolong la kat kengkawan sume...katner ek nak cari baju pegnant labuh yg cecantik?yelah memandangkan aku kan cikgu so xleh la nak pakai suor g sekolah kan..design2 yg ada kat kedai2 biasa tu cam x menarik hati n perasaan aku jer...huhuhu..so any suggestion?

Saturday, October 24, 2009

Online contest - Senyuman Ceria Si Comel

hahaha..dalam mud xder nak ngadap laptop..tp mud nak menjoin contest tu sentiasa ada..hehehe..kali ni mummy nak join contest yang dianjurkan oleh SMILEYKIDZ PHOTOGRAPHY
hadiah yang ditawarkan oleh pemilik blog sngat menariks u olls..jom la kite reramai memeriahkan contest ni...mane tau ada rezeki nak menang..hehehe...so inilah antara gmbar2 yg mummy pertaruhkan tuk contest kali ni...sebenarnya susah nak cari gmbr hannah ni tersenyum coz dia ni memang payah nak senyum kalau bergambar..so ni jelah gmbr yg ada....n skang mummy dah ajar hannah macam mane nak senyum.hehehe








Nama budak yang susah nak senyum ni : Nurhannah Irdina bt Haris
Umur budak yang susah nak senyum ni : 1 tahun 7 bulan.

semoga adalah gambar yang bertuah tuk menang. n kengkawan yang lain jgn lupe tau join contest ni...

Friday, October 23, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

haa...dalam pada mummy xder mud nak mengadap komputer, tapi mummy gagahkan jua tuk menjoin contest yg dianjurkan oleh member lame mummy..hadiahnya pun sangat best tau..so jom la join...lagipun semangat menjoin contest ni bertambah membara bila hannah menang no 2 dalam contest yg dianjurkan oleh wan..thanks ek wansteddy..hehehehe
ok..contest kali ini dianjurkan oleh uMiDaniSH n gambar yg mummy pertaruhkan tuk contest kali ini ialah

Nama baby cute ni : Nurhannah Irdina Bt Haris
Umur baby cute ni : 1 tahun 7 bulan

banyak penaja yang terlibat dalam contest kali ini. sebab tu lah hadiahnya best2.minta2 lah ada rezeki nak menang lagi ni.hehehe.antaranya sponsor2nya ialah yang pertama, babyumishop ownernya umidanish sendiri yang banyak menjual produk2 seperti tupperware, bio aura water filter,set herba ibu bersalin, minuman herba n yang paling best cloth diaper yang sngt sesuai tuk anak2 kite yang cute miut tu.penaja kedua plak IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre adalah blog yang banyak menawarkan baju bukan hanya tuk anak2 kite, malahan maknye pun boleh bershoping sekali tuk diri sendiri.blog ni juga ada menjual air yang berkhasiat iaitu air ECPI.ha bleh cube la lepas ni. n penaja yang terakhir ialah Moms&babyshop ada menjual produk cloth diaper yang bermacam2 corak n warnanya n ada juga produk kesihatan khas untuk mereka2 yang mementingkan kecantikan diri.
so marilah kite beramai2 memeriahkan contest kali ni yer kawan2 sume...

Syarat Penyertaan tuk contest ni:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda - Done
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - Done
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - Done
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish. - Done
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified) - Done

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Thursday, October 22, 2009

Hannahku sayang

dah lame x hapdate blog ni rasanya..kdg2 bloghoping...tp x berapa rajin nak tinggalkan jejak kat blog kengkawanku sekalian...maaf yer...
kali ni saje je nak citer pasal anak daraku sorang tu yang skang ni dah semakin bijak, banyak cakap, seronok ajak main, semakin nakal, rajin n mcm2 lagilah...
hannah skang ni da 1tahun 7 bulan sangat pandai bercakap..kalau dady usik dia kana cakap "janganlah daddy" ..mummy pun kdg2 kena gak.."janganlah kacau mummy" geram jer tgk keletah hannah yg sngt cerdik..kalau dulu slalu masam kalau time amik gmbar..so aku jarlah senyum..so kalau suh senyum..dia akan tersenyum tunjuk gigi sambil ckp senyum n senget kepala skit..sngt cute..tp tu pun ikut mud la..ekspresi geram, marah n nangis pun dah pandai buat..skang ni aku ajar dia mengira 1-5 tiap2 mlm b4 tdr..dia ikut..cute je mulut sebut one, two, three sampai five..kalau nmpak segala jenis botol ubat dia akan cakap "ubat mummy", kalau ada brg aku yg terjatuh..dia akan tolong latahkan sebut "opocot" n kalau dia terjatuh o brg dia jatuh dia akan sebut Allah..hehehe..
kalau aku msk kat dapur..dia pun sibuk angkut kusi dok tepi singki..tlg basahkan dapur..kalau ada sampah kecik2 dah bleh harap minta tlg buangkan kat dlm tong sampah..kalau henset aku bunyi..dia tolong amikkan tanpa disuruh..n kdg2 daddy buli suh amikkan bantal..hannah g lah terkedek2 masuk bilik amikkan bantal..
kalau aku semayang dia pun sibuk amik tudung aku nak pakai n cari sejadah kecik tuk semayang gak..sejuk hati aku tgk perangai hannah yg satu ni..kalau aku mengaji dia pun amik la buku apapun dok sebelah baca apa ntah sambil goyang badan depan belakang..
tp satu la perangai dia yg kdg2 aku x tahan..hannah kdg2 x nak langsung gn daddy dia sampai aku kdg2 x leh nak wat keje..sejak tau nak ada adik..dia wat perangai..x nak tidur awal..slalu aku memang tdr agak lewat, tp sejak pegnant ni mata ni cepat sngt ngntuk..tp hannah x nak tidur la plak..asal aku tutup mata jer dia marah, nangis2 panggil mummy, mummy..memang x nak kasi can mummy dia tuk tdr..last2 kena marah..barulah dia nak tidur..bila dia dah tidur gn muka innocentnnya..sedih plak aku pk balik..hannah slalu kena marah n babab..jahat ke aku ni? padahal hannah nak perhatian dari aku jer..mungkin dia tau x lame lg dia kena berkongsi kasih gn adik dia..mummy minta maaf yer sayang...mummy sentiasa sayang hannah...semoga hannah menjadi anak yg baik di dunia dan akhirat....

Thursday, October 15, 2009

Minta maaf yaa..

Salam buat sahabat2 ku semua..wat seketika waktu ini rasanye x dpt nak menghapdate blog cam dulu kerana aku telah terkena serangan morning sickness yg kdg2 nak bukak laptop pun x lalu..so sori kalau x sempat nak bloghopping n tinggalkan pesang pada kawan2 semua yer...

Friday, October 9, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway

STICKY MODE
(normal entry sila scroll ke bwh ye)


Sempena hari baik, bulan baik n berita baik yg baru kuterima selasa lepas..aku nak join satu lg contest.mane lah tau kan ada rezeki tuk adik hannah yg baru 6 minggu dlm perut mummy ni tuk dapat duit raya.hehehe..
jom le kite reramai memeriahkan contest anjuran MamaTisya ni..mane la tau leh kumpul duit raya..sempena hari raya..

MamaTisya Duit Raya Giveaway
bermula 6 oktober hingga 14 oktober 2009
tepat pukul 5.00 ptg

syarat-syarat sgt senang & mudah :

1. Terbuka kepada smua blogger
2. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009
3. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)
4. Add banner di atas di sidebar blog anda
5. Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)
6. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
7. Sila tinggalkn nama & email anda di cni
8. hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak
9. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin
10. Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti

Alhamdulillah...tapi....

Selasa lepas aku bawak hannah g klinik tuk amik injection umur 16 bulan.tp masa bwk tu hannah dah 17 bulan..terlebih skit la...hehehe..time jumpe doktor tu rupe2nya ada vaksin chicken pox dia kena amik masa umur 15 bulan n aku terlepas pandang..doktor kate xpe.bleh dtg lg amik vaksin tu bulan depan.
masa doktor cek hannah, melalak lalak hannah xnak dipegang doktor..siap ckp "janganlah" kat doktor tu...time kena cucuk tu nangis kejap la..pastu ok blk..hehehe
pas hannah jumpe doktor aku plak jumpe doktor.

Doktor : ye pn.norliana ada apa?
aku : saya mcm rase sakit2 je kat bawah perut ni.kat ari2.
Doktor : Dulu you bersalin ceaser ke normal?
aku : normal doktor.
Doktor: xpe2 meh kite cek (sambil suruh aku baring tuk di scan)
Doktor : period you mcm mane lepas amik ubat hari tu?
aku : pas mkn ubat doktor bg, dtg sekali, pastu x dtg dah. seminggu sebelum puasa pun dtg sekali, pastu x dtg dah..
Doktor : you ada wat pregnancy test x?
aku : ada.tp x ngandung doktor
Doktor : bile you buat?
aku : masa raya ketiga haritu..

doktor pun tenyeh2 perut aku dgn scanner tuu..tibe2..
Doktor : hmmm...dah ada ni hah..
aku: hah..ye ker doktor?
Doktor : ye..x caya g wat pregnancy test..pastu jumpa saya balik..saya confirm 99.9% ada.

ape, hannah nak dpt adik?Alhamdulillah...dah 6 minggu usia kandungan aku ni.tp mr.hubby ckp dah kena pisah tidur gn hannah n kalau bleh putuskan susu..mcm mane nak putuskan susu ek?ada cadangan x? mcm x sampai ati pun ada gak nak putuskan susu..camne ek..
apepun semoga perjalanan kali ini selamat selama 9bulan 10 hari...

Saturday, October 3, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

orait..contest lagi..citer raya pun dah habis stakat ni..so bleh lah membuat n3 tentang contest yag dianjurkan oleh Mom Bloggers Planet dengan tema kali ini "Cutest Baby in Stroller"..jomlah join beramai2 contest ini coz hadiahnya memang best...

Hadiahnya yang menarik itu ditaja oleh:



gambar yang dipertaruhkan tuk contest ni ialah..jeng...jeng..jeng...

Nama puteriku : Nurhannah Irdina Bt Haris
Tarikh lahir puteriku : 5 mac 2008

stroller ni adalah Combi TM-359 super Mechacal dan stroller hannah ni sangat bermakna tuk kami sekeluarga coz ia adalah pemberian parents aku sempena kelahiran hannah.actually masa hannah lahir kitorang x beli stroller lg..so dukung je lah hannah ke mana2 pergi..agaknya mak aku kesian kat hannah(bukan aku,huhuhu) so mak n ayah aku pun berkongsi tuk membelikan hannah stroller ini..hehehe..time kasih mak, ayah...so sampai sekarang ni sume aktiviti outdoor stroller ini akan "disumbat" kedalam bonet keta. n gambar ni diambil semasa hannah berumur 9 bulan semasa kitorang g jenjalan kat Genting Highlands dgn adik-beradik hubbyku...haa..naik cable car pun bwk stroller tau...hehehhe..ape yang aku suka dgn stroller ni adalah kerana ciri2nya yang berikut:
  • 160 degree fully reclining seat-3 different reclining angles of the backrest, which can be adjusted up to 160 degree.
  • Fully coverage canopy with window - Mesh window at the back of the canopy enhances ventilation. Full coverage design protects baby from strong sunlight.
  • Canopy with mesh window - for better ventilation and can be closed in windy day.
  • Top window - Mesh canopy windowallows you looking at the baby all time.
  • Front guard cover - can be detached and wash separately.
  • Detachable and washable seat cushion.
  • Front swivel wheels.
  • Size (Open) : 51 (W) x 83.5 (L) x 95 (H) cm
  • Size (Closed) : 41.5 (W) x 24(L) x 96 (H) cm
  • Body weight : 4.9kg
masa parents aku nak belikan ni, hubby aku dah bgtau kat aku kalau bleh dia nak stroller yg ringan so senang dia nak angkat stroller gn hannah skali n x bulky so x makan ruang yg banyak dalam keta kami yg comel tu.n bile dpt stroller ni hubby pun excited sama walaupun dia dah ada stroller idaman, Combi gak..

Actually bila dah ada anak ni stroller adalah benda wajib yg kite perlu ada.banyak kegunaan n kepentingannya..first..baby ni pun kalau sepanjang kite berjalan misalnya kat shoping complex dia pun rasa penat didukung.so bile baringkan dia kat stroller, dia rasa selesa skit..kite as a parents pun boleh hilangkan rasa lenguh dukung baby ni. secondly, lebih mudah pakai stroller ni daripada baby carrier yang kdg2 bleh melenguhkan bahu...thirdly, kalau baby dah tertidur lebih selesa letak dia kat stroller drpd biar dia tdr atas bahu kite.betul x?kdg2 time jln2 bile baby dah penat dia akan tertidur sendiri dlm stroller tu..kalau g shopping, senang letak anak dlm stroller drpd biar dia lepas lari kemana2 sementara kite cari brg.bleh mngelakkan anak hilang masa parents bershoping.n bile anak dah x nak duduk kat stroler, stroler tu bleh dibuat trolley mengangkut barang yg telah dishoping tadi.hehehe.n kebanyakan stroler ada compartment yg kite bleh letak brg2 or sangkut barang so bleh kurangkan beban ditgn..kesimpulannya stroller ni sngat penting kerana ia memudah urusan kite sewaktu melakukan aktiviti outdoor bersama anak...ok..jom layan lg gambar hannah atas stroller kegemarannya ni..(gambar ni tuk selingan je ek..)


Thursday, October 1, 2009

contest wansteddy: love teddy bear.

ok..kali ni nak cuba nasib lagi tuk join contest yg dianjurkan oleh tuan rumah blog my lovely doter n me. menurut kata tuan rumah..semua yg berminat bleh join contest ni..nak tau lebih lanjut arilah beramai-ramai ke blog ini yer....
ok kali ni aku pertaruhkan gambar ni untuk contest ini...


ok syarat2 yang tuan rumah berikan aku dah penuhi.InsyaAllah..n tuk soalan tuan rumah samaada aku suka teddy bear atau tidak, jawapannya....of coz lah aku sukeeeeee...
n nape aku pilih gambar ni?...
aku pilih gambar ni coz gambar ni sangat cute...baby tu of cozlah my little princess Nurhannah Irdina masa dia umur 10 hari...n snagt cute bile baby tu bergambar gn bear yg cute jugak disebelahnya...rase geram sngt tgk gambar ni...sama cute..hehehe
agaknye sebab dr baby aku dah dedahkan hannah gn bear sampai skang hannah pantang tgk bear..bear org pun dia angkut kehulu kehilir...wat mcm sendiri punya...tp hannah ada bear kegemarannya yg dibeli oleh makyongnya merangkap SIL aku..tp yg uniknya bear itu dipilih sendiri oleh hannah..memang lain dr yg lain rupa bear tu..tp sngt lembut la....n pantang betul kalau ada org amik bear dia..bleh jd gaduh..hehehe
kadng2 bile bear tu dah buruk sangat aku kenalah basuhkan..tp mlm nak tidur hannah mesti cari..so aku terpaksa ckp bear g "work" n hannah faham...sian hannah..terpaksa bg bear lain tuk dipeluk...semoga hannah sentiasa cute mcm teddy bear..hehehe

lagi..lagi..raya...n makan..

orait..n3 raya lagi..tp kali ni nak citer roadtrip+foodtrip yang berjaya kami lakukan sempena raya ni...semua sedia maklum aku beraya dirumah FIL dari raya pertama hingga raya ketiga..raya keempat dah gerak nak balik rumah parents aku kat Johor plak..kitorang gerak dari kul 11 lebih la coz bg can kat en.suami tidur dulu...
OTW tu en.suami mengidam nak makan pau original kat tanjung malim..kebetulan en.suami ada member kat tanjung malim so kitorang pun g lah kedai pau yik mun ni ikut pemandu pelancong...member en.suami ckp dulu owner pau ni cina tp skang dah tukar melayu n paunya memang best..cuma ns grg ayam dia x best n mahal...
ok..jom layan gambar...
pas puas mkn kat pau yik mun ni kitorang g beraya rumah member en.suami kemudia meneruskan perjalanan ke selatan...sampai kat melaka en.suami ckp dia lapar coz td dia just makan 3 biji pau jer..en.suami kata dia teringin nak makan kat Umbai..aku pun ikut kan ajerlah...kitorang g kat Umbai yg baru..cantik skit tempat dia.sementara nak tunggu makanan..hannah naik keta menan kat situ n main kat playground...

time mknan dah sampai..hannah mkn skit jer pastu nak jalan2..so terpaksalah aku bergilir makan gn en.suami.sempat makan bersama kejap jer coz hannah dah ngamuk nak berjalan..aku mkn dulu..than en.suami habiskan..


pas kenyang, baru lah gerak semula ke Johor.sampai rumah parents aku lebih kurang kul 12 lebih la..anak2 buah aku x tidur lg coz tunggu aku sampai..hehehe..esoknya x g maner2 pun coz sumenya lepak..cume petang skit aku g rumah kengkawan aku yg dkt gn rumah aku...raya rumah sedara raya ke 6 g rumah member n sedara kat JB sabtu layan Kluang Railway kat Kluang..coz mcm biasa en.suami mengidam lg...tp dia x puas hati coz x dpt g yg kat stesen ketapi...

Ahad pagi..dah nak gerak balik Shah Alam, tp en.suami ajak singgah rumah sedara dia kat Melaka coz bapa saudara dia meninggal hari raya ke 5.OTW tu sempat lagi singgah Kluang Railway yg betul2 kat stesen Keretapi Kluang..barulah puas hati en.suami.mengidam mengalahkan org perempuan mengandung..

Wednesday, September 30, 2009

Raya punya cerita

hehehe..orang lain dah lame hupdate blog..tp aku br nak hupdate..ni baru ada mud nak wat n3 pasal raya..ok..raya tahun ni memula blk kg hubby kat perak..n raya ke 4 baru blk kg aku kat johor..malas nak citer banyak..jom layan gambar..

Ini gambar first day Raya...tema tahun ini adalah fefel...


ni gambar raya ke3..berjalan2 kerumah sedara n member hubby di Kuala kangsar.sebelum tu singgah Zohor di Masjid Ubudiyah Kuala Kangsar..pastu g makan cendol n laksa kuala yg masin..huhuhu..raya kedua beraya di area rumah FIL coz bakal suami SIL nak datng...


pas makan cendol n laksa masin, kitorang lepak jap kat playground..hannah, mummy n daddy skali lepas gian main kat playground.hehehe.tu gmbar hannah excited jumpe public phone pun ada.sampai nangis bile aku suh letak gagang tu..pastu g rumah bestfren daddy n makan laksa sarawak...best...
orait...sambung lgnanti ek...

Tuesday, September 15, 2009

Selamat Hari Raya...


Rasanya dah lame giler x hapdet blog ni...maklumlah bak kate farah..berukband kat rumah tu ada masalah skit..ntah ape ntah masalahnye aku pun x tau...memandangkan hari raya dah makin tibe, so di kesempatan ini aku ingin memohon seribu kemaafan kepada semua kawan2 aku samada di alam realiti ataupun di alam maya...segala keterlanjuran o terkasar bahasa harap dapat dimaafkan..semoga lebaran tahun ini memberi seribu makna...dan semoga persahabatan yg terbina kekal tuk selamanya...

Wednesday, September 9, 2009

Cutest Baby Pocoyo Contest 2009

aku rase blog aku nih dah dipenuhi dgn contest2 yg ku join ajeh..tp xpe lah kan..ape salahnya memeriahkan suasana..ok..contest kali ini di anjurkan oleh Mommy Ryan yg very the vouge itu
n ni gambar yg aku pertaruhkan...


actualy gambar ini diambil semasa hannah baru berusia 10 hari..sangt comel time tu..
ok..5 words about my daughter..
1. Our little angel...
Aku mengandungkan hannah ni 6 bulan lepas aku kawin..at first x sangka nak dpt baby gal..tp hubby berharap sngt dpt baby gal coz dia kate baby gal ni cute n bleh tolong mummy jg adik2 bila besar nanti..hehehe..Alhamdulillah memang rezeki kami tuk dpt baby gal n 5 mac 2008 after 2 days of our second anniversary, we got our little angel...sngat terharu masa doktor letak hannah atas perut aku lepas bersalin tuh...hilang rasa sakit..
2. Manja..
Nurhannah Irdina ni sngt lah manja especially gn aku lah kan mummy dia..hubby kdg geram jer kat hannah coz time dia manja tu dia sangt cute(hubby jeles sebenarnya coz hannah x nak manja gn daddy sngt)..kdg2 dia peluk aku pastu ckap "manja" nak mention yg dia tgh nak bermanja lah tu gn aku..kemanjaan hannah terserlah time panggil "mummy" or "daddy"..kalau marah pun jd x marah..
3.Cerdik
As a growing child, hannah punya development agak cepat la.yg mane umur dia 3bulan dia dah pandai meniarap.pas pandai meniarap dia skip satu step n trus merangkak masa umur dia 5 bulan, pandai berdiri masa umur dia 7 bulan n pandaijalan masa umur dia 10 bulan...n now she is learning how to speak..dah banyak vocab yg dia ada disamping berborak gn mummy dgn bahasa "german" nya itu..geram jer tgk mulut dia kepoh masa bercakap2.n ape org wat dia akan perhatikan n dengar pastu ikut.hari tu dia dgr lagu i'm a single lady..joget2 sambil ikut nyanyi..sngt kelakar..Sngat terharu bila hannah pantang nmpak benda berbentuk kubah dia akan sebut masjid..org ngaji,berzikir o azan pun dia ckp masjid..sejuk perut mummy mengandungkan hannah. hehehe
4. Aktif
Hannah ni sangat aktif..pantang buka pintu grill trus hilang..bahaya betul..dia suka kebebasan..kalau main gn anak2 jiran dia x suka dipegang2, nak berdikari..lari sana, lari sini..aku kena follow dr belakang je lah..kalau dlm rumah dia x reti dok diam, panjat sana, panjat sini, amik benda tu, amik benda ni..aku dah x larat nak sound dah...latest dia telah memecahkan sebotol perfume CK daddynya yg aku letak atas meja solek..tp ok lah tu budak2 baya dia tgh aktif kan..kalau pasif sngt pun bahaya gak...
5. Of coz lah cantik n sweet..
Hannah ni berkulit hitam manis mewarisi daddy..hehehe..ha tang tu lah terletaknya kemanisan anak daraku ini. kalau dia senyum nmpak sngat cantik dengan gigi susu yg dah ada emapat atas bawah + gigi geraham dua atas bawah tersusun cantik..tp senyuman hannah ni sngt mahal la..sngat susah utk dicapture..huhuhu..rambut hannah yg curly kat hujung menambahkan lg keayuannya..chewahh..kalau rambut itu diikat n diletak hair clip berbunga bertambah lah cantik n comeynya hannah ni..

bnyak lg kelebihan hannah ni..tp penganjur nak 5 jer..kang puji lebih2 anak sendiri ada plak org nak muntah baca n3 ni.hehehe..apepun aku sngat sayang anak daraku ini...n she's my everything..(besides my hubby la kan...)


senang jer kan nak join contest ni...so moh le kiter join beramai2 yer tuk memriahkan lg suasane..

Tuesday, September 8, 2009

Buka posa...

orait..asyik join contest jer..so kali ni wat lah n3 pasal buka posa diluar sabtu, ahad n isnin baru ni...

Sabtu..
siang hubby keje, aku plak...g Sogo sales...ramai betul umat manusia...seb baik x bwk hannah..g pun naik Komuter n LRT jer..tp penatnyer,Tuhan saja yg tahu...balik shoping dkt kul 5 n hubby ajak buka kat luar jer..bila tanya nak buka kat ner, dia kata rahsia..ikut jer..ikut lah jer kan(isteri mithali,hehehe)..rupa2nya g Giant Kota Damansara n pekena BBQ Chicken..hubby memang minat BBQ Chicken ni..katenya dr Korea n msk guna olive oil jer..kitorang penah mkn skali kt hartamas. tu yg hubby teringin nk mkn balik coz sos cili dia pedas gile n lain dr yg lain...ni makanan yg kitorang order

pic yg atas skali yg dah bersentuh tu of coz la hannah punya kan coz dia mkn sebelum waktu berbuka lg..hehehe..hannah skang sngt suka makan ayam goreng, yg bawah belah kiri tu daddy punya n yg kanan tu mummy punyalah..sngt sedap..

pas buka jenjalan jap kat giant than g rumah kakak aku kat kota damansara amik tudung..sesape yg berminat nak beli tudung..silalah ke blog kakak ku ini ya..

Ahad..
Ahad pg xder g maner2 pagi..lelepak jer kat rumah n aku bergotong royong seorang diri mengemas rumah bersama hannah..daddy?zzzzzz..sian daddy penat kije..hujung minggu kasi rileks sket..hehehe..tp rileks ada makna tu...pas zohor trus siap2 g cari baju melayu tuk hubby..hari tu ingtkan nak tempah..tp x sempat cari kain n x sempat nak tempah..so g beli siap je lah kan..mula2 cari kat bazar depan plaza Perangsang..tp mcm xder choice jer ke kitorang x cari betul2?tp memang ramai betul orang..kitorang pun terpaksa parking jauh gila..dah lah hannah ni semangt tuk didokong sepanjang jalan..ada part hannah kena jalan kaki..pastu dia ckp penat n nak mummy "tulun" katenya..penat..
last2 cari kat PKNS n ada lah terjumpe baju melayu Johor tuk hubby kaler fefel(tema tahun ni).
pastu cari makanan skit kat bazar ramadhan depan PKNS than gerak rumak kakak iparku di Wangsa Maju tuk berbuka puasa di sana..
pas buka hubby ajak jln ke jusco wangsa maju..aku apa lg..jommmm..x beli apa pun cuci mate jer coz ingat nak cari perfume hubby (yg lame hannah jatuhkan n pecah) tp kaunter perfume dah tutup plak..dtg lmbt sangat mane x tutup..tp hannah sempat main menatang ni..cam klaka dia naik menatang yg besar ni..yg kecik ada tp dah rosak kate tokey..
video
Isnin
hari ni choti kat selangor sempena Nuzul Quran..tp hubby keje tuk ganti cuti raya nanti..xperlah syg..yg penting cuti raya seminggu..pas zohor bawak hannah teman aku g shopping langsir tuk raya..mula2 mls gak nak tukar coz lgsir ni pun baru jer wat sempena kitorang masuk rumah ni..tp hubby kate kalau bleh tukar lah coz dinding htema hijau...alih2 langsir kaler peach..wakaka..akulah yg pilih nya coz hari tu malas nak pk..beli satu kaler tuk satu rumah..senang..rupanya klako..tp aku beli tuk sliding door n pintu bilik kitorang jer..langsir bilik nantilah dulu coz kesian gak kat tailor merangkap pengasuh hannah..dah la hantar last minit..nak lebih2 plak..
petang tu cam malas nak masak..coz hubby kate dia balik lmbat..tup2 dia call ckp blk x lambat sangt..so time buka mkn kurma n kuih2 skit n ingt nak plan mkn nandos gn hubby..tunggu punya tunggu hubby sampai kul 9 lebih..ayam kat nandos pun dah hbs..sedih gak coz lame dah teringin nak mkn nandos..tukar plan nak mkn kat syed bistro..pekena maggie grg dia yg sedap gn fresh oren..tibe2 hubby tukar plan ajak mkn kat restoren terapung tu..(actually aku x nah mkn kat restoren ni, teringin gak nak mkn coz hubby bnyk kali dpt mkn kat sini bila office dia wat mkn2) tibe2rezeki plak mdpt mkn kat situ mlm tu..
masa kitorang masuk lengang gila, xder org langsung..rupa2nya org sume mkn buffet td..so kitorang adalah last customer tuk hari tuh..makanan dia oklah bleh tahan..cume bnyk snagt daun kari lah..hannah plak sibuk nak main..sambil tgk turtle kat dlm tasik tu..kitorang ckp turtle..dia ckp "tomtom".pas makn, balik...tidur..

Saturday, September 5, 2009

mari join NadE NooK ConTesT!!

Mari kawan2 kite join contest...jangan malu segan...jom join ramai2..nak tau lebih lanjut...silalah ke blog ini ya ....



sonang jo nak join contest ni...hadiahnya pun besh...ape lagi...moh kite

Friday, September 4, 2009

Declare your love contest..

hua..hua..hua..sakan betul i menjoin contest2 yg dianjurkan oleh bloggers yg i jumpe thru my frens blog or while blog hopping...wakaka..gumbira rasanya bile terjumpa contest ni...gila x mak bile join 2 contest dlm 1 hari..td baru wat n3 hapie famili contest..ni dah wat lg satu n3 "Declare yuor love contest" plak...oklah mai nak habaq skit tentang contest ni..

contest ini dianjurkan oleh mama kepada Damia Aleesya & Damia Ayyunie....silalah singgah ke blog mereka http://ibuayahdamia.blogspot.com untuk mengetahui dgn lebih lanjut tentang contest ini...

n lihatlah donia..gambar yg aku pertaruhkan untuk contest ini..


Nama Pn. Isteri : Norliana Binti Mansor
Nama En. Suami : Haris Bin Jali
Tempatnya : Dalam keta En.Suami didepan rumah Kakakku.

actually aku x der bnyk sngat gambar gn mr.hubby before kawin...nilah yg paling ok..gambar ni diambil semasa mr.hubby nak hantar aku kat rumah kakak aku kt selayang lepas kuor dating.masa tu plak kakak aku kuor,so kitorg kenalah tunggu dia blk dlm keta..ni mr.hubby ngah wat keje kat laptop tuk mengisi masa lapang..aku yg sibuk nak amik gmbr..tu yg dia x pandang kamera tu..series jer..hehehe..time bercinta..bnyk keje pun bleh dating kan..

skang nak citer skit sebanyak la kisah chenta kitorg nih...sebenonya aku kenal mr.hubby masa sama2 satu team main tenis kat UKM coz kitorang same2 player UKM tuk MASUM..n time tuh aku dah ada boypren sebenonya so aku x berape layan lah mr.hubby, setia pada yg satulah kononnya..aku pun x tau yg mr.hubby ni suka kat aku..so lglah aku wat x layan jekan..cume kitorang baiklah sebagai rakan sepasukan..

sepanjang aku bercinta dgn Mr. X(ex-boypren) mr.hubby slalu cuba tuk contact aku..ajak kuor..ajak borak2..tp aku jual mhllah kan coz dah ada boypren..bila aku dah tukar no phone pun dia bleh gak cari no baru aku..kirenya kalau nak ikutkan selama aku hidup aku rasa mr.hubby lah lelaki yg paling bersungguh2 nak kat aku walaupun aku wat x layan jer pada awalnya..dia pun dah agak give up akhirnya coz 4 tahun ngurat tp x dpt2..so kdg2 dia call bgtau dah jumpe org yg bleh dibuat awek tp x pasti awek tu sesuai tuk jd teman hidup dia...aku ckp cubalah terima awek tu..dia kata nantilah..

dipendekkan cerita, jodoh aku gn Mr.X tak panjang walaupun dkt 5 tahun bercinta.time2 ngah sedih ni aku slalu ngadu masalah gn mr.hubby..at first dia nasihatkan aku kalau betul sayangkan mr.X cubalah berbaik2...kitorg cuba tp memang dah x der jodoh kot..so bermulalah episod suai kenal yg lebih mendalam antara aku gn mr.hubby walaupun kitorang bleh ar dikatakan dah kenal selama 4 tahun..aku suka gn mr.hubby coz dia bnyak teman aku time aku ngah sedih.. n dia pandai menceriakan suasana..pandai wat lawak la kiranya..

ada satu part aku x leh lupa..masa kuor g makan gn mr.hubby..dia ngah drive n x jumpe henset dia...so aku misscall kan lah tuk tau kat mane henset tu..tau x apa dia letak nama aku kat henset dia "tiada lagi cinta" rasanya tajuk lg kumpulan ruffedge..aku tanyelah, nape letak nama aku camtu..dia kata ingtkan x dpt ngurat aku langsung dah..hehehe

so dimanakah tempat kami declare? ya masih didalam kereta putra milik mr.hubby(keta putra tu nama dia suzy) time tu aku still students kat UKM n mr.hubby dah kije dah..biasalah mlm minggu mr.hubby slalu blanja makan kat luor.(bayangkan mr.hubby dok shah alam tp snggup selalu trun bangi tuk ngurat aku..hehehe bangga..bangga..coz ada lelaki sanggup wat camni tuk aku)n mlm tu dia ajak makan kt sri hartamas..org nak belanja,kite ok jelah kan..dlam keta on the way aku tanya dia nape dia suka kat aku n sanggup tunggu aku selama 4 tahun tanpa berputus asa..dia ckp sebab aku cute, pandai main tenis..x seksi sangat..n kepala gila2 walaupun pakai tudung n yg paling penting aku manja..hehehe ntah mana yg manjenya pun aku x tau..

bila dah sampai kat kedai Uncle Don, still dalam keta..suasana jadi senyap sekejap walaupun td dah seronok borak2..tibe2 dia kiss pipi aku n tanya kat aku sudi x aku jadi girlpren dia..aku tergamam sekejap..nak nangis pun ada..kemudian tersenyum...kalau dia bleh setia tunggu aku selama 4 tahun..(terharunya aku)apa salahnya aku bg peluang tuk dia n diri aku menjalinkan hubungan cinta..so 19 hb Mac 2005 sahla kitorang menjadi girlpren n boypren...

than, 9 februari 2006 kitorang bertunang..aku malu gak bila first time jumpe my MIL coz dia cakap mr.hubby slalu citer pasal aku kat dia even b4 aku layan dia...genap setahun kitorang bertunang..2 mac 2007 kitorang selamat bergelar suami isteri dan genap setahun lepas tu kitorang dikurniakan dengan seorang puteri Nurhannah Irdina pada 5 mac 2008 tanda cinta kami..aku berharap kami akan kekal bahagia hingga akhir hayat..dan dapat bersama2 mengharungi segalanya bersama2...n aku juga berharap aku lah bidadari yang akan menemankan mr.hubby di syurga firdausi nanti...insyaAllah...

HAPPY FAMILY CONTEST


Haa...contest..contest and contest lg...walaupun contest sebelum ni mummy xder rezeki lg nak menang...mummy still x berputus asa nak join contest yg dianjurkan oleh bloggers...ok contest kali ni adalah happy family contest yang dianjurkan oleh Pn.Ieda... silah lah jenguk ke blog ieda ni ek tuk join contest ni...gambar yg mummy pertaruhkan kali ini adalah...
jeng..jeng..jeng...




orait gambar ni diambil masa hannah 6 bulan...actually ni sesi photoshoot hannah yg mummy wat khas tuk hannah...tp daddy tanya kak zubye the photographer bleh x join skali n kak zubye kate bleh...so apa lg gn muka x malunya kami pun join la photoshoot ni...seronok sngt..time ni hannah baru pandai meniarap...sngt cute...tp bila tgk gmbr ni mummy n daddy yg terlebih gembira..hannah steady jer..hehehe..

Thursday, September 3, 2009

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

ha..raya dah nak dekat ni..mesti duit dah banyk hbs time shopping kan..so marilah kite reramai join contest yg dianjurkan oleh mommy Lyna ni ek
mysuperkids giveaway


Sertai sekarang untuk voucher minyak PERCUMA!


weblog popular 1Malaysia
..mana tau ada rezeki tuk menang..bleh support duit minyak balik kampung raya nanti..hhehehe..to mommy layna ..tq ek coz anjurkan contest yg bleh savekan duit minyak..hehehe..
tgklah ape hadiahnyer ek..

The PRIZES will be:

1st:

PETRONAS fuel voucher worth RM70

Special blog review by MySuperKids

2nd:

PETRONAS fuel voucher worth RM50

3rd:

PETRONAS fuel voucher worth RM30

senang jer nak join contest ni..g jer blog mommy lyna

banyak lg syarat2 yang memberikan lebih peluang tuk menang...jom join...

Wednesday, September 2, 2009

Main Kucing..

Last week aku cuti seminggu...biasalah cikgukan..hehehe..tp x wat apepun coz hari jumaat hannah dah demam so da first few days tu kena jaga hannah la kan...lame tu dia demam..dekat 5 hari gak la..nasib baik x der aper2.
actualy, mula2 aku plan nak balik johor...berposa disana dgn keizinan mr.hubby lah kan..tp hannah dah demam risau plak nak ajak jln jauh..agaknya mak kesian kat aku..dia pun dtg sini hari rabu sampailah hari ahad..balik awal takut jam hari ahad tu..
sepanjang mak aku ada tu seronok la kitorang berbuka puasa beramai2...hannah pun dah sihat time 2.makanan sentiasa penuh satu meja coz mak aku ni memang terer bab masak ni n sngt cekap didapur..n akak aku yg dok kota damansara tuh slalu gak la dtg tuk berbuka bersama2..kire famili gathering gak la coz adik aku yg kt UIA n kt Melaka pun dtg gak...memang sngt meriah..sonot gile..
hari ahad parents aku dah nak blk jojor so kitorang request dia blk lepas buka...so mak masak rendang ayam...asam pedas ikan pari n sayur..kuih2 n air beli kat luar..
pas waktu berbuka kitorang pun mengemas2 n lihatlah apa yg hannah n sepupu dia, Dhia wat...

Hannah n Dhia besemangat kejar kucing

hannah ni memang pantang tgk kucing...dia akan ikut n bercakap2 dgn kucing tu..kdg suh kucing tu duduk n mamam..siap paksa mamam lg..kdg2 bila dah geram sngt dia mcm nak picit kucing tu o naik atas kucing tu..memang sangat cute bile tgk hannah main gn kucing..tp pas main mummy pastikan hannah basuh tgn la kan...



dah sudah basuh tgn kenalah halau kucing tu kuor..klau x penat mummy tgk hannah mengejar kucing tu...
dah siap kemas parents aku pun blk..sume pun balik terasa sunyi plak..huhuhu

Sunday, August 30, 2009

Aksi selepas sihat...

Alhamdulillah anak mummy sayang bucuk,hannah dah semakin sihat...cuma batuk n selsema stil ada skit la...dah baik demam ni senang plak nak bg makan ubat..xde meronta2 langsung..nganga jer mulut dgn rela hati...hehehe
by the way sejak hari rabu hari tu my parents datang rumah.so time berbuka dapatlah mkn masakan mak yg memang dijamin kesedapannya..
actually n3 kali ni nak tunjuk aksi2 hannah selepas baik demam...jgn terkejut yer kawan2 pabila melihat aksi anak daraku yg x berapa ayu ini..hehehe
mummy, hannah nak kuor lah..huhuhu
xperlah..hannah cuba bukak kunci sendiri..
isk tinggi plak tempat kunci ni..
haa..barulah bleh main gn cat..
ala cat ni...geram la hannah..

hannah sngt suka dgn kucing,tp mummy xder lah bela kucing.tkt x terjaga..ada sekali masa mak aku ngah kemas keta dia, tgk2 hannah dah meniarap bawah keta mak tuk cari kucing...haru betul anak daraku ini..

ni tgk plak aksi tarzan hannah(jgn tiru aksi ini tanpa pengawasan ibu bapa)
video