Wednesday, September 30, 2009

Raya punya cerita

hehehe..orang lain dah lame hupdate blog..tp aku br nak hupdate..ni baru ada mud nak wat n3 pasal raya..ok..raya tahun ni memula blk kg hubby kat perak..n raya ke 4 baru blk kg aku kat johor..malas nak citer banyak..jom layan gambar..

Ini gambar first day Raya...tema tahun ini adalah fefel...


ni gambar raya ke3..berjalan2 kerumah sedara n member hubby di Kuala kangsar.sebelum tu singgah Zohor di Masjid Ubudiyah Kuala Kangsar..pastu g makan cendol n laksa kuala yg masin..huhuhu..raya kedua beraya di area rumah FIL coz bakal suami SIL nak datng...


pas makan cendol n laksa masin, kitorang lepak jap kat playground..hannah, mummy n daddy skali lepas gian main kat playground.hehehe.tu gmbar hannah excited jumpe public phone pun ada.sampai nangis bile aku suh letak gagang tu..pastu g rumah bestfren daddy n makan laksa sarawak...best...
orait...sambung lgnanti ek...

Tuesday, September 15, 2009

Selamat Hari Raya...


Rasanya dah lame giler x hapdet blog ni...maklumlah bak kate farah..berukband kat rumah tu ada masalah skit..ntah ape ntah masalahnye aku pun x tau...memandangkan hari raya dah makin tibe, so di kesempatan ini aku ingin memohon seribu kemaafan kepada semua kawan2 aku samada di alam realiti ataupun di alam maya...segala keterlanjuran o terkasar bahasa harap dapat dimaafkan..semoga lebaran tahun ini memberi seribu makna...dan semoga persahabatan yg terbina kekal tuk selamanya...

Wednesday, September 9, 2009

Cutest Baby Pocoyo Contest 2009

aku rase blog aku nih dah dipenuhi dgn contest2 yg ku join ajeh..tp xpe lah kan..ape salahnya memeriahkan suasana..ok..contest kali ini di anjurkan oleh Mommy Ryan yg very the vouge itu
n ni gambar yg aku pertaruhkan...


actualy gambar ini diambil semasa hannah baru berusia 10 hari..sangt comel time tu..
ok..5 words about my daughter..
1. Our little angel...
Aku mengandungkan hannah ni 6 bulan lepas aku kawin..at first x sangka nak dpt baby gal..tp hubby berharap sngt dpt baby gal coz dia kate baby gal ni cute n bleh tolong mummy jg adik2 bila besar nanti..hehehe..Alhamdulillah memang rezeki kami tuk dpt baby gal n 5 mac 2008 after 2 days of our second anniversary, we got our little angel...sngat terharu masa doktor letak hannah atas perut aku lepas bersalin tuh...hilang rasa sakit..
2. Manja..
Nurhannah Irdina ni sngt lah manja especially gn aku lah kan mummy dia..hubby kdg geram jer kat hannah coz time dia manja tu dia sangt cute(hubby jeles sebenarnya coz hannah x nak manja gn daddy sngt)..kdg2 dia peluk aku pastu ckap "manja" nak mention yg dia tgh nak bermanja lah tu gn aku..kemanjaan hannah terserlah time panggil "mummy" or "daddy"..kalau marah pun jd x marah..
3.Cerdik
As a growing child, hannah punya development agak cepat la.yg mane umur dia 3bulan dia dah pandai meniarap.pas pandai meniarap dia skip satu step n trus merangkak masa umur dia 5 bulan, pandai berdiri masa umur dia 7 bulan n pandaijalan masa umur dia 10 bulan...n now she is learning how to speak..dah banyak vocab yg dia ada disamping berborak gn mummy dgn bahasa "german" nya itu..geram jer tgk mulut dia kepoh masa bercakap2.n ape org wat dia akan perhatikan n dengar pastu ikut.hari tu dia dgr lagu i'm a single lady..joget2 sambil ikut nyanyi..sngt kelakar..Sngat terharu bila hannah pantang nmpak benda berbentuk kubah dia akan sebut masjid..org ngaji,berzikir o azan pun dia ckp masjid..sejuk perut mummy mengandungkan hannah. hehehe
4. Aktif
Hannah ni sangat aktif..pantang buka pintu grill trus hilang..bahaya betul..dia suka kebebasan..kalau main gn anak2 jiran dia x suka dipegang2, nak berdikari..lari sana, lari sini..aku kena follow dr belakang je lah..kalau dlm rumah dia x reti dok diam, panjat sana, panjat sini, amik benda tu, amik benda ni..aku dah x larat nak sound dah...latest dia telah memecahkan sebotol perfume CK daddynya yg aku letak atas meja solek..tp ok lah tu budak2 baya dia tgh aktif kan..kalau pasif sngt pun bahaya gak...
5. Of coz lah cantik n sweet..
Hannah ni berkulit hitam manis mewarisi daddy..hehehe..ha tang tu lah terletaknya kemanisan anak daraku ini. kalau dia senyum nmpak sngat cantik dengan gigi susu yg dah ada emapat atas bawah + gigi geraham dua atas bawah tersusun cantik..tp senyuman hannah ni sngt mahal la..sngat susah utk dicapture..huhuhu..rambut hannah yg curly kat hujung menambahkan lg keayuannya..chewahh..kalau rambut itu diikat n diletak hair clip berbunga bertambah lah cantik n comeynya hannah ni..

bnyak lg kelebihan hannah ni..tp penganjur nak 5 jer..kang puji lebih2 anak sendiri ada plak org nak muntah baca n3 ni.hehehe..apepun aku sngat sayang anak daraku ini...n she's my everything..(besides my hubby la kan...)


senang jer kan nak join contest ni...so moh le kiter join beramai2 yer tuk memriahkan lg suasane..

Tuesday, September 8, 2009

Buka posa...

orait..asyik join contest jer..so kali ni wat lah n3 pasal buka posa diluar sabtu, ahad n isnin baru ni...

Sabtu..
siang hubby keje, aku plak...g Sogo sales...ramai betul umat manusia...seb baik x bwk hannah..g pun naik Komuter n LRT jer..tp penatnyer,Tuhan saja yg tahu...balik shoping dkt kul 5 n hubby ajak buka kat luar jer..bila tanya nak buka kat ner, dia kata rahsia..ikut jer..ikut lah jer kan(isteri mithali,hehehe)..rupa2nya g Giant Kota Damansara n pekena BBQ Chicken..hubby memang minat BBQ Chicken ni..katenya dr Korea n msk guna olive oil jer..kitorang penah mkn skali kt hartamas. tu yg hubby teringin nk mkn balik coz sos cili dia pedas gile n lain dr yg lain...ni makanan yg kitorang order

pic yg atas skali yg dah bersentuh tu of coz la hannah punya kan coz dia mkn sebelum waktu berbuka lg..hehehe..hannah skang sngt suka makan ayam goreng, yg bawah belah kiri tu daddy punya n yg kanan tu mummy punyalah..sngt sedap..

pas buka jenjalan jap kat giant than g rumah kakak aku kat kota damansara amik tudung..sesape yg berminat nak beli tudung..silalah ke blog kakak ku ini ya..

Ahad..
Ahad pg xder g maner2 pagi..lelepak jer kat rumah n aku bergotong royong seorang diri mengemas rumah bersama hannah..daddy?zzzzzz..sian daddy penat kije..hujung minggu kasi rileks sket..hehehe..tp rileks ada makna tu...pas zohor trus siap2 g cari baju melayu tuk hubby..hari tu ingtkan nak tempah..tp x sempat cari kain n x sempat nak tempah..so g beli siap je lah kan..mula2 cari kat bazar depan plaza Perangsang..tp mcm xder choice jer ke kitorang x cari betul2?tp memang ramai betul orang..kitorang pun terpaksa parking jauh gila..dah lah hannah ni semangt tuk didokong sepanjang jalan..ada part hannah kena jalan kaki..pastu dia ckp penat n nak mummy "tulun" katenya..penat..
last2 cari kat PKNS n ada lah terjumpe baju melayu Johor tuk hubby kaler fefel(tema tahun ni).
pastu cari makanan skit kat bazar ramadhan depan PKNS than gerak rumak kakak iparku di Wangsa Maju tuk berbuka puasa di sana..
pas buka hubby ajak jln ke jusco wangsa maju..aku apa lg..jommmm..x beli apa pun cuci mate jer coz ingat nak cari perfume hubby (yg lame hannah jatuhkan n pecah) tp kaunter perfume dah tutup plak..dtg lmbt sangat mane x tutup..tp hannah sempat main menatang ni..cam klaka dia naik menatang yg besar ni..yg kecik ada tp dah rosak kate tokey..
video
Isnin
hari ni choti kat selangor sempena Nuzul Quran..tp hubby keje tuk ganti cuti raya nanti..xperlah syg..yg penting cuti raya seminggu..pas zohor bawak hannah teman aku g shopping langsir tuk raya..mula2 mls gak nak tukar coz lgsir ni pun baru jer wat sempena kitorang masuk rumah ni..tp hubby kate kalau bleh tukar lah coz dinding htema hijau...alih2 langsir kaler peach..wakaka..akulah yg pilih nya coz hari tu malas nak pk..beli satu kaler tuk satu rumah..senang..rupanya klako..tp aku beli tuk sliding door n pintu bilik kitorang jer..langsir bilik nantilah dulu coz kesian gak kat tailor merangkap pengasuh hannah..dah la hantar last minit..nak lebih2 plak..
petang tu cam malas nak masak..coz hubby kate dia balik lmbat..tup2 dia call ckp blk x lambat sangt..so time buka mkn kurma n kuih2 skit n ingt nak plan mkn nandos gn hubby..tunggu punya tunggu hubby sampai kul 9 lebih..ayam kat nandos pun dah hbs..sedih gak coz lame dah teringin nak mkn nandos..tukar plan nak mkn kat syed bistro..pekena maggie grg dia yg sedap gn fresh oren..tibe2 hubby tukar plan ajak mkn kat restoren terapung tu..(actually aku x nah mkn kat restoren ni, teringin gak nak mkn coz hubby bnyk kali dpt mkn kat sini bila office dia wat mkn2) tibe2rezeki plak mdpt mkn kat situ mlm tu..
masa kitorang masuk lengang gila, xder org langsung..rupa2nya org sume mkn buffet td..so kitorang adalah last customer tuk hari tuh..makanan dia oklah bleh tahan..cume bnyk snagt daun kari lah..hannah plak sibuk nak main..sambil tgk turtle kat dlm tasik tu..kitorang ckp turtle..dia ckp "tomtom".pas makn, balik...tidur..

Saturday, September 5, 2009

mari join NadE NooK ConTesT!!

Mari kawan2 kite join contest...jangan malu segan...jom join ramai2..nak tau lebih lanjut...silalah ke blog ini ya ....



sonang jo nak join contest ni...hadiahnya pun besh...ape lagi...moh kite

Friday, September 4, 2009

Declare your love contest..

hua..hua..hua..sakan betul i menjoin contest2 yg dianjurkan oleh bloggers yg i jumpe thru my frens blog or while blog hopping...wakaka..gumbira rasanya bile terjumpa contest ni...gila x mak bile join 2 contest dlm 1 hari..td baru wat n3 hapie famili contest..ni dah wat lg satu n3 "Declare yuor love contest" plak...oklah mai nak habaq skit tentang contest ni..

contest ini dianjurkan oleh mama kepada Damia Aleesya & Damia Ayyunie....silalah singgah ke blog mereka http://ibuayahdamia.blogspot.com untuk mengetahui dgn lebih lanjut tentang contest ini...

n lihatlah donia..gambar yg aku pertaruhkan untuk contest ini..


Nama Pn. Isteri : Norliana Binti Mansor
Nama En. Suami : Haris Bin Jali
Tempatnya : Dalam keta En.Suami didepan rumah Kakakku.

actually aku x der bnyk sngat gambar gn mr.hubby before kawin...nilah yg paling ok..gambar ni diambil semasa mr.hubby nak hantar aku kat rumah kakak aku kt selayang lepas kuor dating.masa tu plak kakak aku kuor,so kitorg kenalah tunggu dia blk dlm keta..ni mr.hubby ngah wat keje kat laptop tuk mengisi masa lapang..aku yg sibuk nak amik gmbr..tu yg dia x pandang kamera tu..series jer..hehehe..time bercinta..bnyk keje pun bleh dating kan..

skang nak citer skit sebanyak la kisah chenta kitorg nih...sebenonya aku kenal mr.hubby masa sama2 satu team main tenis kat UKM coz kitorang same2 player UKM tuk MASUM..n time tuh aku dah ada boypren sebenonya so aku x berape layan lah mr.hubby, setia pada yg satulah kononnya..aku pun x tau yg mr.hubby ni suka kat aku..so lglah aku wat x layan jekan..cume kitorang baiklah sebagai rakan sepasukan..

sepanjang aku bercinta dgn Mr. X(ex-boypren) mr.hubby slalu cuba tuk contact aku..ajak kuor..ajak borak2..tp aku jual mhllah kan coz dah ada boypren..bila aku dah tukar no phone pun dia bleh gak cari no baru aku..kirenya kalau nak ikutkan selama aku hidup aku rasa mr.hubby lah lelaki yg paling bersungguh2 nak kat aku walaupun aku wat x layan jer pada awalnya..dia pun dah agak give up akhirnya coz 4 tahun ngurat tp x dpt2..so kdg2 dia call bgtau dah jumpe org yg bleh dibuat awek tp x pasti awek tu sesuai tuk jd teman hidup dia...aku ckp cubalah terima awek tu..dia kata nantilah..

dipendekkan cerita, jodoh aku gn Mr.X tak panjang walaupun dkt 5 tahun bercinta.time2 ngah sedih ni aku slalu ngadu masalah gn mr.hubby..at first dia nasihatkan aku kalau betul sayangkan mr.X cubalah berbaik2...kitorg cuba tp memang dah x der jodoh kot..so bermulalah episod suai kenal yg lebih mendalam antara aku gn mr.hubby walaupun kitorang bleh ar dikatakan dah kenal selama 4 tahun..aku suka gn mr.hubby coz dia bnyak teman aku time aku ngah sedih.. n dia pandai menceriakan suasana..pandai wat lawak la kiranya..

ada satu part aku x leh lupa..masa kuor g makan gn mr.hubby..dia ngah drive n x jumpe henset dia...so aku misscall kan lah tuk tau kat mane henset tu..tau x apa dia letak nama aku kat henset dia "tiada lagi cinta" rasanya tajuk lg kumpulan ruffedge..aku tanyelah, nape letak nama aku camtu..dia kata ingtkan x dpt ngurat aku langsung dah..hehehe

so dimanakah tempat kami declare? ya masih didalam kereta putra milik mr.hubby(keta putra tu nama dia suzy) time tu aku still students kat UKM n mr.hubby dah kije dah..biasalah mlm minggu mr.hubby slalu blanja makan kat luor.(bayangkan mr.hubby dok shah alam tp snggup selalu trun bangi tuk ngurat aku..hehehe bangga..bangga..coz ada lelaki sanggup wat camni tuk aku)n mlm tu dia ajak makan kt sri hartamas..org nak belanja,kite ok jelah kan..dlam keta on the way aku tanya dia nape dia suka kat aku n sanggup tunggu aku selama 4 tahun tanpa berputus asa..dia ckp sebab aku cute, pandai main tenis..x seksi sangat..n kepala gila2 walaupun pakai tudung n yg paling penting aku manja..hehehe ntah mana yg manjenya pun aku x tau..

bila dah sampai kat kedai Uncle Don, still dalam keta..suasana jadi senyap sekejap walaupun td dah seronok borak2..tibe2 dia kiss pipi aku n tanya kat aku sudi x aku jadi girlpren dia..aku tergamam sekejap..nak nangis pun ada..kemudian tersenyum...kalau dia bleh setia tunggu aku selama 4 tahun..(terharunya aku)apa salahnya aku bg peluang tuk dia n diri aku menjalinkan hubungan cinta..so 19 hb Mac 2005 sahla kitorang menjadi girlpren n boypren...

than, 9 februari 2006 kitorang bertunang..aku malu gak bila first time jumpe my MIL coz dia cakap mr.hubby slalu citer pasal aku kat dia even b4 aku layan dia...genap setahun kitorang bertunang..2 mac 2007 kitorang selamat bergelar suami isteri dan genap setahun lepas tu kitorang dikurniakan dengan seorang puteri Nurhannah Irdina pada 5 mac 2008 tanda cinta kami..aku berharap kami akan kekal bahagia hingga akhir hayat..dan dapat bersama2 mengharungi segalanya bersama2...n aku juga berharap aku lah bidadari yang akan menemankan mr.hubby di syurga firdausi nanti...insyaAllah...

HAPPY FAMILY CONTEST


Haa...contest..contest and contest lg...walaupun contest sebelum ni mummy xder rezeki lg nak menang...mummy still x berputus asa nak join contest yg dianjurkan oleh bloggers...ok contest kali ni adalah happy family contest yang dianjurkan oleh Pn.Ieda... silah lah jenguk ke blog ieda ni ek tuk join contest ni...gambar yg mummy pertaruhkan kali ini adalah...
jeng..jeng..jeng...




orait gambar ni diambil masa hannah 6 bulan...actually ni sesi photoshoot hannah yg mummy wat khas tuk hannah...tp daddy tanya kak zubye the photographer bleh x join skali n kak zubye kate bleh...so apa lg gn muka x malunya kami pun join la photoshoot ni...seronok sngt..time ni hannah baru pandai meniarap...sngt cute...tp bila tgk gmbr ni mummy n daddy yg terlebih gembira..hannah steady jer..hehehe..

Thursday, September 3, 2009

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

ha..raya dah nak dekat ni..mesti duit dah banyk hbs time shopping kan..so marilah kite reramai join contest yg dianjurkan oleh mommy Lyna ni ek
mysuperkids giveaway


Sertai sekarang untuk voucher minyak PERCUMA!


weblog popular 1Malaysia
..mana tau ada rezeki tuk menang..bleh support duit minyak balik kampung raya nanti..hhehehe..to mommy layna ..tq ek coz anjurkan contest yg bleh savekan duit minyak..hehehe..
tgklah ape hadiahnyer ek..

The PRIZES will be:

1st:

PETRONAS fuel voucher worth RM70

Special blog review by MySuperKids

2nd:

PETRONAS fuel voucher worth RM50

3rd:

PETRONAS fuel voucher worth RM30

senang jer nak join contest ni..g jer blog mommy lyna

banyak lg syarat2 yang memberikan lebih peluang tuk menang...jom join...

Wednesday, September 2, 2009

Main Kucing..

Last week aku cuti seminggu...biasalah cikgukan..hehehe..tp x wat apepun coz hari jumaat hannah dah demam so da first few days tu kena jaga hannah la kan...lame tu dia demam..dekat 5 hari gak la..nasib baik x der aper2.
actualy, mula2 aku plan nak balik johor...berposa disana dgn keizinan mr.hubby lah kan..tp hannah dah demam risau plak nak ajak jln jauh..agaknya mak kesian kat aku..dia pun dtg sini hari rabu sampailah hari ahad..balik awal takut jam hari ahad tu..
sepanjang mak aku ada tu seronok la kitorang berbuka puasa beramai2...hannah pun dah sihat time 2.makanan sentiasa penuh satu meja coz mak aku ni memang terer bab masak ni n sngt cekap didapur..n akak aku yg dok kota damansara tuh slalu gak la dtg tuk berbuka bersama2..kire famili gathering gak la coz adik aku yg kt UIA n kt Melaka pun dtg gak...memang sngt meriah..sonot gile..
hari ahad parents aku dah nak blk jojor so kitorang request dia blk lepas buka...so mak masak rendang ayam...asam pedas ikan pari n sayur..kuih2 n air beli kat luar..
pas waktu berbuka kitorang pun mengemas2 n lihatlah apa yg hannah n sepupu dia, Dhia wat...

Hannah n Dhia besemangat kejar kucing

hannah ni memang pantang tgk kucing...dia akan ikut n bercakap2 dgn kucing tu..kdg suh kucing tu duduk n mamam..siap paksa mamam lg..kdg2 bila dah geram sngt dia mcm nak picit kucing tu o naik atas kucing tu..memang sangat cute bile tgk hannah main gn kucing..tp pas main mummy pastikan hannah basuh tgn la kan...



dah sudah basuh tgn kenalah halau kucing tu kuor..klau x penat mummy tgk hannah mengejar kucing tu...
dah siap kemas parents aku pun blk..sume pun balik terasa sunyi plak..huhuhu