Thursday, December 29, 2011

Pelik...

Assalamualaikum wbt...

korang,actuallybya aku rase pelik skit nih..aku ni sejak dua menjak ni mcm rajin skit uodate blog...tapinye kan..aku rase cam xde org bace..hehehe..org skang ni mmg dah x rajin nak bw ke?ke ramai yg jd silent reader je...hehehe..aku bukan ape..cam n3 sebelum ni aku mmg harap la ada respon dari sesape yg terer..tp xde sape plak nak tolong..xpe lah..blog x glamer la katekan..ayat merajuk la konon..
x pelah..at least aku ada tmpt nak meluahkan something dgn blog ni...ok daaaa..

Tuesday, December 27, 2011

tolong...tolong...

Assalamualaikum wbt... Korang,skang ni kan dah setting baru kan kite nye blog...so cane aku nak wat sticky post ek?tulun...tulunnn/.....

Friday, December 23, 2011

Apa nak jadi...

Assalamualaikum wbt... Korang ada FB x?aku rase zaman skang ni boleh dikatakan sume org ada FB..aku pun ada gak la kan..memandangkan aku ni cikgu sekolah kengkadang ada la bebudak sekolah yg add aku..aku pilih gak la mane yg nak di addnye.. tp sejak dua menjak ni aku menyampah skit tgk status derang nih..ntahapehape skit..mungkin bebudak lagi kot.. tp yg paling menyampah bile tgk budak2 bwh umur ni (baru umur 15 thn)amik gmbr fgn awek o boypren masing2..gn baju seksinya yg pompuan n yg lelaki siap la gn gmbr hisap rokok n telinga bertindik..pastu ada plak adengan kiss2..pipi ada molot pun ada..pastu bangga letak kat gmbr koleksi derang..pastu kengkawan lain puji mcm bgs sngt la member dia tu punya perangai..sweet couple lah..ape lah..(Ya Allah kau jauhkan la anak2 ku daripada terlibat dgn perkara yg tidak elok) oleh kerana aku dah menyampah nak tgk gambr derang ni..aku remove je lah dr frend list aku..nyampahhh I... p/s:takut melihat perangai budak2 zaman skang yg x tau batas2 pergaulan n Agama.x tau dosa pahala..dunai dah akhir zaman...Nauzubillah...

Thursday, December 22, 2011

sedey...

Assalamualaikum wbt... hari ni aku try nak wat kuih cara berlauk..tp first trial x jadi..trus hilang mud..coz aku xde acuan yg tradisional tu..aku beli acuan yg boleh la nak wat kuih cara n bakar pun pakai oven..mungkin bakar lame sngt..dia melekat..n rase kering..juri tetap (my Dear Hubby)..ckp kering sngt..adunan n inti ada lagi..tp malas nak bersihkan acuan yg dah melekat2 tu n nak tunggu masak lg..lmbt la..(alasan malas nak teruskan) sabar ek sayang..nanti kalau ada mud lia teruskan ek..hehehe

Duit..duit..

Assalamualaikum wbt.... wah x lame lg kuor duit baru..bestnya..suka bau duit baru yg baru kluar dari mesin ATM..rase syg nak pakai tp kena pakai gak la kan..mane ada org kluarkan duit tuk wat kenangan..hehehe..pas ni dah ada balik duit RM20..kale oren giteww..kelaassss...

Wednesday, December 21, 2011

Keputusan dah keluar.....

Assalamualaikum wbt...

Esok results PMR dah keluar..ada x sesape yg anak dia amik PMR tahun ni?semoga dpt results yg baik yer..
aku plak mcm biasa(first time actuallynya)..sebagai guru kelas tingkatan 3,makanya esok aku la yg akan menyerahkan results pada anak2 muridku..semoga korang semua dapat results yg elok setimpal dgn usaha korang selama ni...

p/s: minta2 results Sains PMR sekolah aku ok tahun nih...

Tuesday, December 20, 2011

Gaji...

Assalamualikum wbt..

actualynya walaupun aku ni kakitgn kerajaan,aku x berape paham gn skim gaji baru yg akan bermula tahun 2012 nih..mcm2 version aku dgr..pening aku memikirkannya..so x yah pening2..yg penting cukup bulan gaji masuk..heheheh..so tgk jadual ni lg penting..hahahah



Monday, December 19, 2011

Aurat...

Buat mereka yg suka bg alasan tentang aurat n bangga dgn imej seksi n seksa .....

1. Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?

-Yang pasti, kalau tak tutup aurat, confirm masuk NERAKA..Nauzubillah

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.

-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah seperti tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.

-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.

-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.

-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

7. Walau kami tak bertudung, kami tetap solat dan puasa.

-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

8. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.

-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan ALLAH.

-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)

-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.

-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..

-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.

-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.“Wahai wanita, setiap ciptaan tuhan yang berharga di dunia ini akan terlindung dan amat sukar untuk diperolehi. Di mana kamu boleh dapatkan permata? Tertanam jauh di perut bumi, tertudung dan dilindungi. Dimana kamu jumpa Mutiara? Terbenam jauh di dalam lautan, tertudung dan dilindungi oleh kulit kerang yang cantik. Di mana kamu cari emas? Terperosok di lapisan bumi tertudung dengan lapisan demi lapisan tanah dan batu. Tubuh kamu adalah suci malah lebih berharga daripada emas mahupun permata. Oleh itu kamu juga perlu bertudung dan melindungi diri kamu.” —

Friday, December 16, 2011

Dapat juga

Assalamualaikum wbt...

Hehehe...ini hati sngt gumbira kerana dpt gak tgk citer ini..minggu lepas la aku g gn hubby n anak2 kat JJ Bukit Tinggi..ok la citernya...best lagi cite Shrek pada aku..tp x pe yg penting kami enjoy..tp x tau la En.Suami enjoy ke x?Korang dah tgk belum citer ni?mase kitorg tgk cite ni kirenya first time bwk Luqman tgk wayang..walaupun dia ok mula2..dah nak akhir tu dia dah cam bosan..tp dia still ok drpd mase first time bwk Hannah tgk wayang dulu...sampai skang pun Hannah x leh dok diam dlm panggung..panas punggung..hehehhe

Thursday, December 15, 2011

Teringin

Assalamualaikum wbt..

korang punya stail bertudung camne ek?aku simple je..kalau g ngajar masih pakai tudung bawal,kalau kat rumah o jenjalan baru pakai tudung ala2 ariani tu..kadang2 teringin gak nak pakai tudung fancy2..tp mcm x reti n payah je..lg pun aku kena la pakai tudung yg memenuhi syariat Islam kan (menutupi dada)..n memandangkan aku masih menyusukan Luqman so aku x brape sesuai nk pakai tudung singkat2 nih..seksi n seksa you...
tp best gak bile tgk org pakai tuung cecantik nih..cam fiza.siap ada butik lg u olls..semoga satu hari nanti tercapai impian nk try bergaya dan bertudung cam derang nih...




Assalamualaikum wbt..

Wednesday, December 14, 2011

Rajin nye...

Assalamualaikum wbt....

mari tgk bebudak rajin wat homework..hehhee..semoga bila dah sekolah nanti korang tetap rajin ek...
Budak botak ni sampai juling2 mate tgk pen sambil nak wat peace dgn 2 tgn..hehhee
ni bukan aksi tidur ek..tp aksi buat kerja contengan dengan penuh khusyuk sambil baring2 gitew...luqman pun letak kepala cam hannah..ape kakak buat dia tiru..hehehe..alahai anak omak..

Tuesday, December 13, 2011

Ole.....

Assalamualaikum wbt..

mari kite saksikan aksi terlampau anak beranak ni...
...
..
..
.

.
.
.
.
hehehe..aksi anak n bapak mase Malaysia lwn Indonesia hari tu..sabar je lah.... video

Monday, December 12, 2011

Art attack..

Assalamualaikum wbt..

Korang suka x tgk cite Art Attack ni?rasenya dah lame cite ni ada kat Tv..kreatif betul hos dia masa tu Neil Buchanan..aku ni walupun org sains tp sngt minat pada benda2 seni nih..dulu hos dia org putih,skang hos dia bukan org putih tp orgnya masih putih..si Qi a.k.a BF yuna...masih best Art Attack yg baru ni tp x tau betul ke x Qi yg buat coz asyik tunjuk tgn je..heheheh..apepun masih best...
minat pada benda2 seni ni turun plak pada Hannah,dia suka gak tgk cite ni o Artzooka channel 612...(nickelodeon)..so hari tu kakak aku ajak aku n anak aku n anak dia skali g one utama..korang mesti perasan kan kat OU ni ada kelas Art Attack ni..aku dah lame perasan tp x penah la g..so bile kakak aku ajak,aku try la..

bayaran dia, RM50 perentry for 1 hour..(ni ikut gaya berbelanja mewah kakak aku ni la)x pe x membazir kan..(think positive)..so anak2 bleh pilih benda apa yg derang nak buat yg bersesuaian dengan umur derang..sementara derang siapkan,bleh la parents g shoping selama 1 jam tanpa gangguan anak2..hahhaah.

first time masuk anak aku cam blur je coz derang speaking gn anak aku n sume benda kena buat sendiri..tp ada assistant tlg la...cousin dia, Dhia Misya Erina dah kali ke 3 kot ke sini n dah faham english coz dah sekolah..(anak sulung kakak aku Danish,dia letak kat bahagian Space Shoot, aku rase..bayar RM27..main la sampai puas)..so..jom layan gamabar..
nampak x mane hannah?kelas ni ada timing tuk setiap session..kelas hannah start kul 1-2..ni sume dah beratur nak masuk kelas..budak kecik je..budak besar ni x sabar nak masukkan anak nih..nak g shoping..wahahah
hannah,(dah besar anak mummy)first time art class..
ni lah hasilnya..walaupun x sama gn yg asal.(coz assistant salah timing..apa daa...dia ingt hannah punya lion ni tuk 2 and a half hours..padahal lion ni tuk bebudak umur 2tahun setengah yg buat selama 1 jam)
mummy,nanti hannah nak g lagi ek art class..kate hannah..
ok,nanti kite suh daddy belanja ek..kate mummy..

Friday, December 9, 2011

yeay..jadi....

Assalamualaikum wbt...

sebenarnya aku dah lame nak try buat benda alah ni...tp asyik bertangguh je..so bile cuti sekolah ni,bosan2 xde keje,kdg2 dtg la mud rajin nak masak benda lain..so aku try la wat benda ni..
first time buat..x jadi coz dia tersenyum je...tp gmbr xde nak tunjuk..rasenya mcm dah snap gmbrnya..tp mase nak upload mcm xde gmbrnya...second time pun masih x cantik..n third time punya kukusan barulah jadi...rupa2nya kena letak dlm bekas supaya dia x tersenyum n leper..hahahah..nak tau x aku wat ape......
..
.
.
.
.

.
.
..
.

taraaaaa....

Apam polkadot..hehehe..org lain dah lame makan,aku baru nak rasa..heheheh
tp best plak bile dah jadi..senang gila buat dia..nana, thanks coz berjaya menarik minat akak tuk try wat apam nih..anak2 pun suka, anak2 jiran pun suka,hubby pun suka..n mak mertua ahkak pun suker deknonn oii..hehehe..kellassss ko Maria...

p/s: ahkak xde pengukus deknon,so akak pakai periuk nasi elektrik je..senang pun senang..hehehe

Thursday, December 8, 2011

Garangnye budak ni..

Assalamualaikum wbt...

korang jgn sampai muntah hijau ek coz aku asyik tunjuk video anak teruna ku ni je..jom tgk aksi grg luqman nih...layan kan jela...hehehhhe
video

Wednesday, December 7, 2011

HPPN

Assalamualaikum wbt..

Haaaa..ni cite basi yg pertama aku nak cite kat korang..memandangkan skang ni hubby aku dah wat part time menternak n berkebun,so dia sngt minat gn segala hal yg berkaitan dgn ternakan n tanaman..nak dijadikan cite,rumah kitorg ni dekat gn MARDI n aku x ingt bile MARDI ada anjurkan Hari Penternak,Peladang dan Nelayan..(punya la lame smpai x ingt bile tarikh..hahaha)
best gak tgk pameran dia nih..ada mcm2 hasil daripada penternak,petani n nelayan nih..so,jom layan gamabr...
memula sampai nak tarik minat budak dua org ni so tgk kerbau,lembu, kambing n biri-biri dulu..kemain seronok derang...
pastu ada plak kandang arnab..siap bleh bg makan lagi..seronok la budak2 dua org ni..hannah siap angkat letak atas riba,manja la konon..pastu bila arnab tu nak lepas..dia campak je..tindakan luar kawalan kot..hahaha..luqman plak cium2 arnab tu..heheheh..kiut..
arnab2 yang messrrraaaa...
pas dah puas jalan n daddy dah tgk segala benda dia nak tgk n hari pun dah maghrib..maka kami pun balik..tgk aksi daddy jaga 2 org anak dia..hahaha..kiut...
kesimpulannya..best gak g HPPN ni..bebudak pun enjoy n aku n hubby pun enjoy...bleh wat lagi ye aktiviti cam ni..hehehe

Tuesday, December 6, 2011

Suka bangat...

Assalamualaikum wbt...

Korang suka x makan bendalah ni?nak tau benda ape x.......
....
....
...
...
...
..
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaa...

korang penah jumpe x benda nih?first time aku makan kat jusco Sunway pyramid..aku tgk ramai beno org beratur nak mkn benda bulat nih..so aku pun g la beratur n ce try rase yg ayam punya..hehehe..sedap la pulok...makanya,semenjak hari tersebut aku telah jatuh hati gn makanan ni..hehehe
asal g jusco je mesti aku beli..slagi x kena strok kat makanan ni (ayat hubby strok pada makanan means dah x bleh nak mkn dah benda tu,dah jemu...heheh)mase g jusco bukit tinggi,aku punya sengal x tau kewujudan Tako Tao ni..aku nmpk ada org makan,satu bangunan aku cari..sampai tingkat 3..tp x jumpe2..bnyk kali gak la aku g JJ bukit tinggi ni n cari Tako Tao ni..tp x jumpe2 gak..last2 korang nak tau x katne..kat bahagian barang runcit..groundfloor je pun..punya la sengal..agaknya coz aku jrg beli brg runcit kat JJ ni..slalu g kat bahagian baju dewasa n kanak2 n bahagian mainan..mane nak jumpe...heheheh
neway,korang suka x mkn ni?

Saturday, December 3, 2011

Alaaaahaaiiiii...

Assalamualaikum wbt...

Aduhainyaaaaa...terase sngt la malasnya nak menghapdate n3 nih...ada bnyk cite nak story mori ni..tp kena tunggu mud rajin dtg dulu ek..so biar aku peram cite tu jadi jeruk tau..hehheeh..tungggguuuuuu...

Thursday, November 24, 2011

Dia lagi..

Assalamualaikum wbt...

hari tu korang dah tgk dia nyanyi sambil pusing2 kan..kali ni tgk plak dia nyanyi sambil pgg kaki menan dia..
video

Wednesday, November 23, 2011

Nak g bercuti..

Assalamualaikum wbt..

Ape plan korang sempena cuti sekolah ni?aku ni sebenarnya ada plan nak g bercuti hujung minggu ni..ingt nak g Shah Beach Resort Melaka..tpnya pelbagai masalah dtg melanda..huhuhu..sume nak kena pakai duit..mungkin bukan rezeki aku nak g enjoy..dugaan Allah sume ni..semoga akau tabah menghadapi semua dugaan nih..Shah Beach, semoga ada jodoh kita...huhuhu

Tuesday, November 22, 2011

Bagusnya kenyataan ko...

Assalamualaikum wbt...

hari tu pasha panda kan main seksi lg..n ni ada lg sorg minah yg kerjaya seni ntah kemane tp seksi je lebih..tp korg jgn tgk lelame ek..tp yg aku hangin nye..dah la seksi pastu keluarkan pernyataan yg bleh bikin panas je..aku x faham kenape org berani ckp bile x tutup aurat tu antara dia gn Tuhan..tp adakah dia bleh n berani nak cakap camtu bile betul2 mengadap Tuhan nanti..so korang bacelah ape dia kate ek..aku dpt info ni pun dr blog org..minta izin ek tuan tanah..so kalau korang nak bace bace kat blog tuan tanah ni ek..klik sini



Monday, November 21, 2011

Luahan...

Assalamualaikum wbt..

Actuallynya aku ada sedikit perselisihan faham gn adik aku..huhuhu..mungkin aku yg silap n dia yg terlebih emo..tp x pelah..ape2 hal pun aku just nak luahkan je apa yg ada dlm hati aku ni..bolehkan?kalau x nak bace x pe..
aku ni suka sebenarnya beraktiviti gn keluarga..x kisah la gn keluarga aku o keluarga in law..tp keluarga aku pun bukan jenis yg rapat antara satu sama lain walaupun kitorg duk dekat2..belah ipar duai pun sama gak..kdg2 jeles gak tgk org lain jenjalan gn famili derang..siap ada famili day lg kumpul sanak saudara..tp aku.?
n lg satu yg aku kesian gn diri aku ni..aku xde best fren yg bleh ajak jenjalan bile free..windows shoping ke,spend mase bersame2 ke..sume tu aku xde..kat sekolah pun aku xde member rapat..huhuhu..maybe tu salah aku o org mmg x suke kwn gn aku..so weekend je aku just lepak gn ank2..adik beradik pun x mesra,kawan pun xde..huhuhu..sedihnya dgn diri sendiri..seb baik ada anak2 n hubby..tp hubby pun ada geng2 yg slalu ajak lepak..aku?non ado...huhuhu lagi..
ok lah..x leh lebih2...nanti ngs..hahahaha

Friday, November 18, 2011

Boleh tolong saya x?

Assalamualaikum wbt..

korang,nak minta tlg nih..tolong vote aku boleh x?aku masuk contest SK-II Miracle Maker Contest.. so sesape yg ada FB bleh x tolong search nama aku Norliana Bt Mansor than vote la ek..segala jasa baik korang amat aku hargai..tq all...kalau korang nak join pun boleh..sonang je n xsemestinya dah beli produk dia coz hadiah dia ada tuk mereka yg beli produk n ada gak tuk yg x beli produk..

Thursday, November 17, 2011

Rojak..

Assalamualaikum wbt..

ye semuanya..hari ni kite bace n3 rojak ek..

memula nak bgtau mmg aku ada wat rojak hari tu..saje wat makan2 kat sekolah.minggu2 terakhir yg x perlu ngajar n budak pun xde nih..bukan rojak petis o rojak pasemboq 2 la ekk..rojak tahu namanya coz yg ada tauhu,timun n tauege je..pastu kuahnya kuah mcm tauhu bakar tu..skali member aku mkn dia kate aku pakai kacang tanah hitam ke..aku cakapla..bukan kcg hitam kak,saye letak kicap..resepi turun temurun dr mak aku tuh..seb baik sedap..

cite kedua..anak terunaku x sihat lg..demam..panas betul badan dia..tp bleh terjaga kul 5 pagi nyanyi2 pastu hisap nenen pastu tdr balik.tp demam kali ni dia bnyk meragam skit sampai aku x tau nak buat ape.(berape bnyk tapi daaa,,,)so hari ni aku amik cuti tuk jaga anak terunaku sorang tuh..skali gn anak dara la kan coz dia mana nak g nursery kalau aku ada kat rumah..sanggup kena marah gn mummy drpd g nursery..

cite ketiga..actuallynya hari ni kat sek ada buat mkn2 lg la..portnya biasalah kat makmal memandangkan aku kan cikgu sains..aku bwk laksa johor..tp kuahnya je la..yg lain2 ada org lain yg bwk..tp agak kelam kelibut skit mase naik keta tuh sampai tertumpah kuah laksa aku..huhuhu..yelah luqman ngah meragam coz ngah demam..pastu ketanya kiut sngt sampai x perasan mase nak masukkan kuah tu tersenget skit bekas kuah tu..habislah keta kau bau ikan..memandangkan aku cuti hari ni..makanya aku just drop by n hantar kuah laksa tu than bwk luqman g klinik..

k la..esok hari last keje..yahoooo.com...bestnya..pasni cuti pnjg..hehhee..En.Hubby camne plan kite nak bercuti?jadi ke....Selamat bercuti semua..especially cikgu-cikgi la kan..heheheh

Tuesday, November 15, 2011

Dah mula dah..

Assalamualaikum wbt..

Korang..korang tau kan SPM dah mula...aku plak cam berdebar2 tuk ank2 muridku..semoga derang dapat jawab dgn baik tuk SPM tahun ni...

ye la,kelas yg aku ajar ni kelas yg hujung2 skit..yang x berape minat nak belajar n dgr cakap aku..kdg2 mase ngajar tu terasa mcm ckp sorang2 je..huhuhu..tp xpe..demi untuk anak bangsaku..aku akan terus berusaha selagi hayat dikandung badan..chewahh..

apepun,tuk bebudak 5 Anas n 5 Salman..gud luck ek tuk SPM...

Saturday, November 12, 2011

Seksi ke seksa..

Assalamualaikum wbt

korang mesti dah tau kan cite ni..si pasha panda ni telah menghadiri satu majlis pelancaran majalah Lisa versi malaysia..tp dia yg dtg ala2 versi orang puteh plak..aduhainya..ape nak jadi gn umat akhir zaman ni..dah macam ape aku tg rope pasha nih..mcm auwww pun ada gak..





Friday, November 4, 2011

Jom layan...

Assalamualaikum wbt...

korang tgk la keletah luqman menari n menyanyi ikut suka ati dia..bila tgk dia berpusing2 ni teringat satu lagu ni...aku bagi lirik je la ek..korang cari sendiri mcm mane lagunya...

video

Dia kecil dia comel dan manis
mata bulat hidung mancung periang
bila muzik berbunyi rancak seperti ini
dia tak tunggu lagi terus dia menari sambil menyanyi

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

sayang-sayang semua sayang katanya
bijak sungguh apabila berkatabila muzik berbunyi rancak seperti ini
dia tak tunggu lagi terus dia menari sambil menyanyi

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

pusing-pusing, pusing adik pusing
pusing-pusing a’ah
pandai adik pandai
tepuk tepuk pandai adik tepuk
pusing tepuk
adik sangat pandai

adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

sayang-sayang semua sayang katanya
bijak sungguh apabila berkata
adikku pandai menari
menari dia menari
adikku pandai menari
menari hiburkan hati

Thursday, November 3, 2011

mereka boleh...

Assalamualaikum wbt..

Dia boleh kenapa x aku?aku ni dah lame verangan nak buat master..tp boleh ke?ke aku sendiri yg x leh?

Wednesday, November 2, 2011

memang macam tu ke?

Assalamualaikum wbt..

korang ada x masalah kurang penumpuan pada anak2 korang?macam hannah,bile bercakap memang pandai..tgk tv pun pandai..tp bile bab belajar n mengaji..mcm susah je dia nak tumpukan perhatian..geram je aku tgk..tu yg kdg2 jadi tarzan aku kat rumah..
tp yg herannya kalau bile aku dah marah2 baru dia bleh ingt ape yg dia belajar..kdg2 kesian bile tgk muka sedih dia kena marah..tp kena la belajar kan coz thn depan kan nak sekolah..huhuhu..
korang ada idea x macam mane nak buat anak2 kite ni boleh fokus mase belajar?pemakanan ke?teknik ke?..tolong ek..
n aku pun sejak dua menjak ni tahap kesabaran dah semakin kurang..asyik nak marah2 je kejenya...yg jd mangsa mestilah anak2 aku time derang buat salah..macam mane nak buat ek..sian derang..bukannya tau ape2 pun..tp asyik kena marah je...huhuhu..maafkan mummy sayg2ku...

Tuesday, November 1, 2011

gila ahhh..

Assalamualaikum wbt..

aku x ingt bile..tp aku ada dpt email dr Baiboo n call dari kakak aku yg mengatakan ada warehouse sales tuk Crocs, Avent, Barbie, Winxclub,Hot wheels, mc laren n mcm2 lg kat Ikano..sales tu start hari jumaa sampai ahad..mase akak aku call tu dia kate ada bnyk kasut crocs saiz luqman yg cantik2..pastu dia ajak aku g hari Ahad katenya nanti harga lg murah..
bile g hari Ahad..lgsng xde kasut saiz luqman..tp aku rembat gak kasut crocs yg luqman bleh pakai n kasut tuk hannah..buy 2 free 1..total kasut..RM60..
pastu aku rembat menan barbie tuk hannah n keta hotwheel tuk luqman..total..RM47
pastu aku rembat baju tuk budak2 dua org tu tp aku capai mane yg ada la coz bdk2 dah meragam,total 3 helai baju..RM30..
n paling best aku rembat McLaren Volo hanya dgn harga RM350..baru plak tu..pekerja mclaren tu ckp mclaren mmg jrg wat warehouse sales..so bile wat mmg gile2 la hrga dia..aku ingt nak rembat techo XT ke,triumph ke..tp mmg tinggal Volo je..tu pun kaler dah tinggal beberape jenis je..xpela..walaupun xleh recline..janji murah..aku tgk yg secondhand pun org jual ada 4oo++. punyalah murah samapi adik aku yg baru je bertunang pun rembat satu tuk bakal anak dia bile dah kawin nanti..hahahah..

p/s:warehouse sales tuk fisherprice n geng2nya xsempat g coz time tu bdk2 ni demam..huhuhu..n hubby pun bz dgn kambing2nya...

Sunday, October 30, 2011

macam mane elk?..

Assalamualaikum wbt..

korang,mcm mane nak cari duit lebih ek..hehehe..dulu aku try wat cuppies n cheese tart.Alhamdulillah ada la rezeki..tp aku plak mcm ssh nak handle gn ank2 kecik lg...tp kalau rajin aku amik gak la order.
nak try MLM..mmg best dgr derang dpt duit riban-riban,..tp kena korban time gn famili la plak n aku ni xbleh jauh dr ank2 aku..n hubby skali la..heheheh..lgpun aku x reti nak cari org2 bwh ni..lg pun hubby aku pun x suka sngt aku join MLM..dia kate kesian kat pengguna lain yg beli.harga brg xdelah mahal sngt pun..tp sbb nak bg komisyen kat ahli,trus jadi mahal..(ni pandangan aku ek)
ke aku ni yg mmg xde skill nak berniaga?huhuhu
kalau harap duit gaji,tolak mcm2 dah tinggal brape je..bestnya kalau jadi org kaye ek...huhuhu
apepun aku bersyukur dgn rezeki yg ada..cume kdg2 teringin gak ada rezeki yg melimpah ruah..kalau la ada menang2 ape2 pertandingan yg menang duit kan best...

Friday, October 28, 2011

Dia yang bawak....

Assalamualaikum wbt..

Luqman punya injection tuk 18 bulan dah brape kali tertangguh..first sebab buku dia hilang,second ramai sngt org n aku nak masuk keje,third luqman demam..so last punya option en.suami la yg kena bwk luqman g checkup n amik injection..actuallynya..time hannah dulu amik kat private..UMRA..temapt derang berdua ni dilahirkan..tp..hubby kate tul Luqman berjimat la skit..g kerajaan..so aku deal gn hubby kalau kerajaan pun dia kena teman n kalau aku x leh nak bwk dia la yg kena bwk..do perjanjian pun ditandatangani..hehehe..
so,hari tu hubby la bwk luqman g klinik..memula dia kate nak tinggalkan Hannah kat nursery..pastu agaknya hannah wat muka sedih..bwk la dua2...



ni kenyataan hubby yg telah di SMS kepada aku pas bwk luqman jumpa "misi"..
"carta kenaikan berat dan tinggi luqman kurang baik..graf menunjukkan trend peningkatan yg agak kurang melawan masa/umur..dinasihatkan agarmemberikan makanan yg mengandungi protein yg tinggi.."
so ku pun call hubby n ckp la yg luqman kan baru lepas demam..pastu aku cakap la anak kami tu dah "kudut"(kurus)..bleh plak hubby aku cakap..kudut n ketot(pendek)..apa daa daddy..nanti mummy tarik kaki luqman bg panjang lah...
apepun tq syg coz sanggup bwk luqman g klinik dan dikelilingi ibu2 lain yg membawa anak2 masing2 ke klinik..hehehe..swiiit...

Thursday, October 27, 2011

Budak2 zaman skang..

Assalamualaikum wbt..
aku x faham betul bdk2 zaman skang nih...kecik2 dah pandai amik gmbr berdua-duan lelaki pompuan..mintak2 dah besar nanti x buat la perangai mcm ni lagi...

...

...

...

...
luqman n rakan nursery Qaseh..kecik2 xpe ek sayang..dah besar nanti x leh tau..hehehe

Wednesday, October 26, 2011

Peace

Assalamualaikum wbt..

Percubaan tuk buat peace..dua tgn pun ok ape...hehehhe


Tuesday, October 25, 2011

Senyum...x perlu kata apa2...Part 2..

Assalamualaikum wbt..

Masih lg dengan senyuman buah hatiku..kalau korng boring abaikan je la ek..heheheh..kali ni hannah n luqman plak...









Monday, October 24, 2011

Senyum..x perlu kata apa2..Part 1

Assalamualaikum wbt..

Anak2 korg suka bergmbr x?ank2 aku suka..tp bile dgn aku je la..bile gn org lain..senyap je..suh senyum pun x nak..jom la layan je gmbr..tp ni sume gmbr ank bujangku senyum ek..ok Luqman..senyummmmm....


...

....