Wednesday, January 6, 2010

Jadi driver..

masuk hari ni dah 3 hari aku jadi dreber kepada en somi...bukan sebab en somi sakit..tp sebab tayar keta dia pecah..so keta kena lah hantar g workshop n sampai hari ni x siap lagi..so tiga hari ni pas subuh aku tdr balik jap, kul 8 bangun balik tuk hantar daddy yg masuk kije kul 8.30pg.balik plak kena amik..rasa penat gak coz aku balik keje kul 6.50 sampai rumah dekat kul 7.30, mandi, semayang n kalau rajin masak pastu kena amik en somi plak...pastu kena layan hannah plak yg semakin "manja".aduhai penatnya la rasa..tp x pe la kan pengorbanan tuk yang tersayang..hehehe tp hari ni minta gak en somi blanje mkn McD..walaupun x grand mane tp ok lah coz memang feveret aku ayam goreng McD nih...hehehe..
citer pasal hannah plak, skang ni dia makin keletah n kepoh...mulut x reti duk diam..ade jer benda nak ckp..sampai parents aku n PIL pun geram gn dia..kalau dia senyap jer tu ada 3 makna, pertama tidur, kedua khusuk wat something, ketiga memerut..hehehe..hannah ni kalau ada aku dia x berapa nak gn org lain.kdg2 daddy dia pun dia marah..ada sekali tu aku ckp gn dia x baik pukul daddy, berdosa...bleh plak dia ckp "daddy berdosa".tergelak lah daddy dia.pg td lg lah..aku sakit kepala so pas wat susu hannah aku ckp la kat hannah yg aku nak tdr jap..tibe2 aku terdengar suara dia "mummy banyun" suh aku bangun la tu..rupa2nya dia berak..hehehe klaka plak kdg2 tgk anak bile dah kepoh bercakap ni...before tidur kalau aku ckp "gud nite abg" dia pun nak ckp gak..tp bukan gud nite daddy...gud nite abg jer..sonok la en somi ada adik kecik..hehehe
btw untill now rasenya x rase lg gerakan baby..huhuhu..ok ker?

7 comments:

Lady of Leisure said...

ayam goreng mc d sedap kan.. slalu org pi mc d makan burger tapi lady akan makan dia punya ayam hehe..

iNa said...

clever hannah..
baby gurl mmg kuat ckp kan..
pot pet..pot pet je diorg ni..
anak ina pon mcm tu la....
asyik ckp je....huhu...



baby x gerak??
18 weeks.......4 mos++ kan..patut dh rase...
ape kate jumpe gynea..

liana said...

lady: betul,betul betul..rasenya ayam mcD tu lg power dr KFC.betul x?

ina: tu lah..bising je mulut dia...kdg2 x faham pun...tp oklah kan..memeriahkan suasana..ingt nak jumpe gynea hujung bulan ni.risau gak..ker x perasan coz dia gerak x kuat sngt kot...

fizamior said...

hahahaha....so cute la hannah...ikut jek mama dia ckp..hehehehehe....

liana said...

fiza: inilah yg dikatakan mak borek anak rintik..hehehe

mama_umar said...

erm..baru 4months xperlu risau sgt liana,tp klu nk puas ati tnye doc la..slmt melayan karenah hannah ye,aku ni baru merase 'penangan'nye ..baru 2..adoii

liana said...

ety, tu la ingt nak g jumpe doc la hujung bulan ni..la ni hubby bz skit..hehehe 2 la kan..camne la org handle anak reramai tu ek...