Saturday, November 27, 2010

Urut...

salam..korang suka x kena urut satu badan?aku ni first time kena urut satu badan mase deliverkan hannah tu..tukang urutnya mmg mak bidan n dia urut mmg best.segala urat tersimpul terlerai n berbunyi2 bile dia pusingkan kepala ,badan n sendi2 aku yg lain tuh.aku suka kena urut yang orgnya bleh urut kuat n berasa la satu badan, kalau urut cam nak x nak jer ape pun x rase..untuk baby no 2, aku pantang kat Shah Alam dulu n kebetulan dah dok rmh sendiri yg terletak di area kekampung so ada la tukang urut.kakak ni urut mmg best.time urut tu mmg la sakit,tp lepas urut tu tersa ringan je satu badan..so sejak dah ada kakak tu..aku kalau rase x sedap badan je call la dia n bleh minta dia dtg rmh o kite g kedai dia. makcik yg urut aku dulu u dah x mengurut lg coz dia menjaga anknya yg sakit.
hannah pun aku penah hntr berurut gak.first time gn makcik yg urut aku dulu.mase tu hannah baby lg n perut dia kembung.letak segala minyak sume x jln.last2 hntr g urut.makcik tu urut2 kat perut.hbs je urut terus hannah mengeluarkan hasilnya.seb bauik bwk pampers spare.pastu aku ada hantar urut dengan kakak kg aku tu coz dia asyik jatuh jer n kalau demam ckp sakit kaki n suh aku urut.aku ni bukannye pandai sngt mengurut2 ni..just letak minyak kat kaki dia n urut gitu2 je.mase hntr berurut tu hannah x nak bukak baju n x nak kena urut pun.so kakak tu urut mane yg boleh je lah.kaki,tgn n bdn sesikit.melalk2 hannah kena urut.dlm keta dia ckp gn aku "acik tu buat hannah sakit la...dia urut kuat sngt" hehehe. skang ni dah lame x hntr hannah berurut.ingt nak hntr gak la coz dia ni lasak sngt takut ada yg tergeliat.
haa..luqman pun dah penah kena urut tau.first time kena urut gn kakak kg aku tu coz kepala dia cam teleng skit.berat ke kanan.tu pun jiran aku yg perasan.time kakak tu urut pun dia kate urat leher luqman dah beralih skit coz baby kan kenkadang bile tdr selesa gn satu bahagian je kan.seb baik kecik lg,bleh la di urut tuk dibetulkan.kalau x rupa je ensem(ensem ke?) tp kepala senget plak...huhuhuh. tp Alhamdulillah lepas urut dah ok la kepala luqman tu.n hari ni luqman kena urut lg coz dari semalam dia x nak tdr n hisap nenen mcm biasa.asyik mengis je.kdg2 mate dah pejam,tp still ngs.sian dia.so td aku bwk g urut kat rumah member aku punya mak mertua yg mmg pandai urut,punya lah power makcik ni,pegang telinga je dah tau luqman tu salah urat.so dia pun urut la luqman satu badan.melalk2 gak luqman tp kena la gak coz nanti dia gak yg sakit.huhuhuu.la ni dia dah ok..tdr pun dah senang n dah nak hisap nenen..
x ketinggalan my hubby,pun suka diurut.tp aku x pandai la nak urut dia.so kalau g memane jumpe kusi urut gintell yg kena byr tu, dia dok la berurut kat situ.hehehe.nak beli satu blum ada kemampuan lg.lgpun rmh kitorang ni ciomei je nak letak benda gedabak ni.n hubby ni actually dah bnyk kali dah dia ckp nk g berurut kat SPA n aku dah pun bg greenlite, tp oleh sbb dia asyik bz jer, x nyempat2 g sampai skang.

so korang suka x kena urut?BTW, jadi tukang urut ni pun masyuk gak kan...

8 comments:

UmiDAnisH said...

suka2.. best,lepas urut rengan je. danish pun selalu diurutkalaubalik kampung johor. kat sini, dia urut dengan umidia la.. mak kita ajar cara nak urut danish, so taula sikit2..heheh

Nana Aris said...

suke jugak..ringan je rase badan pas kne urut..tp selalu sgt gi urut rase cam badan kite da jadi 'manja'..lame skit je tak berurut mule la rase cam lemah je..hehe

liza said...

aku skrg ni nak sangat diurut satu badan..bestnya..tapi wafiy aku tak pernah suruh org urutkan..

liana said...

lin: best kan lepas kena urut..hannah jrg skit kena urut.tu yg x suka diurut.

nana : betul2.kalau slalu sngt badan jadi manja kan.sebab tu akak x de la slalu sngt g urut.

liza: g la memane spa .derang pun ada gak kan wat rawatan urut tuk satu badan.wafiy ok so x delah nak kena urut.hannah tu dulu kembung pastu lelenguh kaki.luqman pun sama kena urut sebab leher n perut kembung.

Lady of Leisure said...

sangat sangat suka kene urut itu yang ketagih pergi spa tu hehehe

liana said...

lady: liana baru skali je g urut kat spa..lelain urut gn tukang urut biasa je..teringin gak nak di urut di SPA sambil diurut sambil dgr lagu yg relaxing je kan..kan..kan..

CHeeSYaNa said...

seriously, aku nak sangat diurut skrg. Aritu dah call sorang kakak tukang urut kat Bangi ni, tp tak sempat2 nak gi... badan n kaki aku asyik lenguh2 jerk.. plus, nak urut bagi up kan susu nye production

liana said...

dayana: hehehe..g la hujung minggu.manjakan skit diri tu.hehehe