Wednesday, January 12, 2011

Last Episode..


salam..hehehe..jgn mare ek coz masih ada lg citer basi tentang percutian aku ke langkawi..layan kan aje lah ek..hehhee
ok hari terakhir di langkawi..pas breakfast aku bg can hannah mandi kat swimming pool hotel..daddy yg jg hannah.aku plak dok dlm bilik n berendan dlm bath tub gn si kecik luqman..seronok dia main air..pas tu bebilas skit n luqman pun tdr..sementara tunggu dua beranak tu naik aku kemas ape yg patut..so bile hubby naik sume dah setle.tinggal siapkan hannah jer..
destinasi kitorang hari ketiga ni jetty point..g la menyoping periuk Tefal kat situ..kedai haji ape ek..lupe plak.ramainya umat disitu..aku x shoping corell o vision coz sumenya dah ada.so beli ape yg xde je la kan..pas hbs shoping ape yg patut..kitorang g dataran helang.b4 sampai dataran lang tu ada sorang brother ni tgh lelepak gn ular sawa dia.hannah sibuk nak tgk ular so aku bwk la..rupanya bleh tangkap gmbr gn ular sawa tu..tp mak gelii nyah..laki mak je la gn muka thn geli pegang ular tu..huhuhu..dah lelepak kat dataran lang n posing2 skit..kitorg pun teruskan perjalanan..masa kat dataran lang ni hannah wat perangai skit coz kaki dia melecet coz salah cara pakai kasut..tu yg x berape best suasananya..
kitorang g lunch dulu pastu jenjalan g pantai..memula nak g ladang buaya..sampai2 je hannah dah tdr n tmpt tu mcm x happening.so jenjalan cari pantai n terjumpe la pantai teluk tengkorak..pantainya sngt cntk tp bnyk beruks...huhuhu
kitorg kejut hannah tuk mandi pantai last b4 tinggalkan langkawi..oleh kerana kaki dia melecet maka,hannah x mau mandi laut..just nak main pasir jer..sudahnya daddy yg mandi..aku..huhuhu..teringin nak mandi tp baju sume dah packing dlm beg kan..lgpun sape nak tgkkan luqman..dah hbs mandi pi pekena laksa kaw punya gn ABCD kate hannah..hehehe..pastu trus g airport..takut kena tinggal flight lg..huhuhu..lepak2 kat airport..beli coklat lg..tp mahal skit la kat airport kan..pastu sampailah flight kitorang n dalam kul 11 sampailah kitorang ke LCCT..alhamdulillahwalaupun ada dugaan..percutian kali ini ttp best..pas ni nak g mane plak ek????
macam biasa..jom layanz gambar...



cube cari benda tersembunyi...
daddy melayan karenah anak2nya..
luqman menjadi mangsa kegelian mummy terhadap ular..hannah?skali lagi MIA..takut ular gak..
daddy n ank2 lg..
luqman merenung masa depan
time ni hannah dah sakit kaki coz melecet..tgk muka dia tuh..hehehe..mulut dia asyik ckp"aduh..sakitnya...aduh..sakitnyaa'..sampai tergelak sorang mamat yg lepak kat situ..hehehe
akhirnya..mummy and the kids
luqman nangis bile masuk dlm air laut..
ni kat pantai teluk tengkorak..hannah x mau mandi..
daddy control macho..hehehe..takut terlepas flight lg..
daddy n hannah dlm flight..hannah ckp"kan ada keta kenape naik aeroplane" coz kena paksa pakai seat belt..hahaha


8 comments:

nza said...

comelnya luqman......

liza said...

pergi bercuti mmg best..aku pun plan nak bercuti bila fitri balik ni..hopefully time dia balik nanti tak puasa lagi laa

[-suziey-] said...

hahaha lawak plak gbr posing ngn ular tu..smpai cenggitu senget yek sbb geli ngn ular..ekeke:p

haih klu langkawi mmg terpk coklat jek..bestnye..lama dh xpi langkawi

Fitri Senin said...

bestnye liyana...1st trip aku as a little family *wit raif and redza* nnti bulan mac..g tawau then off to semporna..cuba nk naik flight..tgk sket cmne..sape yg gelabah..bapak ke anak..hahahaha :)

CHeeSYaNa said...

menggoda habis gambar hannah yg last tu..

liana said...

k.nza:hehehe..coz mummy dia pun comei..boleh...

liza: wah..lamenya fitri g belayar..berape bulan?

suziey: hubby paksa gak amik gmbr gn dia..tu yg jd camtu tu..hehehe..yup mmg berbeza harga cekelat kat sane..

fitri: hehehe..gud luck..tp walupun kelam kabut seronok gak bile berjaya manage percutian sendiri..

dayana: menggoda ke? mengada la tuh..hehehe

Lady of Leisure said...

huwaaa geli gelemang bila sampai tang pic ular tu hehe.. berat tak ular tu?

liana said...

lady:hehehe...liana pun geli geleman..