Thursday, January 6, 2011

Langkawi Part 2

Salam..kite sambung episod percutiannku di langkawi..hari kedua..pepagi pas breakfast trus bersiap sedia g underwaterworld..dia ala2 mcm aquaria kat KLCC..harga tiket 28 tuk warganegara Malaysia..kalau keje gomen ada diskaun 10%.tp aku lupe bwk kad..so x dpt la diskaun..best la coz dia ada gak la binatang2 lain n lebih besar la rupenya..seronok la hannah mengexplore dlm tuh coz dia sngt suke sngt binatang..luqman..awal2 seronok,pastu sepanjang jalan tidur jer..lenguh tgn mak...
hbs g underwaterworld kitorg g lunch..than ready nak g island hoping..tunggu org amik depan underwaterworld n gerak ke jeti khas tuk island hoping..ni first time naik bot satu famili..ingtkan island hoping ni naik bot rileks..sekali dia pecut..makaik..rase cam nak tercampak jer dlm laut..takut gile..hannah x angkat muka lngsung..luqman sngt steady walaupun muka dia kena angin..
memula singgah tasik dyg bunting..sngt jauh ok nak menapak sampai ke tasik..bleh kurus dibuatnya..dah la bnyk beruks..ramai gak org kat sini.maklumla time cuti sekolah..hannah n daddy ada la bermandi manda di asik dayang bunting ni,aku x larat nak salin baju,luqman pun tdr.so jaga luqman jer sambil tgk daddy layan hannah..
pastu kitorang g tgk helang makan..x bnyk pun burung helangnya..tp ada la..nak tangkap gmbr susah la coz x sempat.hehehe..tangkap gmbr diri sendiri je lah..hehehe
pastu g pantai beras basah..cantik wooo pantai dia..kali ni aku x leh nak tahan,tukar seluar, trus terjun dalam laut bersama luqman..luqman memula takut..pastu ok..dia main splash2 kaki n tgn pastu air masin masuk mulut nangis balik..hahaha..trus mummy pun kena naik skali..huhuhu..x puas la...pastu balik la ke hotel..yg klaka otw balik tu,anak2 kau tertdr ats bot yg laju tuh..budak2 kalau dah penat..senang jer nak tdrkan..hehehe..hannah sampai ke hotel tertdr dgn bikini dia..hahaha..x sampai ati nk kejut..tp kejut gak pastu coz nak kluar g diner..mlm tu kitorg try diner biasa2 jer kat area pekan Kuah..skali kena kedai yg x sedap..huhuhu..
ok..la jom layan gmbr...

daddy posing lebey..hannah excited nak tengok binatang
luqman masa awal2 masuk..sngt excited..heroku ini suka amik gamabr la..
dalam terowong mcm kat aquaria..hannah xde coz cam biasa excited tgk binatang..nmpk kepala pun jadilah
kat belakang tu ada penyu yg mcm citer kartun..tajuk yg surf tu kot
hannah cover muka kena angin,luqman steady jer
luqman n daddy excited nak naik "buut" kate hannah
jauhnya perjalanan ke tasik dayang bunting..
baru sampai ni..blum nmpk beruks lg nih
anak daraku yg cekci n ayu
daddy melayan hannah yg sibuk nak main air
luqman dah ready tuk tdr
hannah dah mcm ngantuk tp blum lg coz nmpk "bird"...(helang la tu)
ni kat pantai beras basah..cantik..tgk hannah...
us...hapie..
luqman berkenalan gn air masin
hannah lebih excited main pasir dr mandi
luqman pun..dah nangis kena air masin bwk main pasir seronok..seb baik x msk mulut..

the heroes of the famili..hensem n cute..hehehe

p/s;citer ni mcm kelam kabut skit coz aku tulis nak cepat nih...

6 comments:

Fitri Senin said...

nanti aku pun nk try g sana la

h4ni3 said...

alaaa...
syusyahhhnye nak tgk gamba hannah!

liana said...

Fitri: g la..hnymun tuk tambah anak lg..hehehe

k.Hani:sngt susah..slalu missing in action..huhuhu

CHeeSYaNa said...

Babywearing rocks!! hihihihi
Sukanyer tgk luqman! pandai amik gambar...

nza said...

bestnya cuti2 msia kt langkawi....

liana said...

dayana:luqman suke bergambar..hannah yg x suka..

k.nza: bukan slalu bercuti kak..ni hubby baik hati nak belanje..hehehe