Wednesday, July 22, 2009

citer rojak campur

salam kengkaan,lamer da aku x update blogn.bukan ape, kengkaang x tau nak citer aper.tp khas utk liza, aku wat la entry ni.
ni aku nak citer ape ygkitorang wat last weekend....begen ceritanya.....
jumaat lepas bapa mertuaku + adik ipar ku yg paling kecik dtg rumah.rindu kat cucu la tu.baisalah,cucu baru sorang la katekan.xper tahun depan diorang akan dpt dua org cucu sekaligus tp bukan dr aku la hehehe, dr 2 org lg adik ipar aku yg masing2 ngah pegnant 3 n 4 bulan.aku?...Tunguuuuu
malam tu suami aku amik dran kat us stad s.alam jer,dekat skit kan.aku pun mcm biasa la sebagai mummy yg mummy jarum, aku pakaikan anak aku baju kelawar g sangt cute bila hannah pakai, ikat rambut dia n letak flower kat rambut dia.haa, bertambah cute la hannah jadinya.
masa derang sampai derang pun seronok jumpa hannah yg dah makin cerdik skang ni.aku tunjuk la bakat hannah yg dah pandai cakap mcm 'sori','i lu u' n sebut nama sendiri walaupun clear sngt seutan dia tp sngt cutebila disebut oleh hannah n mulut cutenya tu.
sabtu malamkitoran g jemput plak mak mertua+akak ipar+adi ipar dr sabah kt LCCT.than kitorang mkn kat bagan lalang.best la makan reramai n masakan pu sedap.tp hannah tdr la plak.nsb aik sebelum balik dia dah terjaga so bleh la aku sap ikan bawal msk stim kat dier.
hannah ni manja gn mak yong dia merangkap kakak ipar aku.sngt manja...maybe coz makyong dia slalu belikan brg n baju kt hannah.kira materialistik a anak aku ni.hehehe.kalau dia dok gn makyong dia aku hulur tgn pu dia x mau.sedih gak aku.time nak nenen la baru dia nak kat aku.
hari ahad, kitoran x g maner2.just lepak kat rumah bersama keluarga mertua n makan besar coz adik ipar aku belikan udang 3kg n ikan merah sekor dr sabah.mak mertua aku msk asam pedas ikan 2 n usdang just goreg biasajer. time nak mkn hannah tdr plak.aya mertua aku dah pesan tnggalkan skit udang tuk hannah, n aku kalau mkn mmg sentiasa ingt hannah.tp diorang kate x pe nanti leh grg lain kat hannah.last2 ile hannah bn nak mamam, xder saper nak watpun tuk dia, aku nak kuorkan udang tuk grg mmg dah lmbt la coz dr frdge kan.last2 hannah mkn ikan grg g dah tinggal separuh gn kicap jerk.huhuhu.sian hannah.aku bukan nak kater la tp kengkadag aku peratikan famili suamiaku ni kalau bab mkn kenkadan x ingt org lain.alamk terngumpat la plak.maaf bebanyak kalau ada yg terasa...ampunnn..
apepun weekend tu hannah snagt hapie coz medapat tumpuan dari ramai org.n dia menjadi sng manjan mengada....hehehehe

4 comments:

Farah said...

hehe hannah jgn jadi budak materialistik tau..susah mama hannah nnt.

Hasliza said...

hannah budak baik..takdernya materialistik..lagipun mummy dia tgh usahakan nak bagi adik..hehehe

CHeeSYaNa said...

sedapnyer makan seafood kat bagan lalang.. btw, liana.. aku slalu lambat skit abis baca ko nye entry sebab aku tak terror pakai short form and ur entry full of it! ehehhe.. neway, takde ke gambar hannah yg latest.. musti kiut!

liana said...

farah : 2 la habislah mummy kalau hannah jd materialistik.
liza: tu lah liza.belum ada rezeki lg stakat ni.hannah dah jd sangat manja.
dayana: hehehe.biasalah kengkadang bukan short form tp tertinggal huruf.nanti aku update gambar hannah k.