Tuesday, July 7, 2009

siannya hannah

hujung minggu lepas aku balik johor coz mak aku wat kenduri.seronok parent aku dpt main gn cucu dia g aktif, keletah n banyak cakap ni.hannah pun bila dah ramai orang, apalagi, show off la dia.cucu yg lain xder lah katerkan.hehehe.hari ahad balik shah alam n sampai rumah kul 1 lebih penat ar gak coz mase hari kenduri tu pu dah penat kan.
semalam, hari isnin,rase cam malas jer nak keje.n dah rezeki aku, pengasuh hannah balik kg n blum sampai lagi so aku mintak lah CRK kat pengetua aku yg baik hati.alahamdulillah, bercuti lah aku hari tu.tp cuti2 pun bukan bleh dok diam jerk.surirumah tangga lah katekan,au pun sapu sampah,lap tingkap, basuh baju,sidai baju, lipat baju n kemas la rumah aku yg macam tongkang pecah tu.baru anak sorang. ingat nak mop skali tp x larat la plak coz kebetulan aku rajin tuk berpuasa semalam.dalam kul 5 lebih tu ingat nak lelap mater la kejap.tp hannah x reti dok diam lgsung.aku dpt tidur2 ayam jer lah.dlam kul 6 lebih aku tercium bau ygn "harum" dari hannah.so aku trus la mandikan dia.bertuah betul anak dara aku ni.pas pakaikan baju aku biar dia main atas kalti n cakap kalau nak turun,turun sendiri coz hannah memang dah pandai trun katil sendiri.ntah mcm maner aku terlepas pandang hannah terjatuh dari katil, kepala dia landing betul2 atas bucu alamari solek aku yg tajam.aku apa lagi, gabra lah tgk hannah nangis kesakitan + darah kuor dari kepala dia.aku tekap darah tu ngan kapas n call hubby aku.dia suh gerak trus amik dia n bawak hannah g klinik.
dah gabra2 tu bleh plak aku terpk nak mandi dulu b4 hantar hannah g klinik.suami aku kater x yah so pas tukar baju,aku amik suami aku n trus bwk hannah g SALAM.hannah dah x nangis time tu.mungkin dia ni tough kot nagis kejap je.siap pandai amik kapas tekap kepala walaupun x kena kt luka dia.hehehe.alhamdulillah doktor kater hannah ok.bersihkan skit luka dia n sapu ubat.
sian anak mummy...sori sayang...huhuhu

3 comments:

Hasliza said...

ala siannya kat hannah..ermm biasalaa tu..walaupun dah pandai turun..kekadang diorg ni terleka..itu yg jatuh...mcm wafiy laa..siap2 luka tu..tapi hannah kan kuat..:)

liana said...

tu la, masuk ni dah dua kali aku wat dia jatuh.hari tu masa ngah cat rumah, dia jatuh berdarah kat gusi.rasa bersalah sangat kat hannah.

UmiIzzDanish said...

YAna, aduhai.. ciannya anak dara mu itu.. hope hati2 yer lepasni.. kem shalam kat dia..