Thursday, July 30, 2009

meLePaqS

Semalam, balik sekolah, rase sakit gigi so call husband n cakap xder mud nak masak.tp lapar, macam maner ek? hubby kate wat lah dulu makanan ringan2 takut hannah lapar.aku ckp xder mud nak msk, tp kt dlm fridge 2 ada epal, keju n snacks.so x la aku memasak mlm semalam.hubby aku ni cam biasa lah kan, balik lmbt,so kami dua beranak pun mengisi masa lapang dengan mengunyah2 ape yg patut.dlm kul 10 lebih daddy blk.tgk jap laptop baru dia,aku sidai baju n solat isyak,hannah main2 gn selimut.tgh2 seronok hannah main selimut,tibe2 dia terhantuk kt toto yg aku bentangkan coz selimut tu tersangkut kt bantal,apa lg,menagis lah dia.aku pun peluk n pujuk dia gn nenen fresh n last2 tgk dia dah terlelap.

skang ni aku perasan hannah mcm dah manja sngt samapi kdg2 dia jd mengada la.normal ke ek?slalu ngs x bersebab.kuat plak 2 nangisnya.tp air mata x derpun.munkin dia nak perhatian dr aku kot.tp bukannye aku x bg perhatian pun.hubby aku dah risau tgk perangai baru hannah ni.yelah nagis bunyi mcm kena pukul.tp xder ape pun.kdg2 aku ignore je dia ngs,lame skit baru aku pujuk.

sambung blk citer,pas hannah dah tidur kitorang pun bersiap nak g mkn kt luar,g mkn McDonalds je pun.ingtkan hubby nak bwk g yg dkt2 jer mcm kt seksyen18 ker,rupa2nya dia bawak sampai ke seksyen 2 dkt gn UITM.

samapai2 jer, hannah still tidur.so kuorkan lah stroler dia tuk letak hannah.tp stroller tu dah kurang sesuai kot tuk hannah yg dah besar,so dia terjaga (ni mcm ayat nak cari stroler baru jer, tp takut kena mrh plak gn boss besar).hannah dah sedar, mata dah bulat so xder harapan lah dia nak tidur balik.

pas order ape yg kitorang nak mkn, kitorang pun lepak kat atas coz kat situ ada playground.mkn dulu ayam grg spicy,kentang n lite coke baru ada tenaga nak jaga hannah main jap lg.heheheh.hannah, kitorang orderkan bubur.selalu dia suka mkn bubur,tp ntah nape mlm td dia nak mkn ayam grg plak.dia ni jenis yg tahan pedas la.pas dah konyang, daddy nak surf internet so mummy pun bwk lah hannah g playground.seronok tgk dia main walupun jalan dah nenong nenong coz saki baki ngantuk ada lg.jatuh pun ada.mamai lg tu.

last2 mummy dah x larat nak jaga.daddy plak take turn.tp kejap jelah coz pastu daddy ajak balik.ape taknye dah nak kul 1 melepaknya.patutpun dalam excited main hannah dah jalan x betul.tahan ngantuk la tu.

so kami pun pulang n sampai rumah kul 1 lebih.mummy ape lg,amik bantal, selimut n trus nak tidur,daddy yg baik hati tlg salinkan pampers.tp hannah bukan nak tidur lgpun.dia wat perangai mengada dulu,dah ngs baru nenen n tidur.mummy pun join sekaki.daddy jer trus lyn internet n tgk tv.

3 comments:

Hasliza said...

amboi..sakan ye korg melepak kat Mcd..hehe

Farah said...

hannah sudah pandai jd queen drama..hahaha afif mcm tu jugak..buat drama air mata je lebey..mcm kena pukul kalau menangis tu..bile di angkat elok je takde apape leh gelak2..

liana said...

liza :daddy yg ajak, mummy follow jer.hehehe

farah: tp hannah sngt mengada la farah.dgn saya lg lah dia mengada.x tau nak wat per kadang2.huhuhu