Tuesday, March 2, 2010

Dah 3 tahun rupanya...




hari ni tarikh yg sama 2007, time2 mcm ni saye ngah berdebar-debar menunggu mak andam datag tuk menyolekkan dan menyembunyikan jerawat di muka saya..jap lg pas asar saya dah nak jd isteri orang..x sangkakan..dah siap bersolek n pakai baju nikah saye pundok diam2 dalam bilik bertemankan adik, kakak n anak buah..member x sampai lg time ni coz saya nikah hari jumaat..org keje lg..hehehe
bile rombongan pegantin lelaki dah sampai lg la berdebar-debar rasanya..saya dok dlm bilik so x berapa dgr ape yg terjadi kat ruang tamu..nak hilangkan debaran mainlah gn anak buah sampai ditegur oleh mak anadam..ko ni mcm bukan pengantin jer hehehe coz hilang keayuan melayan karenah anak buah..tibe2 jer adik saya masuk ckp dah sah dah..saya tanye berapa kali, dia kate dua kali akad..rupanya dia tipu..sekali jer dah sah la saya menjadi isteri kepada En.haris b Jali.Alhamdulillah...bile kuor dari bilik nak slam gn suami, sya dpt rasekan suami saya sngat hensem pada hari itu..seri pengantin agaknya..skang pun hensem lg tau.hehehe..
n now dah 3 tahun kitorang hidup bersama..mengharungi pelbagai dugaan sebagai suami isteri..kehidupan kami pun dah diserikan dgn kehadiran Hannah n lg sorang dlm perut ni...n saya bersyukur dapat bersuamikan En.Haris yg banyak bersabar dgn karenah saya..
abg...lia harap kite akan terus bersama mengharungi segala dugaan yang mendatang, bersama2 menharungi hari tua...dan bersama2 nanti di syurga firdausi...InsyaAllah...

9 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

wah!! epy eniberseri liana!! :)

UmiDAnisH said...

epi enivesary.. moga dilindungi allah selalu dan bahagia ke akhir hayat... mana kek, nak la sikit

Farra Dhelina said...

apy annvsry! semoga kekal bhgia hga ke akhr hyt..:)

Farah said...

happy anniversarry to both of you!

liana said...

time kasih yer kengkawan...

Rabe said...

happy anniversary..16 hari pas majlis liana, rabe bersalin..nasib x awal..kalau tak...hehe..

Intan said...

Happy 3rd anniversary dear!

Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat :)

P/s: K.Intan minta maaf byk2 liana coz tak dpt nak attend besday party hannah coz tengah batuk yg tak kebah2 lagi nie :(

Tak suke spread the virus to other people and the kiddos...hopefully semuanya berjalan lancar nanti :)

nza said...

hepi annivsery. Moga brbahagia selamanya...insyallah....

mama_umar said...

hepi 3rd anebeseri lianaa