Wednesday, March 31, 2010

Aktiviti Hannah di kampung

humangaih..lame gilos saye x hapdate blog ni..dah bersawang rasenya..hehehe..ni yg nak dihapdatekan pun citer dah basi dah ni..tp nak wat camne kan..la ni baru la perasaan rajin tu muncul..so trus la den menghapdate blog ni..
cuti sekolah yg lepas en.somi bg izin blk kg..balik johor la kirenya..tp naik bas la coz hari sabtu n ahad spend time wf FIL.lepak rumah adik ipar kat kajang..hari isnin baru bleh blk johor.tiket dah beli dah..seat for 2, Tranasional kul 9.30 pg..
hari isnin pg..bgn, get ready tuk perjalanan kedua naik bas ke Johor bersama hannah.dalam kul 9 dah sampai stesen bas kat shah alam tu..breakfast jap n beli junk food tuk bekalan dlm bas..time ni dah dgr dah pengumuman bas ke JB dah sampai tp x bgtau plak no bas..so pas bayar saye g lah ke kaunter tunggu punyalah lame just nak tanye basnyer mane..samapai turn bertanya.tibe2 pakcik tu kate bas dah gerak dah..angin betul dibuatnya...dah la wat pengumuman sekali jerk..x bgtau no bas.."tut" betul la pakcik nih...hannah dah ngamuk2 dah..bukan sebab bas terlepas tp kena kejut bgn awal so bad mud coz x cukup tdr..hehehe..last2 amik bas lain kul 10.30 plak.
sepanjang jln hannah tdr..penat la tu..mummy pun join skali lah..hehehe..sampai hentian sebelah kat area melaka baru hannah bgn..so bglah minum susu n bg main mainan dia..sampai johor dalam kul 2.so bermulalah percutian kami di Johor selama seminggu dirumah parentsku...hehehe..x bnyak g mane pun..ayahku bz..kena g kursus..
nak dijadikan citer satu aktiviti kegemaran hannah adalah menyiram pokok bunga ayahku memandangkan sekeliling rumah ayahku dipenuhi dgn pokok bunga..lg lah aktif hannah meyiram bunga dgn sokongan ayahku..kdg2 baju bertukar dua tiga kali coz dia yg basah bukan bunga...hari ahad barulah en.somi dtg amik kitorag balik..
k lah jom layan gambar..
ni aktiviti tambahan hannah masa dalam bas
aktiviti menyiram bunga bermula.baldi n gayung tu mmg khas tuk hannah
ni lah pokok yg akan menjadi mangsa hannah
ada 3 pokok yg dekat gn hannah, 3 tu jelh yg banjir kena siram
ayah tuk tgk je lah gelagat cucu kesyangan menjahanamkan pokoknye...
sluar dah basah dah tu..gerak x jugak..


5 comments:

UmiDAnisH said...

budak bijak mcm tu la..ekekeke..

fizamior said...

kihkihkih...kalo anak dara gitulah... hannah seronok main air la tuh...hahaha....

liza said...

seronok hannah tolong atuk..hehe

CHeeSYaNa said...

comelnyer hannah siram pokok..

liana said...

lin: bijak campur nakal campur aktif. x larat dah nak layan..huhuhu

fiza:mmg anak dara suka main air ek fiza..hehehe

liza: seronok la dpt main air sebenarnya...bukan nak tlg atuk sngt pun.hehehe

dayana: nanti try ajar zarif siram pokok gak ek..hehehe..