Monday, May 3, 2010

Semakin hampir...

bile tgk pregnancy tickers kat atas tu..terasa seram sejuk plak..dah makin hampir rupanya saat tuk melahirkan adik hannah ni.x sangka hannah pun dah besar. la ni dia slalu berckp dgn adik dia dlm perut ni.ada sekali tu siap tumbuk lg..huhuhu..sabar lah adik yer..kakakmu ini mmg agak brutal..
hannah pun skang dah semakin manja..tiap kali nak hantar rumah pengasuh jer muka dah sedih, mulut dah cebik2..kdg2 menangis x nak g rumah pengasuh..tapi time nak balik punyalah susah nak amik..nak main la, naik motor la, panjat la..penat plak menunggunya..
malam2 kalau nak tdr kena tgk muka dia, kalau x dia akan panggil"mummy tgk hannah ni". pastu amik tgn mummy dia n wat mcm bantal..layankan aje lah sampai hannah tertidur.
kalau tanye dah semayang ke belum,memanjang jer dia jawab dah..ntah bile dia semayang pun saye x tau.time dia rajin dia pakai lah telekung dia n tonggeng terbalik la semayang.kdg2 bile ckp gn dia"hannah, nanti kalau masuk syurga jgn lupe mummy tau" hannah jawab "hmmm" sambil tersenyum.
ok lah jom layan gambar hannah yg diambil oleh kak zubye from EOG yg saya amik khas tuk hannah sejak dia baby samapai la dia setahun lebih..huhuhu..dah besar anak mummy ni..




ini first session hannah gn kak zubye...rasenya baru sepuluh hari kot...geram jer tgk dia time baby ni.nampk putih kan..tp sebenarnye hannah ni kaler daddy.


ini x ingt umur dia berape bulan.tp dah ada gigi..cume x reti dok bebetul lagilah.gigi pun ada berape jer atas bawah tu.





ini dah setahun rasenya.mula2 takut n nak nangis jer.last2 bleh plak baring2 gn bear dia tu.


n ni umur dia dah setahun lebih dah.dah besar n x chubby dah.makin cerdik n makin nakal.hehehe
apepun, mummy tetap sayang hannah walaupun sejak hannah besar ni bnyk kali hannah kena marah n babap gn mummy.mummy bukan nak dera hannah tau.cume hannah tu kdg2 terlalau nakal.x larat mummy nak layan.kdg2 mengalahkan boy je perangai hannah.tp apepun hannah la pengerang jantung intan payung mummy selame2 lamenya.

6 comments:

fizamior said...

oh! gambar hannah baby itu sgtlah comel! aunty jatuh hati la... :D

liana, good luck dear.. semoga dipermudahkan bersalin nnt... :D

mama_umar_maryam said...

alahaiii xlame lgla liana..eh dah tau ke boy ke girl?

liana said...

fiza: hehehe..baby mmg sentiasa comel kan..geram jer tgk...huhuhu..risau gak ni nak bersalin nih..

ety: 2 lah sngt x lame.risau plak.hehehe..kite tunggu nanti ek..

nza said...

cepatnyaaa....rasa br je liana pregnen hr tu...moga semuanya selamat...

mama ahza said...

suke tgk gamba2 hannah, sgt comelll n fotogenic! plus kak zubye is a real pro!

liana said...

k.nza: tu lah kan..pejam celik, pejam celik dah tunggu hari jer ni...takut pun ada..
esah: kak zubye yg buat hannah nmpk fotogenic...kalau aku yg amik..x lawa pun.hehehe