Friday, December 31, 2010

Langkawi Part 1

Salam..memandangkan percutian kami kali ini selama 3H2M,so kena la buat n3 bersiri..ok jom layanz story mori aku nih..kitorang gerak g Langkawi ni pg Sabtu.nak dijadikan cite,kami terlepas flight pg tu..huhuhu..flight sepatutnya kul 7.30pg n kitorg ingt kul 8.00pg.sampai airport dah awal dah tp rileks2 je g kaunter..tgk2 flight dah terlepas..dah sedih dah time nih..ingtkan percutian kami ni akan gagal..so kami wat la muka kesian kat kaunter AirAsia tu sambil sorang satu dukung anak yg tgh tdr..n Alhamdulillah akhirnya dpt flight kul 10..terima kasih AirAsia kerana merealisasikan percutian kami..wahahaha..promote skit..
so sampai ke langkawi around 11 lebih la..trus g check in kat Grand Contenantal..ok lah tuk percutian budget tuk kami..RM250 tuk 3 hari 2 mlm..ada bath tub tuk berendam dgn luqman n hannah(daddy?!!)..n ada swimming pool tuk hannah mandi..
so tuk aktiviti hari pertama..g naik cable car..aku ni jenis takut tmpt tinggi..so bile hubby ckp nak g naik cable car..perasaan gerun dtg menjelma...hubby belikan tiket..punyalah ramai org nak naik cable car..dekat satu jam baru dpt turn kami..huhuhu..dah la x bg bwk air..kena beratur lama plak tu..seb baik hubby rajin tuk beratur sorg..aku tunggu kat tepi jer la sampai turn kitorang...dok dlm cable car aku intai2 je ke bwh..huhuhu..kalau jth confirm x dpt update blog pasni..punya la tinggi...hannah bleh rileks jer..sampai ats hubby ajak naik jambatan gantung plak..bg sejuta pun aku x nak..so kami x jln la atas jambatan tuh..pastu aku x sbr2 nak ajak hubby trun..trun lepak2 jap kat bawah..pastu singgah jap kat pantai n lelpak..pastu blk hotel...
sampai hotel2 budak2 dah pengsan..biar je lah derang tdr..dlm kul 8 gerakkan derang n g makn kat pantai cenang..hubby ajak mkn ikan bakar kat Difida..ikan bakar dia mmg superb..fresh dr laut lg..mkn mmg x pndg kiri kanan la..korg kalau g Langkawi nanti cube lah try mkn kat situ ek..sodap....pastu program setrusnya,...apa lg..blk n tdrlah tuk bersedia tuk aktiviti setrusnya esok hari..so layanz gmbr dulu ek..pastu kite smbg lg citer...
ha..tinggi x?ni pandangan dr ats last cable car punya stesen..kena trun baru bleh jln kat jambatan gntg nih..x kuasa mak nak jln ...gayattt..
tgk muka mummy yg tgh thn gayat..muka hannah yg hapie n muka luqman yg steady..cayalah anak2 mummy..
hannah yg sngt hapie berada di tmpt tinggi..
gmbr ni hubby yg tangkap..xtau motif pemandangan mane yg dia amik..awek ni from russia
daddy yg control gayat..hahahaha..hannah gak steady..
muka cuak aku mase keta cable bergerak..senyuman paksa tuh


gambar di second last stesen..stesen last baru bleh g jambatan gantung
luqman ngah nenen..tp x pelah..ni masa nak trun rasenya...
ha..ni gmbr aku meroyan nak tiru cam fiza lelompat mase amik gmbr..ni lah shoot terbaik yg mampu aku lakukan..hahaha
daddy pun nak cube gak meroyan melompat nih..
pantai ni dekat gn cable car..saje lelepak..hannah dah hilang main pasir..hubby kate ni namanya pantai kok..
my two heroes..bersenang lenang ditepi pantai..hannah?still main pasir..
bersedia tuk makan ikan jenahak bakar yg best n sedap hingga menjilat jari..wahahaa
ha..bile dah makan mmg x pndg kiri kanan..luqman ada kat tgn tuh gh tdr..hannah..lyn diri..hubby..amik gmbr le...








4 comments:

liza said...

aku takder ke pantai sangat pun masa gi langkawi aritu..laki aku memanjang tak nak..n lagipun pg dgn mentua.pepaham jer la..ingatkan nak ke tanjug rhu tgk sunset..harapnya ada rezeki gi sana lagi.dapatla try ikan bakar yg ko suggest ni:)

CHeeSYaNa said...

rugi woo tak naik jambatan gantung tu... best sangat.. hiihih..

mamamuaz said...

alamak kitorg pun tak naik la jambatan gantung tu..sbb asik dok pikir Muaz yg tinggal kat bawah ngan atok n wan..rasa cepat nak turun jer :D

liana said...

liza:aku x ke pntai sngt coz luqman tkt gn air laut..jeles je tgk hannah gn haris main air

dayana:xpe la rugi..huhuhu..gayatttt

ann:ok gak nak turun tgk anak..ni nak trun cepat2 coz x slesa dok kat atas tu lelame...