Tuesday, May 19, 2009

Adoi...

Ha..kali ni nk cite psl anak dara ku lg.sape lg klu bkn Nurhannah Irdina.skang ni hannah dh makin keletah.geram je mummy tgk. Hannah pun dh bnyk blajar pkataan baru.antaranya
*kakak
*abg
*adik
*cicak
*amik
*nak
*nanak
*mummy
*daddy
*adoi
dlm bnyk2 pkataan ni dia slalu ckp adoi.kdg2 dia pukul daddy dia tp dia y 'adoi'.mane dia blajar ntah.hehehe.tp daddy dia kate mummy y slalu ckp adoi.ye ke?x prasan plak.bahaya ni.kena kluarkn ayat y elok2 dpn hannah klu nk bckp coz skang ni dia dh mcm sponge,absorb ape y dia lihat n dgr.
Tp y plg klakar,hari ni la.hannah sibuk angkt beg plastik y isi bj aku utk dtempah.kire berat la.tp dia nk angkt sngt,aku bg la.pas2 dia x larat,dia jthkn beg 2 smbil ckp 'aduh'.mcm org besar je caranya.klaka.
Skang kdg2 bila mlm jiran2 aku n anak2 derang mlepak kt luar rmh aku bwk gak hannah kuor.tp aku x leh nk bgosip2 coz anak org lain dh besar,main ssame dia.hannah plak suka jln2.so aku kena la phatikn dia.bpeluh2 gak la mummy dbuatnya.tp sronok tgk hannah bkawan n bebas bmain.

5 comments:

fromadifferenthorizon said...

upload la gambar hannah:D
mcm budak besar je ckp adoi..comel

Hasliza said...

hehe..sakan dia bergosip skrg..best gak ada neighbour camtu..boleh borak2..aku ni umah kat senawang nanti takder jiran lagi..yg detached ngan aku tgh wat renovation..tak duduk lagi..yg sebelah kanan umah aku kosong lagi sebab cikgu tu mengajar kt sarawak..takleh tukar lagi..umah dia siap lalang tinggi giler..yg belakang umah aku plak nak dijual..wner beli just tuk jual balik...huhu...cian akt aku..

UmiDAnisH said...

uploadla gambo hanna main2, yang dia shoot lelawa dulu tu masukkan lah.. nak juga tgk..

liana said...

rabe, lin, camera rosak la.so x dpt nak upload gmbar hannah.nanti ek tunggu beli kamera baru...
liza: nanti bwk la aku g tgk umah ko kt snawang.nanti senang nk g raye.hehehe

Asiah Abd Jalil said...

Salam Liana! Zaman sekarang ni memang nak besarkan anak sangatlah costly. Tu sebab dari full time housewife saya gagahkan juga sambung belajar, memang niat nak jadi career mother nanti. Kesian kat suami tanggung keluarga sorang-sorang.

Tapi biasanya kawan-kawan saya yang merancang keluarga, diorang dapat anak pertama dan kedua rapat-rapat, lepas tu baru rehat 4, 5 tahun. Kesian kat anak sulung kalau lambat dapat adik, sunyi dia kat rumah. Lagipun nanti dia tak pandai bersosial, sebab dunia dia dengan mak ayah aje. Bila dah pergi sekolah, lagi kesian, takde teman. At least kalau adik dia jarak umur setahun dua, nanti boleh pergi sekolah sama-sama.