Tuesday, May 5, 2009

Xtau nak buat aper

sebenonya jap lagi aku ada kelas.buku pung berlambak giler atas meja ni nak kena tanda.aku ni nama jer amik jurusan sains n matematik.tapi kat sekolah ni 5 kelas aku ajar sejarah n 1 kelas jerk ajar sains.ntah aper aku merepek jer masa ajar sejarah.hehehe.seb baik ada buku teks yg membantu. tp ajar sejarah ni kena bnyk ckp, bygkan 5 kelas sejarah.ni dah seminggu lebey sore aku serak n batuk x baik2 lg.ngajar kelas bdk ok best sket la ngajarnye.budak2 dgr kiter ckp wlupun x tau la masuk ker x coz mate sumer kuyu jer n ada yag dah faham wlupun aku x habis ngajar lagi.tido lah tuu.klu kelas hujung tu payah skit la ngjarnyer.derang ni bnyk nak main dr belajar.penat control kelas dr penat ngajar.
bab tidr time ngajo ni, kekadang derang ni x pk yg aku ni pun penah gak sekolah.mcm ler aku x tau taktik derang nak tido o wat keje lain.silap cekgu la.hehehe.
aku ni sebenornye dlm proses menimbang tara samada nak bg adik or blum lg kt hannah.aku mmg teringin nak pgg baby lagi walupun hannah baru stahun lebey.rindu rase nak ngndung n pegang bb yg kiut miut.pastu tgk kengkawan pun ramai yg dah menambah anak, jeles plak rasenya.tp skang ni gn keadaan ekonomi yang x menentu lg(bukan ekonomi dunia jer, ekonomi aku pun prob gak) aku takut plak nak tambah famili lg. tp kalau x tmbah time muder2 ni biler lg ek?
aku pun masuk hari ni dah setahun 2 bulan x dtg bulan lg. nak kater ngandung x jugak. risau gak aku dibuatnyer. nak kater sebab breastfeed, aku bukan bg fully breasfeed kat hannah.so aku confuse, ak ker x aku ni.mase bwk hannah injection setahun ari tu doktor suh jumper gynae aku.tp time 2 ramai sngt org so aku mls la nak tunggu.
x pe lah nanti ada mase o aku dah decide nak bg adik kat hannah, aku jumpe lah gynae aku tuh n tanyer dia aper yg patut..

6 comments:

Hasliza said...

aii liana...kalau nak ikutkan ekonomi...mmg slalu gawat..tiap anak ada rezeki masing2..tul tak??hehe..aku pun dah rindu nak preggy lagi tapi ada gak rasa tak sanggup..aku skrg tak plan apa2 dah..kalau ada,kitaorg terima cuma aku sama kes mcm ko laa...tak peod2 pun lagi..tapi aku ni sebab fully breastfeed:)

fromadifferenthorizon said...

lamanya x period? mmg mcm tu eh?

Whitemusk2508 said...

Hehe..betol tu liyana, bak kata si liza tu..anak tu anugerah Illahi..rezeki utk diorang mmg dah ade..hihi..aku plak yg menyibuk..ape2 pon aku happy tgk life korang ngan anak-anak yang sungguh comel..tu la kurniaan Allah yang tak ternilai kan?? :)

CHeeSYaNa said...

Liana, g ler jumpe gynae.. if bukan sebab nak baby lagik satu pon.. at least dapat professional advise, kan? rasanyer mana2 gynae pon mmg orang menunggu ramai.. terpaksa le menunggu.. tak pun, wat macam aku.. datang awal giler so that dapat giliran awal. ehehhe

liana said...

liza: aku pun ada dgr mcm 2.rezki anak2 ni sentiasa ada.tp aku risau la x leh nak manage.nanti lah akan dibincangan dgn boss(haris la 2) bile nak tambah.psl period 2 aku kirenya dah 1thn 2 bln x period tau.luarbiasa rasenya....

fromadifferenthorizon :x tau lah.b4 pegnant dulu ok jer.pas bersalin baru jd camni.

whitemusk2508 : 2 lah.nantilah akan aku berusaha untuk memberi adik kepada hannah.hehehe.

dayana : 2 la dayana. maybe dis weken la aku g jumpe gynae.risau gak ni.suami aku pun risau sebenonyer.ala kalau aku dtg awal sngt, nanti doktor dia plak y dtg lambat.huhuhu.

UmiDAnisH said...

Lin ok je, memang ada yg jenis cam tu, member opis dekat 2tahun baru period.. tu pun bila da rancang nak anak lagi baru peiod dua bulan terus lekat.. kekadang hormon kita setiap org.. semua tak sama..