Friday, September 4, 2009

Declare your love contest..

hua..hua..hua..sakan betul i menjoin contest2 yg dianjurkan oleh bloggers yg i jumpe thru my frens blog or while blog hopping...wakaka..gumbira rasanya bile terjumpa contest ni...gila x mak bile join 2 contest dlm 1 hari..td baru wat n3 hapie famili contest..ni dah wat lg satu n3 "Declare yuor love contest" plak...oklah mai nak habaq skit tentang contest ni..

contest ini dianjurkan oleh mama kepada Damia Aleesya & Damia Ayyunie....silalah singgah ke blog mereka http://ibuayahdamia.blogspot.com untuk mengetahui dgn lebih lanjut tentang contest ini...

n lihatlah donia..gambar yg aku pertaruhkan untuk contest ini..


Nama Pn. Isteri : Norliana Binti Mansor
Nama En. Suami : Haris Bin Jali
Tempatnya : Dalam keta En.Suami didepan rumah Kakakku.

actually aku x der bnyk sngat gambar gn mr.hubby before kawin...nilah yg paling ok..gambar ni diambil semasa mr.hubby nak hantar aku kat rumah kakak aku kt selayang lepas kuor dating.masa tu plak kakak aku kuor,so kitorg kenalah tunggu dia blk dlm keta..ni mr.hubby ngah wat keje kat laptop tuk mengisi masa lapang..aku yg sibuk nak amik gmbr..tu yg dia x pandang kamera tu..series jer..hehehe..time bercinta..bnyk keje pun bleh dating kan..

skang nak citer skit sebanyak la kisah chenta kitorg nih...sebenonya aku kenal mr.hubby masa sama2 satu team main tenis kat UKM coz kitorang same2 player UKM tuk MASUM..n time tuh aku dah ada boypren sebenonya so aku x berape layan lah mr.hubby, setia pada yg satulah kononnya..aku pun x tau yg mr.hubby ni suka kat aku..so lglah aku wat x layan jekan..cume kitorang baiklah sebagai rakan sepasukan..

sepanjang aku bercinta dgn Mr. X(ex-boypren) mr.hubby slalu cuba tuk contact aku..ajak kuor..ajak borak2..tp aku jual mhllah kan coz dah ada boypren..bila aku dah tukar no phone pun dia bleh gak cari no baru aku..kirenya kalau nak ikutkan selama aku hidup aku rasa mr.hubby lah lelaki yg paling bersungguh2 nak kat aku walaupun aku wat x layan jer pada awalnya..dia pun dah agak give up akhirnya coz 4 tahun ngurat tp x dpt2..so kdg2 dia call bgtau dah jumpe org yg bleh dibuat awek tp x pasti awek tu sesuai tuk jd teman hidup dia...aku ckp cubalah terima awek tu..dia kata nantilah..

dipendekkan cerita, jodoh aku gn Mr.X tak panjang walaupun dkt 5 tahun bercinta.time2 ngah sedih ni aku slalu ngadu masalah gn mr.hubby..at first dia nasihatkan aku kalau betul sayangkan mr.X cubalah berbaik2...kitorg cuba tp memang dah x der jodoh kot..so bermulalah episod suai kenal yg lebih mendalam antara aku gn mr.hubby walaupun kitorang bleh ar dikatakan dah kenal selama 4 tahun..aku suka gn mr.hubby coz dia bnyak teman aku time aku ngah sedih.. n dia pandai menceriakan suasana..pandai wat lawak la kiranya..

ada satu part aku x leh lupa..masa kuor g makan gn mr.hubby..dia ngah drive n x jumpe henset dia...so aku misscall kan lah tuk tau kat mane henset tu..tau x apa dia letak nama aku kat henset dia "tiada lagi cinta" rasanya tajuk lg kumpulan ruffedge..aku tanyelah, nape letak nama aku camtu..dia kata ingtkan x dpt ngurat aku langsung dah..hehehe

so dimanakah tempat kami declare? ya masih didalam kereta putra milik mr.hubby(keta putra tu nama dia suzy) time tu aku still students kat UKM n mr.hubby dah kije dah..biasalah mlm minggu mr.hubby slalu blanja makan kat luor.(bayangkan mr.hubby dok shah alam tp snggup selalu trun bangi tuk ngurat aku..hehehe bangga..bangga..coz ada lelaki sanggup wat camni tuk aku)n mlm tu dia ajak makan kt sri hartamas..org nak belanja,kite ok jelah kan..dlam keta on the way aku tanya dia nape dia suka kat aku n sanggup tunggu aku selama 4 tahun tanpa berputus asa..dia ckp sebab aku cute, pandai main tenis..x seksi sangat..n kepala gila2 walaupun pakai tudung n yg paling penting aku manja..hehehe ntah mana yg manjenya pun aku x tau..

bila dah sampai kat kedai Uncle Don, still dalam keta..suasana jadi senyap sekejap walaupun td dah seronok borak2..tibe2 dia kiss pipi aku n tanya kat aku sudi x aku jadi girlpren dia..aku tergamam sekejap..nak nangis pun ada..kemudian tersenyum...kalau dia bleh setia tunggu aku selama 4 tahun..(terharunya aku)apa salahnya aku bg peluang tuk dia n diri aku menjalinkan hubungan cinta..so 19 hb Mac 2005 sahla kitorang menjadi girlpren n boypren...

than, 9 februari 2006 kitorang bertunang..aku malu gak bila first time jumpe my MIL coz dia cakap mr.hubby slalu citer pasal aku kat dia even b4 aku layan dia...genap setahun kitorang bertunang..2 mac 2007 kitorang selamat bergelar suami isteri dan genap setahun lepas tu kitorang dikurniakan dengan seorang puteri Nurhannah Irdina pada 5 mac 2008 tanda cinta kami..aku berharap kami akan kekal bahagia hingga akhir hayat..dan dapat bersama2 mengharungi segalanya bersama2...n aku juga berharap aku lah bidadari yang akan menemankan mr.hubby di syurga firdausi nanti...insyaAllah...

5 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

salam terjah drp saya..........

oraitttt.........semuanya done dan memenuhi syarat......

good luck ok.........

CHeeSYaNa said...

sweeett~!

mama zharfan said...

sweet nyer citer ni ;) semoga bahagia hingga ke syurga, Amiiin.

zieha said...

hehehe..jodoh n pertemuan mmg dah tertulis yang en haris adalah suamimu..
hamboi...kena kiss dlm keta..mesti teruja kan masa tu..hik3x:P
alhamdulillah..dah selamat jd suami isteri..semoga berkekalan:)

UmiDAnisH said...

huhuhu, kene kiss ek? adehhhh, semogsa dilindungiNyer selalu dan berbahagia ke akhir hayat.. GOOdluck