Tuesday, September 8, 2009

Buka posa...

orait..asyik join contest jer..so kali ni wat lah n3 pasal buka posa diluar sabtu, ahad n isnin baru ni...

Sabtu..
siang hubby keje, aku plak...g Sogo sales...ramai betul umat manusia...seb baik x bwk hannah..g pun naik Komuter n LRT jer..tp penatnyer,Tuhan saja yg tahu...balik shoping dkt kul 5 n hubby ajak buka kat luar jer..bila tanya nak buka kat ner, dia kata rahsia..ikut jer..ikut lah jer kan(isteri mithali,hehehe)..rupa2nya g Giant Kota Damansara n pekena BBQ Chicken..hubby memang minat BBQ Chicken ni..katenya dr Korea n msk guna olive oil jer..kitorang penah mkn skali kt hartamas. tu yg hubby teringin nk mkn balik coz sos cili dia pedas gile n lain dr yg lain...ni makanan yg kitorang order

pic yg atas skali yg dah bersentuh tu of coz la hannah punya kan coz dia mkn sebelum waktu berbuka lg..hehehe..hannah skang sngt suka makan ayam goreng, yg bawah belah kiri tu daddy punya n yg kanan tu mummy punyalah..sngt sedap..

pas buka jenjalan jap kat giant than g rumah kakak aku kat kota damansara amik tudung..sesape yg berminat nak beli tudung..silalah ke blog kakak ku ini ya..

Ahad..
Ahad pg xder g maner2 pagi..lelepak jer kat rumah n aku bergotong royong seorang diri mengemas rumah bersama hannah..daddy?zzzzzz..sian daddy penat kije..hujung minggu kasi rileks sket..hehehe..tp rileks ada makna tu...pas zohor trus siap2 g cari baju melayu tuk hubby..hari tu ingtkan nak tempah..tp x sempat cari kain n x sempat nak tempah..so g beli siap je lah kan..mula2 cari kat bazar depan plaza Perangsang..tp mcm xder choice jer ke kitorang x cari betul2?tp memang ramai betul orang..kitorang pun terpaksa parking jauh gila..dah lah hannah ni semangt tuk didokong sepanjang jalan..ada part hannah kena jalan kaki..pastu dia ckp penat n nak mummy "tulun" katenya..penat..
last2 cari kat PKNS n ada lah terjumpe baju melayu Johor tuk hubby kaler fefel(tema tahun ni).
pastu cari makanan skit kat bazar ramadhan depan PKNS than gerak rumak kakak iparku di Wangsa Maju tuk berbuka puasa di sana..
pas buka hubby ajak jln ke jusco wangsa maju..aku apa lg..jommmm..x beli apa pun cuci mate jer coz ingat nak cari perfume hubby (yg lame hannah jatuhkan n pecah) tp kaunter perfume dah tutup plak..dtg lmbt sangat mane x tutup..tp hannah sempat main menatang ni..cam klaka dia naik menatang yg besar ni..yg kecik ada tp dah rosak kate tokey..

Isnin
hari ni choti kat selangor sempena Nuzul Quran..tp hubby keje tuk ganti cuti raya nanti..xperlah syg..yg penting cuti raya seminggu..pas zohor bawak hannah teman aku g shopping langsir tuk raya..mula2 mls gak nak tukar coz lgsir ni pun baru jer wat sempena kitorang masuk rumah ni..tp hubby kate kalau bleh tukar lah coz dinding htema hijau...alih2 langsir kaler peach..wakaka..akulah yg pilih nya coz hari tu malas nak pk..beli satu kaler tuk satu rumah..senang..rupanya klako..tp aku beli tuk sliding door n pintu bilik kitorang jer..langsir bilik nantilah dulu coz kesian gak kat tailor merangkap pengasuh hannah..dah la hantar last minit..nak lebih2 plak..
petang tu cam malas nak masak..coz hubby kate dia balik lmbat..tup2 dia call ckp blk x lambat sangt..so time buka mkn kurma n kuih2 skit n ingt nak plan mkn nandos gn hubby..tunggu punya tunggu hubby sampai kul 9 lebih..ayam kat nandos pun dah hbs..sedih gak coz lame dah teringin nak mkn nandos..tukar plan nak mkn kat syed bistro..pekena maggie grg dia yg sedap gn fresh oren..tibe2 hubby tukar plan ajak mkn kat restoren terapung tu..(actually aku x nah mkn kat restoren ni, teringin gak nak mkn coz hubby bnyk kali dpt mkn kat sini bila office dia wat mkn2) tibe2rezeki plak mdpt mkn kat situ mlm tu..
masa kitorang masuk lengang gila, xder org langsung..rupa2nya org sume mkn buffet td..so kitorang adalah last customer tuk hari tuh..makanan dia oklah bleh tahan..cume bnyk snagt daun kari lah..hannah plak sibuk nak main..sambil tgk turtle kat dlm tasik tu..kitorang ckp turtle..dia ckp "tomtom".pas makn, balik...tidur..

6 comments:

Intan said...

Wow 3 hari yg packed with activities tu! Sonot nya preparation raya liana ;) Yg best part sopping uuuu!

nza said...

wah, shooping sakan nmpaknya......

Dilla Zaidi said...

amboi..banyaknye shoppin liana...

besh nyerrrr..

fizamior said...

mmg sgt ramai org di pkns itu...mmg sgt fenin & rimass..

liana said...

kak intan : shoping memang best sngt tp yg x bestnya ramai sngat org..hannah jd x selesa.

kak nza : hehehe..banyak window shoping dr shoping betul2.

Dilla : actualy jalan jer yg banyak..coz i loike berjalan2 nih..hubby jer yg x berapa suka..

fiza : yup fiza, sngt ramai kan..lg tmabah fenin n rimas bila anak dah boring tunggu kite shoping..hehehe

Hasliza said...

wah..sakannya shopping raya..aku tak start apa2 pun lagi..ingat arini nak ajak hubby pg nilai 3..nak ker dia ekk??laki aku tu kalau bab shopping n jejalan ni malas sket..dia kata nanti abis duit...huhuhu