Wednesday, September 2, 2009

Main Kucing..

Last week aku cuti seminggu...biasalah cikgukan..hehehe..tp x wat apepun coz hari jumaat hannah dah demam so da first few days tu kena jaga hannah la kan...lame tu dia demam..dekat 5 hari gak la..nasib baik x der aper2.
actualy, mula2 aku plan nak balik johor...berposa disana dgn keizinan mr.hubby lah kan..tp hannah dah demam risau plak nak ajak jln jauh..agaknya mak kesian kat aku..dia pun dtg sini hari rabu sampailah hari ahad..balik awal takut jam hari ahad tu..
sepanjang mak aku ada tu seronok la kitorang berbuka puasa beramai2...hannah pun dah sihat time 2.makanan sentiasa penuh satu meja coz mak aku ni memang terer bab masak ni n sngt cekap didapur..n akak aku yg dok kota damansara tuh slalu gak la dtg tuk berbuka bersama2..kire famili gathering gak la coz adik aku yg kt UIA n kt Melaka pun dtg gak...memang sngt meriah..sonot gile..
hari ahad parents aku dah nak blk jojor so kitorang request dia blk lepas buka...so mak masak rendang ayam...asam pedas ikan pari n sayur..kuih2 n air beli kat luar..
pas waktu berbuka kitorang pun mengemas2 n lihatlah apa yg hannah n sepupu dia, Dhia wat...

Hannah n Dhia besemangat kejar kucing

hannah ni memang pantang tgk kucing...dia akan ikut n bercakap2 dgn kucing tu..kdg suh kucing tu duduk n mamam..siap paksa mamam lg..kdg2 bila dah geram sngt dia mcm nak picit kucing tu o naik atas kucing tu..memang sangat cute bile tgk hannah main gn kucing..tp pas main mummy pastikan hannah basuh tgn la kan...



dah sudah basuh tgn kenalah halau kucing tu kuor..klau x penat mummy tgk hannah mengejar kucing tu...
dah siap kemas parents aku pun blk..sume pun balik terasa sunyi plak..huhuhu

4 comments:

Hasliza said...

aku mmg langsung tak bagi wafiy pegang kucing..hehe..entahlaa..takder reason sangat pun napa tak bagi pegang..aku rasa sebab aku malas nak basuh2 tangan dia..takut aku tak sempat basuh..dia dah masukkan dlm mulut..huhu..

nza said...

wah, bestnya brbuka ramai2 cam gitu especily mak lak yg dtg..jelous la...

h4ni3 said...

seronok tu gathering. sure meriah kan. slalunya tak best time semua org dah balik. sunyi semula.. hehe

liana said...

liza : aku dah x larat nak tahan hannah la liza...dr suara dia dah menggambarkan betapa excitednya dia nak main gn kucing tu...

kak nza: memenag seronok kak...sya pun tlg skit2 jer selebihnya goyang kaki..hehehe

kak h4ni3 : ha'ah sngt meriah n terasa kesunyian bila sume org balik..seb baik ada anak dara sorang tu...