Wednesday, September 9, 2009

Cutest Baby Pocoyo Contest 2009

aku rase blog aku nih dah dipenuhi dgn contest2 yg ku join ajeh..tp xpe lah kan..ape salahnya memeriahkan suasana..ok..contest kali ini di anjurkan oleh Mommy Ryan yg very the vouge itu
n ni gambar yg aku pertaruhkan...


actualy gambar ini diambil semasa hannah baru berusia 10 hari..sangt comel time tu..
ok..5 words about my daughter..
1. Our little angel...
Aku mengandungkan hannah ni 6 bulan lepas aku kawin..at first x sangka nak dpt baby gal..tp hubby berharap sngt dpt baby gal coz dia kate baby gal ni cute n bleh tolong mummy jg adik2 bila besar nanti..hehehe..Alhamdulillah memang rezeki kami tuk dpt baby gal n 5 mac 2008 after 2 days of our second anniversary, we got our little angel...sngat terharu masa doktor letak hannah atas perut aku lepas bersalin tuh...hilang rasa sakit..
2. Manja..
Nurhannah Irdina ni sngt lah manja especially gn aku lah kan mummy dia..hubby kdg geram jer kat hannah coz time dia manja tu dia sangt cute(hubby jeles sebenarnya coz hannah x nak manja gn daddy sngt)..kdg2 dia peluk aku pastu ckap "manja" nak mention yg dia tgh nak bermanja lah tu gn aku..kemanjaan hannah terserlah time panggil "mummy" or "daddy"..kalau marah pun jd x marah..
3.Cerdik
As a growing child, hannah punya development agak cepat la.yg mane umur dia 3bulan dia dah pandai meniarap.pas pandai meniarap dia skip satu step n trus merangkak masa umur dia 5 bulan, pandai berdiri masa umur dia 7 bulan n pandaijalan masa umur dia 10 bulan...n now she is learning how to speak..dah banyak vocab yg dia ada disamping berborak gn mummy dgn bahasa "german" nya itu..geram jer tgk mulut dia kepoh masa bercakap2.n ape org wat dia akan perhatikan n dengar pastu ikut.hari tu dia dgr lagu i'm a single lady..joget2 sambil ikut nyanyi..sngt kelakar..Sngat terharu bila hannah pantang nmpak benda berbentuk kubah dia akan sebut masjid..org ngaji,berzikir o azan pun dia ckp masjid..sejuk perut mummy mengandungkan hannah. hehehe
4. Aktif
Hannah ni sangat aktif..pantang buka pintu grill trus hilang..bahaya betul..dia suka kebebasan..kalau main gn anak2 jiran dia x suka dipegang2, nak berdikari..lari sana, lari sini..aku kena follow dr belakang je lah..kalau dlm rumah dia x reti dok diam, panjat sana, panjat sini, amik benda tu, amik benda ni..aku dah x larat nak sound dah...latest dia telah memecahkan sebotol perfume CK daddynya yg aku letak atas meja solek..tp ok lah tu budak2 baya dia tgh aktif kan..kalau pasif sngt pun bahaya gak...
5. Of coz lah cantik n sweet..
Hannah ni berkulit hitam manis mewarisi daddy..hehehe..ha tang tu lah terletaknya kemanisan anak daraku ini. kalau dia senyum nmpak sngat cantik dengan gigi susu yg dah ada emapat atas bawah + gigi geraham dua atas bawah tersusun cantik..tp senyuman hannah ni sngt mahal la..sngat susah utk dicapture..huhuhu..rambut hannah yg curly kat hujung menambahkan lg keayuannya..chewahh..kalau rambut itu diikat n diletak hair clip berbunga bertambah lah cantik n comeynya hannah ni..

bnyak lg kelebihan hannah ni..tp penganjur nak 5 jer..kang puji lebih2 anak sendiri ada plak org nak muntah baca n3 ni.hehehe..apepun aku sngat sayang anak daraku ini...n she's my everything..(besides my hubby la kan...)


senang jer kan nak join contest ni...so moh le kiter join beramai2 yer tuk memriahkan lg suasane..

10 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

gud luck!! chumells lar picca Hannah tgh tido tue..

Hasliza said...

gudluck hannah:)

Lady of Leisure said...

cute sangat pic hannah tgh tido 2..
all the best for the contest..
:)

Dilla Zaidi said...

alahai comeynye hannah pakai topi tuh..

kan mane beli liana?

gud luck eh tuk contest tuh..

mama_umar said...

gudluck hannah!!jgn main2 tu topi ala red indian tuh hehe,cute sgt,nmpk suci je

liana said...

kak e-car :hehehe thanks ek kak..

liza: thanks liza..

Lady of Leisure : thanks 2 u too..emmm kite nak panggil awak ape ek?

Dilla : thanks dilla...tu topi pinjamlah..hehehe

ety :minta2 la topi itu membawa tuah..hehehe

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

what a nice cap!babe,checked.good luck!judge nye my mom n my mom in law ;)

Intan said...

Wah mcm gambor yg di "photo shoot" lak! Cute lah gambor yg ngan topi red indian tu :)

Gudluck kay hannah sayang :)

nza said...

good luck Hannah...Ummuah!!!!

zieha said...

goodluck:)comel la yg topi mcm red indian tu..beli kat mana teww..hehehe