Monday, December 20, 2010

Anak Daraku...

Salam..kali ni aku nak citer pasal anak sulungku..Nurhannah Irdina..skang ni umur dia dah 2tahun9 bulan..dah sangat cerdik,kepoh n notty..kalau kite ckp ada je jawapan yang keluar dr mulut dia..kdg2 dr marah bleh jd nak ketawa..n dr ketawa bleh jd mrh...kdg2 aku x tau nak marah ke nak gelak bile bercakap dengan hannah.
kadang2 aku rase dia ni lebih matured dr umur dia.badan toksah ckp la..ramai org ingt dia 3 tahun.padahal belum lg pun.kadang2 bile kite nak bergurau dia x nak n ckp dia penat la, hannah x suka la..rase mcm dah beso sngt ank dara aku ni..huhuhu
hannah blum kenal ABC lg..tp bile aku nyanyi lagu ABC,huruf "O" dia plg ingt selain ABC yg awal2 tu..kalau mengira 1-10 dah ok cume kengkadang tertinggal no 9.kalau mengira in English,bnyk la no yg tertinggal..tp x pe yg penting dia cube.hehehe..mengaji pun dah pandai..baca iqra' huruf alif n ba dah kenal..masuk mukasurat kedua dia kate kenapa pnjg sngt coz dah ada huruf ta.tp yg plg best hannah terer nyanyi lagu tradisional hasil didikan ayah tok dia merangkap ayah aku.dua minggu je ajar dia dah terer nyanyi lagu ram-ram pisang,tom-tom bak,tepuk amai2 n buai laju2..kdg2 dia tlg nyanyi lagu tepuk amai2 tuk Luqman..
skang ni asal free dok kat rumah dia sibuk ajak kluar n ajak shopping..kalau g kedai dkt2 gn rumah kitorg dia xnak..x best katenya..kalau bwk g mymydin ke,giant ke,tesco ke,carefour ke,baru lah dia seronok walaupun x beli apepun.
cume satu je lah..suke buat adik dia..kadang2 dia dok atas adik dia n di kuda2kan si luqman..mcm2 la dibulinya si luqman tu..kdg2 luqman mcm dah x amik port..cam dah biasa je..n lg satu sampai skang asal hntr g nursery je melalak,dulu masa hntr g rumah pengasuh pun sama gak..kesian bile tgk muka dia menangis bile time aku hntr tu..
ape pun,hannah tetap manja mummy,intan payung pengerang jantung hati mummy..apepun hannah buat mummy ttp syg hannah..


ni pakai baju baru beli..posing pas mandi..bedak capuk2
ni try kasut n baju yg baru daddy belanja...daddy suh jeling..sbb tu camni rupanya..
ni plak wat muka hapie n seronok dapat baju n kasut baru..






yg kat atas ni gmbr hannah potong rambut..muka jd x semenggah coz baru bgn tdr..kena potong rmbt coz garu2 kepala mcm nak tercabut aku tgk.rupa2nya ada kutu..huhuhu..biasalah kalau hntr nurserykan..la ni dah xde dah..aku dah pakaikan syampu kutu kat dia..hahaha..mati ko kutu....

3 comments:

Farra Dhelina said...

klu kat neseri mmg senang berjangkit kutu kan..

nza said...

sronok tgk anak2 membesar dpt mata...cpt masa brlalu.....

liana said...

Farra:betul2..mcm2 penyakit senang berjangkit kat nursery ni..tp nak wat camne kan..susah nak cr pengasuh skang ni...


k.nza: ha'ah la kak.kejap je rase dah besar...tp derang la racun derang lah penawar..