Friday, December 17, 2010

K.U.R.U.S

salam..aku rase sume org nak kurus n bdn cntik kan.tp aku x nak la kurus sngt mcm model2 omputeh yg sngt kering itu.at least dpt blk saiz mcm b4 kawin dulu pun ok ape.hehehe.aku tgk ada mcm2 cara kite cube buat tuk kuruskan badan kan.ada yg g slimming centre,mkn pelbagai produk kuruskan bdn,diet,pakai korset n senaman..aku dah try mkn ubt kurus tp x kurus pun..mcm mane nk kurus,mkn ikut suke je..mkn ubt kurus ni nak kite diet gak kan sebenarnya..kalau x mmg x jd..berdiet?aku x try lg..seriesly aku x boleh kalau x mkn..tp puasa tu boleh la..tgk makanan je rase lapar, rase lapar je tgk makanan..mcm mane nak diet..aku pun ada try gak pakai korset n i'm not into it..aku x sesuwai agaknya pakai korset..panas..dok dlm blk guru ok la ada aircond..bile g kelas..mak aih..Tuhan je yg tau..mmg bleh kurus tp seksa skit la..huhuhu..g slimming centre?ada gak teringin nak g..tp hubby x bg..dia kate mengarut je sume tuh..huhuhu..hubby aku ni kalau aku gemuk dia bising gak la..ye la kite pun mmg la kena cntk utk suami kan..kalau x jg bdn..tkt jd lain nanti kang..tp hubby aku ni x caya g slimming centre,pakai korset o mkn ubt kurus bleh kurus..dia kate senaman la yg bleh wat kite kurus coz lelemak bdn kite yg lelebih tu terbakar bile kite excersise.
so kena la ikut ckp suami kan.kalau x berdosa.hehehe..kitorg g survey beberapa fitness centre tuk tgk time yg sesuwai tuk aku g nanti..coz aku ni kan ngajar petang..tp Alhamdulillah tahun depan insyaAllah aku ngajar pg..so bnyk la masa skit petang tu..last2 kitorg jumpe fitness centre yg khas tuk perempuan kat seksyen7 shah alam.aku dah try tuk 3 hari just byr RM19 je n aku rase ok.dia x la segrand celebrity fitness o fitness first n xde perdonal trainer.just ada trainer yg observe ape kite wat n tiap2 bulan nanti akan tgk perkembangan n perubahan kite.so far so good la n aku dah register sebagai member.gym ni namanya contoursexpress.so skang ni memandangkan ngah cuti sekolah maka aku telah mengambil kesempatan tuk g ke gym bile2 yg aku suke..wahaha..n hari ni dah 4 kali la aku g..yg bestnya..baru 2 hari aku g n aku dah hilang 0.5kg..hahaha..suke..suke..
semoga aku trus bersemangat tuk bersenam, bukan hanya tuk kurus tp tuk sihat gak la kan.by the way..aku bwk hannah dah 3 hari tuk jd aku nyer personal trainer kat gym ni..hahaha coz dia slalu ngs bile time nak hntr g nursery..luqman je lah kena dok kat nursery tu..sian adik luqman...

7 comments:

UmiDAnisH said...

ngeh3x selamat berkurus dear.. ku ni senang nak turun tp payah nak naik.. kecuali kalau kejenye makan tido makan tido.. kalau nak kurus balik, selalunya jaga makan.. lebihkan sayur2an dan buah2an.. makanan berlemak dan berminyak tu pilih2 jugakla kalau ku nak makan..

alhamdulillah setakatni, naik la sikit berbanding masa kawin dulu macam kayu je..hihih

takpela berisi pun peluk rasa cam bantal peluk tak? janji sihat, ceria dan bahagia kan? =)

liza said...

laki aku pun percaya berat boleh turun dengan jaga makan n exercise jer..yg lelain dia kata sekejap jer jadi.kalau tak jaga makan bulat gak..hehehe..aku pun nak register pg kelas aerobik dekat senawang ni.Tapi kelas ni start kul 6 ptg ke malam.jadi aku hangkut sekali laa si wafiy tu.

liana said...

Lin: Ko x pe lah badan dah mmg menten kurus..huhuhu..mcm aku ni,senang nak naik tp ssh nak turun..so kena usha lebih skit la..ni ngah nak cube diet skali...hahaha..

Liza:betul2..moh le kite bersenam tuk cube kuruskan badan ..hehehe..x pe bwk wafiy jd peneman..hannah pun teman aku gak g gym..hehehe

nza said...

gud luck...moga azam baru tu trcapai..last year akak cuba kurgkn mkn nasi...lunch je mkn nasi n mlm mmg xmkn nasi..alhamdulillah turun 10 kg...

liana said...

k.nza:tq kak..saya akan cube berusaha bersungguh-sungguh..hehehe

Lady of Leisure said...

hehe cemana pun nak kene exercise jugak kan..lady pun dalam proses nak exercise ni hehe

liana said...

aik..badan lady kan masih menten lg kan...?mane dtg gemuknya?hehehe..mesti sebab rajin masak ni...