Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Assalamualaikum wbt..

kengkawan..kenal x jejaka di atas..dia ni dah sngt glamer dlm arena berblogging ni n skali lg wat segmen menjelajah blog tp kali ni kategori ibu lah...maklumat lanjut sila klik SINI ..k la..jom layan..

Siapa yang layak masuk?
mereka2 yang sudah bergelar ibu of cozzz...

Ceritakan secara ringkas tentang diri anda..
Seorang guru kepada pelajar2 di SMK di Shah Alam, seorang Mummy yg penyayang n "garang" kepada "baru" seorang puteri n seorang putera, tidak lupe juga seorang isteri kepada seorang suami yang sngt dicintai dunia dan akhirat (insyaAllah)

Kenangan manis sewaktu bergelar ibu..
banyak...tp paling manis of coz la bile kali pertama disahkan bakal menjadi ibu kerana mengandungkan puteri sulungku walaupun mase tu masih duduk berjauhan dgn suami..

Kenangan pahit...
pun banyak juga...tp antara yang pahit bile ditahan di wad coz doc ckp jln dah buka 3cm..tp my gynea said baru bukak 1cm..sampai hubby yg memula excited coz nak jumpe org baru trus badmud coz doc x cek bebetul...huhuhuhu (yg cek doc lain coz my doc g Hong Kong time tu)

Kata-kata khas buat si suami..
Sayang, terima kasih atas segala kebahagian yang abg beri tuk lia dan tanda cinta kita Nurhannah Irdina n Muhammad Luqman Akif..terima kasih kerana sabar melayan karenah kami semua terutama isteri ang yg cute ni..hehehe..semoga keluarga kite kekal bahagia n masih diberi peluang untuk menjadi keluarga lagi di syurga nanti (insyaAllah)

Nasihat untuk anak dan anak-anak diluar sana..
Buat anak-anak mummy, semoga kalian dapat menjadi insan yang berguna suatu hari nanti dan tabah dan sabar dalam mengharungi kehidupan duniawi yang semakin besar cabaran dan dugaannya..semoga menjadi anak-anak yang soleh dan hambaNya yg soleh..
buat anak2 diluar sana..hidup ini hanya sekali..hargailah ia dengan melakukan perkara2 yang berfaedah dan tidak melanggar batas2 agama..(nasihat seorang guru gak ni)

Harapan terhadap anak2...
belajar rajin2 semoga menjadi insan yang berguna dunia dan akhirat..sentiasa menghormati org tua dan semoga selamat dunia dan akhirat

Nasihat buat si gadis di luar sana...
Seimbangkan lah ilmu duniawi dan akhirat..jagalah maruah diri dan keluarga..jgn terlalu leka dgn cinta..ingatlah Allah sentiasa melihat ape yg kite buat...


Itu saja...terima kasih...


12 comments:

c-tea said...

datang dari blog saudara ben.k..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

best kan jadi ibu...
moga Allah rahmati kamu ibu..
selamat hari wanita...=)

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

liana said...

waaaa....bestnya..ada kawan baru menjengah blogku..thanks guys..

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
semoga jadi ibu mithali
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com
>>wah ada sepasang anak.. syoknyer..
romantiknyerrrr....

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Mamaleesya said...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

Dda Ly said...

salam cikgu, saje jengah sini..hihi hopefully leh berkawan..:)

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥

luckylizan said...

salam cikgu liana,.tahniah ada baby baru..comellllllll... kakaknya nya pun qute..jom kita tukar2 link nak..? suka baca cerita pasal anak2, sambil tu boleh share2 info pasal ibu2..selamat berkenalan:)

Ayu Hashim said...

assalam perkenalan.. dtg dr blog en.ben.. :))