Friday, October 9, 2009

Alhamdulillah...tapi....

Selasa lepas aku bawak hannah g klinik tuk amik injection umur 16 bulan.tp masa bwk tu hannah dah 17 bulan..terlebih skit la...hehehe..time jumpe doktor tu rupe2nya ada vaksin chicken pox dia kena amik masa umur 15 bulan n aku terlepas pandang..doktor kate xpe.bleh dtg lg amik vaksin tu bulan depan.
masa doktor cek hannah, melalak lalak hannah xnak dipegang doktor..siap ckp "janganlah" kat doktor tu...time kena cucuk tu nangis kejap la..pastu ok blk..hehehe
pas hannah jumpe doktor aku plak jumpe doktor.

Doktor : ye pn.norliana ada apa?
aku : saya mcm rase sakit2 je kat bawah perut ni.kat ari2.
Doktor : Dulu you bersalin ceaser ke normal?
aku : normal doktor.
Doktor: xpe2 meh kite cek (sambil suruh aku baring tuk di scan)
Doktor : period you mcm mane lepas amik ubat hari tu?
aku : pas mkn ubat doktor bg, dtg sekali, pastu x dtg dah. seminggu sebelum puasa pun dtg sekali, pastu x dtg dah..
Doktor : you ada wat pregnancy test x?
aku : ada.tp x ngandung doktor
Doktor : bile you buat?
aku : masa raya ketiga haritu..

doktor pun tenyeh2 perut aku dgn scanner tuu..tibe2..
Doktor : hmmm...dah ada ni hah..
aku: hah..ye ker doktor?
Doktor : ye..x caya g wat pregnancy test..pastu jumpa saya balik..saya confirm 99.9% ada.

ape, hannah nak dpt adik?Alhamdulillah...dah 6 minggu usia kandungan aku ni.tp mr.hubby ckp dah kena pisah tidur gn hannah n kalau bleh putuskan susu..mcm mane nak putuskan susu ek?ada cadangan x? mcm x sampai ati pun ada gak nak putuskan susu..camne ek..
apepun semoga perjalanan kali ini selamat selama 9bulan 10 hari...

18 comments:

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

congratz on the new pregnancy!

CHeeSYaNa said...

Liana! Congrats!!!
Sure Hannah sronok dapat adik :)
Rasanyer boleh menyusu time pregnant.. try search dalam forum susuibu.com

nza said...

tahniahx3...brtambah lg le ahli kluarga...rezeki bln syawal.

liana said...

mama-miya: thank you

dayana: thanks dayana..hannah kdg2 suka kdg2 ckp nanak...hehehe..tu lah.aku serba salah ni.nak putuskan susu o x.

k.nza:hehehhe..thanks ek kak..

Farah said...

tahniahh liyana!!

amboi ramainye yg pregnant skang..macam berjangkit plak

QuEeN Of 2 Heroes said...

tahniah! hannah dapat adik la nanti...ade kawan...^_^

Rabe said...

congrats! alhamdulillah...best nye...

fizamior said...

liana... congrats to u!!!!
pregnant ini adalah penyakit berjangkit yea kawan2.. sila amik safety precaution kalau tak nak terjangkit..hihihi....
nway... congrats again liana.. im so hepi 4 u!!!

liana said...

farah : thanks yer.x nak join da club ker?

Nadia: thanks nadia.cepat la bg kawan kat darwish gak..hehehe

fiza: thank u...hehehe. x nak menjangkitkan diri ker?

h4ni3 said...

waahhh.. rezeki raya

Congrats liana!

liana said...

rabe: rabe bile lg?hehehe..bg lah kawan kat qistina tu.

h4ni3: hehehe..terima kasih yer.

Lady of Leisure said...

liana.. tahniahhh!
im so happy for u..
murah rezeki..
:)
jaga diri baik2 ya..
doakan supaya lady berjangkit ya.. hehe..

Rabe said...

rabe dlm proses buat anak la ni..hihi..tp still 'one line'..doakan cepat2 jadi 'two lines' eh..

UmiDAnisH said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... tahniah... jaga diri bebaik,jgn majuk selalu..gembiranya ku dgr berita mu ini

mama_umar said...

congr8s dear!!! hehehe,kakak hannah xper..blh susu lagi..don worry,takecare k..so heppy 4 u :)

liana said...

thanks to all...lady, semoga berjangkit cepat yer...

Intan said...

Tahniahhhhh liana! Intan br perasan yg u peknen nih...best nya :) Semoga ur pregnancy will be smooth and easy dear.

Doakan tuk intan pon conceive cepat gak ye...tak sabar nak peknen balik ni...he he.

Anonymous said...

salam...tahniah nak dpt baby lg..aku ri tu pun serba salah nak putus susu,naufal time tu setahun 10 bulan..aku letak garam je,pastu bg tau susu tu baby punya...mula2 mmg sedih giler tgk dia dlm seminggu je ok dah...pastu demam la seminggu...MUN