Saturday, October 3, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

orait..contest lagi..citer raya pun dah habis stakat ni..so bleh lah membuat n3 tentang contest yag dianjurkan oleh Mom Bloggers Planet dengan tema kali ini "Cutest Baby in Stroller"..jomlah join beramai2 contest ini coz hadiahnya memang best...

Hadiahnya yang menarik itu ditaja oleh:



gambar yang dipertaruhkan tuk contest ni ialah..jeng...jeng..jeng...

Nama puteriku : Nurhannah Irdina Bt Haris
Tarikh lahir puteriku : 5 mac 2008

stroller ni adalah Combi TM-359 super Mechacal dan stroller hannah ni sangat bermakna tuk kami sekeluarga coz ia adalah pemberian parents aku sempena kelahiran hannah.actually masa hannah lahir kitorang x beli stroller lg..so dukung je lah hannah ke mana2 pergi..agaknya mak aku kesian kat hannah(bukan aku,huhuhu) so mak n ayah aku pun berkongsi tuk membelikan hannah stroller ini..hehehe..time kasih mak, ayah...so sampai sekarang ni sume aktiviti outdoor stroller ini akan "disumbat" kedalam bonet keta. n gambar ni diambil semasa hannah berumur 9 bulan semasa kitorang g jenjalan kat Genting Highlands dgn adik-beradik hubbyku...haa..naik cable car pun bwk stroller tau...hehehhe..ape yang aku suka dgn stroller ni adalah kerana ciri2nya yang berikut:
  • 160 degree fully reclining seat-3 different reclining angles of the backrest, which can be adjusted up to 160 degree.
  • Fully coverage canopy with window - Mesh window at the back of the canopy enhances ventilation. Full coverage design protects baby from strong sunlight.
  • Canopy with mesh window - for better ventilation and can be closed in windy day.
  • Top window - Mesh canopy windowallows you looking at the baby all time.
  • Front guard cover - can be detached and wash separately.
  • Detachable and washable seat cushion.
  • Front swivel wheels.
  • Size (Open) : 51 (W) x 83.5 (L) x 95 (H) cm
  • Size (Closed) : 41.5 (W) x 24(L) x 96 (H) cm
  • Body weight : 4.9kg
masa parents aku nak belikan ni, hubby aku dah bgtau kat aku kalau bleh dia nak stroller yg ringan so senang dia nak angkat stroller gn hannah skali n x bulky so x makan ruang yg banyak dalam keta kami yg comel tu.n bile dpt stroller ni hubby pun excited sama walaupun dia dah ada stroller idaman, Combi gak..

Actually bila dah ada anak ni stroller adalah benda wajib yg kite perlu ada.banyak kegunaan n kepentingannya..first..baby ni pun kalau sepanjang kite berjalan misalnya kat shoping complex dia pun rasa penat didukung.so bile baringkan dia kat stroller, dia rasa selesa skit..kite as a parents pun boleh hilangkan rasa lenguh dukung baby ni. secondly, lebih mudah pakai stroller ni daripada baby carrier yang kdg2 bleh melenguhkan bahu...thirdly, kalau baby dah tertidur lebih selesa letak dia kat stroller drpd biar dia tdr atas bahu kite.betul x?kdg2 time jln2 bile baby dah penat dia akan tertidur sendiri dlm stroller tu..kalau g shopping, senang letak anak dlm stroller drpd biar dia lepas lari kemana2 sementara kite cari brg.bleh mngelakkan anak hilang masa parents bershoping.n bile anak dah x nak duduk kat stroler, stroler tu bleh dibuat trolley mengangkut barang yg telah dishoping tadi.hehehe.n kebanyakan stroler ada compartment yg kite bleh letak brg2 or sangkut barang so bleh kurangkan beban ditgn..kesimpulannya stroller ni sngat penting kerana ia memudah urusan kite sewaktu melakukan aktiviti outdoor bersama anak...ok..jom layan lg gambar hannah atas stroller kegemarannya ni..(gambar ni tuk selingan je ek..)


5 comments:

nza said...

wah..lps raya dh join contest ye...GFood luck!!!

CHeeSYaNa said...

Jom kiter buat Combi Club :) aku pon beli stroller Combi.. but, tak same mcm Hannah nyer.. ehehheh

mama_umar said...

kot2la ade rezki hannah nk menang ye x..skg stroller umar jd hiasan kt porch umah je,hehehe

Dilla Ady said...

liana,

gud luck ye utk contest kali nih..

mama_alifsarah said...

Salam kenalan.. rajin u join contest ek? skang pun tengah rajin2 nak join..manatau rezeki kan?