Thursday, August 25, 2011

Berani x?

6 MAKANAN PELIK DUNIA

Korang suka makan??? Haha..makan mmg best..tambah2 lak,makanan 2 mmg feveret kter..tapi kn..ada jgak owg kat dunia ni makan mkanan yg lain drpd owg lain..ala2 eksotik gi2..har3..jom usha tgok..ke-6..nama nya..BURGER OTAKKKKK..hahaSandwich ni diperbuat drpd OTAK LEMBU..Menu khabarnya tgh hot kat St. Louis,Missouri,USA...menurut sumber yg yg xdktahui,rasa sandwich nih sdap bangat..nak order?? Kol aku..har3..yg ke-5..

Ni namanya,HAGGIS..haggis nie dbuat drpd hati,jantung,paru2 kambing yg dikisar bersama bawang putih,rempah,oat,garam n so on...dan direbus didalam perut kmbg 2..eyerrrrr..next...yg ke-4..

SERANGGA GORENG!! Yummy...sedapnyerr...haha..meh2..beli3..sekilo singgit jerr...banayk nihh..mentadak ader,balalang ader,kala jengking ader,labah2,cacing...sedap wehhh..sapa nak ley tempah kat aku..meh aku gi bli..kat Thailand ja nihh..yg ke-3..yg ni lakkk..nama dya..CASU MARZU..nama cm kiut jer..skali tgok cm kek..tapi,hakikatnya...bnda nih ialah...keju..2 xpa lg..tapiiii..keju nih dipenuhi ngan larva2 serangga..xpa laa..xlalu makan kek lak aku stgi...ke-2,

SANNAKJI adalah menu sushi kat Korea yg istimewa..SANNAKJI ni sbnarnya adalah baby sotong kurita yg masih hidup,pas2 diorang akan hiris2 sesungut baby 2,n then diperap ngan minyak bijan...smasa menu 2 dihidangkan,ssungut 2 masih bergerak2,dan jika x dikunya h betul2,sesungut 2 bley melekat dkat mulut or tkak korang..haha..sgt x sesuai utk org lemah jntung...n..JUARA nya ialahhh..

BALUT...makanan nih glemer kat Kemboja,Filipina n Vietnam...slalu diorang jual kat tepi2 jalan jerr..huhu..balut nih ialah telur ayam or itik yg bakal menetas 2,3 ari lg..ksian ayam2 n itik2 nihh..xsmpat nak tgk dunia..

Semua bahan tuk n3 ni ci copy paste dr blog org lain..so mmg sebijik sejiban la semuanya ek...

8 comments:

Fitri Senin said...

ko tu berani x nak makan

ikatankasihku said...

eee yeeekk, menjijik kan....
pandang pun nak muntah..hehehe
berani tak makan ni? :P

liza said...

aduhai yg balut tu pernah tgk kat amazing race asia..rasanya masa yg adik beradik vince masuk tu..geli weihh tgk diorg makan..peserta pun tak sanggup makan.masa tu diorg race kat filipine.

FaznFaz said...

haggis tuh aku pernah makan waktu duk kat scotland, nie kira makanan asli diorang laaa, akan dihidang kalau ada function cam xmas or dance festival....

waktu tue, darurat, tatu mana nak carik makanan halal, so, selagi xder babi, belasah jer!!!! dia ada mince meat (lembu), mashed sweet potato n something kaler hitam, which rasa pelik, so aku x makan, yg lain, aku belasah jer!!!!

bila dah tau, x makan dah laaa.... in fact, skrg ada option vegetarian haggis yg semuanya mashed potato, lagi x sedap!!!!

FaznFaz said...
This comment has been removed by the author.
liana said...

hehehe..aku lg la x berani mkn benda pelik2 ni..goli den..

Lady of Leisure said...

iskisk memang semua pelik2 blaka hehe.. btw selamat hari raya to u and family.. :)

Anonymous said...

http://www.filmradar.com/member/83701/
I believe you've posted in the wrong section, however.. http://en.wikipedia.org/wiki/Retrovirus