Friday, August 28, 2009

Baby tua....hehehe

hai rasenya dah lame x hapdate blog ni...samapai ada org bertanya kenapa aku diam membisu jer..hehehe. actually seminggu cuti ni x wat ape2 pun...jaga hannah yg demam+batuk+selsema.alhamdulillah hannah dah semakin sihat, cuma selsema la ada lg..
time dia x sihat sngatlah manja hannah dgn aku..apa pun xleh nak wat...tp layankan la kan coz dia tgh sakit..
ada sekali tu aku bgn nak msk sahur, dia pun bgn gak merengek-rengek nak mummy katanya..so mummy kourkan lah hannah nyer bouncer letak kat dapur, letakkan hannah n pesan kat dia dok diam2, mummy nak msk kejap jer...seb baik hannah ok(asal nmpk muka mummy)
pastu, trus hannah berminat nak main bouncer tu..tgklah gaya baby tua dok kat bouncer dia..sambil nyanyi lagu buai laju-laju...






tp muka tu nampak x sihat lg tuh sebenarnya...yelah sampai dua kali kena g jumpe doktor...hari jumaat gn hari Isnin..dah la payah gile nak bg makan ubat..bila ckp nak bg ubat jer dah lari ckp xnak...time bg lagi lah..daddy kena pegang tgn..mummy try bukak mulut hannah yg ditutup rapat..dan lidah tolak ubat...nagis mcm kena dera...huhuhu..padahal nak bg mkn ubat jer tu..kire nilah dugaan awal aku dibulan ramadhan yg penuh barakah ni...nasib baik time cuti sekolah hannah demam, so bleh la mummy jg hannah..

4 comments:

nza said...

kesiannya hannah..moga cpt sembuh...

alahai, baby tua pn, baby tu la, janji hepi...

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

get well soon!

Intan said...

Alaa liana, biar lah hannah "teringat" balik kot zaman masa dia baby dulu...tu yg nak naik bpuncer tu...he he.

Part makan ubat tu, sama sebijik ngan arissa...mmg kes "berperang" jadinya ;)

liana said...

kak nza: hehehe, time baby dulu dia x ingt penah naik kot..2 yggian nak naik tu...

Mummy ryan : she's fine n so active rite now...huhuhu..mummy plak yg pening kepala..

kak intan: hehehe..dulu pakai kejap jer..tu yg bile kuorkan dia excited nak naik..tu lah kak, kalau daddy dia xder saya terpaksa guna kaki tuk tahan tgn dia dr meronta2..huhuhu