Monday, August 10, 2009

Satu round baca!!!

haa, entry kali ni aku nak citer sume benda yg aku nak citer cume x sempat nak update slalu.first off all, minggu lepas hari rabu rasanya aku dgn rase penuh kegumbiraan telah berjaya membeli kasut crocs dgn harga yg murah tuk aku, hannah n sepupu hannah,dhia.thanks to eyra n her fiance.n nilah kasut yg aku dah kaut dgn total harga 130 tuk 3 pasang kasut.wahahaha.gembira,gembira...

ni hannah punya same cam dhia cume dhia kaler biru.


mummy punya...


Sabtu....
supposely aku g sek coz ada meeting panitia tp aku x dpt dtg coz jumaat mlm tu hannah cam nmpak something trus2 ngs n pluk aku kuat2.satu mlm dia tidur pluk aku.ntah apa yg dia nmpk aku pun x tau tp aku pluk lah dia smbil bc ayat kursi, al-fatihah n 4 kul.alhamdulillah hannah ok.pg tu jg area tmn aku ada wat gtg royonng,org lelaki lah yg kena buatkan.so daddy n yg lain2 pun bekerjasama membersihkan kawasan taman.ibuk2,dok kt taman,lelepak smbil mkn.ngehngehngeh...hannah plak seronok la main slide n buaian.sampai terer sngat main slide smbil berdiri.apa lg jatuh lah dia.tp ngs jap jer.ni tgk la aktiviti 2 beranak selepas gtg royong



petang skit, daddy g keje so aku ckp gn hubby bleh ker nak g rumah akak aku kat kota damansara n hubby izinkan.aku pun gerak lah gn hannah.sampai rumah kakak aku dia ngah msk,aku gn hannah mkn McD jer.so hannah memain lah gn dua org sepupu dia.Danish n Dhia.pastu kakak aku ajak g giant kota damansara.so bergerak la kitorang kesana.samapi sana,kakak aku je g giant, aku, hannah, danish ,dhia adik aku malina n boypren dia kena tgk budak2 tu main kat tmpat yg ada game2 tu.

mula2 smpi ada petshop

time danish, hannah n dhia bermain2.


penat bermain n hannah pun cam nak tidur kitorg pun blk.semayang magrib dulu than baru memulakan perjalanan pulang kerumah, jemput daddy kat kilang dia than makan kuew teow n sampai rumah mkn plak nasi gn sup yg dibekalkan oleh kakak ku.hehehe.mana lah x gemuk kan.kuat betul nafsu mknku.huhuhu

Ahad....
bgn awal coz hari ni breakfast kt luar n nak beli lauk tuk msk tghari.tup2 hubby ckp kena tgk dulu game bola antara taman kat area rumah aku ni.huhuu.aktif betulkan kawasan taman aku ni membuat aktiviti.so tgk la jap.panas betul.hannah dah mengamuk2 x selesa than nangis nak nenen.hubby ckp g lah nenenkan dalam keta, bukak aircond sejuk skit.aku pun ikut la arahan.dah kenyang nenen, ingat nak la bwk hannah kuor tgk org main bola lg.tp b4 that, keta aku ni kena manualy lock dr dlm.tmpt duduk belakang mmg dah berkunci,hannah aku ltk kt driver seat n aku tutup pintu dia coz tkt dia jatuh.pas aku amik kasut dia kt tmpt duduk sebelah pemandu, aku pun kuncilah pintu tu.haaa,so korang bleh teka lah apa dah jadikannnn...anak kesayangan aku ni terer mengunci pintu,so terkuncilah dia dlm keta tu.huhuhu.aku gabra gak.nasib baik aircond still pasang so hannah x la panas dalam tu.
ada pakcik kt situ tlg tgkkan hannah n aku g panggil hubby aku.hannah dlm keta rileksjer.bila x nmpak aku baru dia ngs.bila nmpk aku bleh plak dia suka kt dlm tu.mummy dah gabra ni.seb baiklah pintu tu aku x tutup rapat sangat,so hubby aku berjaya menarik kunci pintu tu menggunakan dawai yg menggantungkan banner iklan tepi jalan.alhamdulillah hannah ok.hubby aku dah sound dah coz dah bnyk kali aku membahayakan hannah.huhuhu aku bukan sengaja.
sampai rumah,ready tuk masak.beli ketam 7 ekor n sayur kangkung.ketam msk lomak cili api,nyum2 n wat kangkung grg belacan tambah sambal belacan n sambal jawa.masa msk hannah menyibuk tlg kt dapur.amik kusi,letak sebelah sinki than "tolong" mummy apa yg patut.dah siap msk hannah nak tidur.aku pun tidurkan lah dia than mkn berdua gn hubby.slalu msk 1 pot setengah nasi x habis, tp hari tu msk 2 pot hubby berselera plak sampai minta tambah nasi dah xder.terpaksalah stop mkn n ratah jer ketam2 tu.
bila hannah bgn, lauk yg sama lah aku bg n tau x yg hannah ni sngt suka mkn ketam.bg nasi lebih x mau mkn tp ketam lebih xper.
petang tu aku bg dia main kt luar, kemudian dia swimming dlm pool dgn anak jiran aku,pas magrib hannah tidur.balance ketam ada lg 2 ketul n kitorg tinggalkan utk hannah.kitorg mkn magie gtg jer mlm tu.hehehe.bila hannah bgn daddy suapkan ketam tp rupanya x cukup 2 ketul tu.melalak2 hannah nak ketam lg.sudahnya aku bg apple jer nak bg dia diam.nsb baik menjadi.kalau x manenak cari ketam mlm buta.hehehe
oklah tu lah antara aktiviti yg telah aku concludekan sumenya dlm entry kali ni.

5 comments:

CHeeSYaNa said...

wah.. masak ketam.. FYI, aku tak pandai masak ketam, nanti bleh le ko ajar aku..

Hasliza said...

huhu...hannah sama cam wafiy..terkurung dlm keta cuma wafiy lagi haru sebab aircond semua dh tutup

hot mama said...

mandangkan hannah n wafiy ade experience terkurung lam keta, nampaknya am pn kena beware ngan syira..dah la am jenis gabra huhu...mau2 ibu yg melalak lebih haha

bestnye masak ketam..xpenah try masak ketam sendiri seumur idup..slalu mak yg masak..kecur air liur..yummyy..

Farah said...

liana cantiknye kasut crocs awak tu..

erk hannah ni jgn la buat mummy risau k..nasib baik takde apape..

liana said...

dayana : aku pun mak + hubby aku yg ajar wat masak lemak ketam.tp skang dah terer la hehehehe.

liza :tulah liza,bila hannah dah terkurung dlm keta tu aku mmg ingt citer psl wafiy terkurung jer.nsb baik x lama hannah terkurung.

am :betul2.tp kadang2 dlm kiter dok berjaga2 tu lah yg jadi.hehehe,try lah msk sendiri plak.mesti best.xyah tunggu mak masakkan bila teringin nak mkn.

farah : hehehe.dah lame teringin nak pakai crocs.bila dpt yg murah kaut jelah walaupun budget terhad.ha'ah seb baik hannah x ape2 siap senyum2 main wiper lg ada.huhuhu