Wednesday, August 12, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest

haaa...ni first time aku nak join contest yg dianjurkan oleh MomBloggersPlanet.mana tau ada rezeki hannah tuk menang..hehehe..gud luck hannah.tp penat mummy godek2 album payah nak cari gambar yg sesuai n akhirnya mummy terpaksa pilih yang ni memandangkan anak mummy ni mmg payah nak senyum bila bergambar...so inilah gambar yg mummy pilih tuk contest anjuran:








ni lah gambar pilihan mummy


Nama : Nurhannah Irdina Binti Haris
Tarikh lahir : 5 Mac 2008

Bear ni adalah very favourite toys hannah berbanding toys lain yang kami belikan untuk dia. bear ni dibeli masa umur hannah 7 bulan n dibelikan oleh kakak ipar saya merangkap mak yong hannah. yang menariknya hannah yang pilih bear ni sendiri.

hannah sangat sayang bear ni sampai time mummy basuh bear ni bile dah comot sangat hannah akan menagis cari bear sampaikan daddy terpaksa cakap bear pergi work n bg bear lain baru hannah senyap tp x puas hati lah kan. n kemana2 pun hannah akan bawa bear ni walaupun mummy ajak teman pergi pasar malam jer.

dalam gambar ni plak mummy ada family day kat Bagan Lalang n mcm biasa bear sentiasa teman hannah dalam keadaan sedih ataupun gembira. hannah bad mood dalam gambar ni coz kena bangun awal join aktiviti mummy.

pada saya toys sangat penting untuk early chilhood development dari segi mental, fizikal, emosi dan perkembangan sosial...contohnya kita akan perasan kalau baby girls banyak toys yg melibatkan teddy bear, princess doll and other girls stuff..and also for the boys kita akan dedahkan pada balls, cars and other boys stuff so mereka dpt membesar dgn environment yg betul.daripada toys yg ada juga baby bleh create their own imagination world creatively...and they can have fun ways of learning through colours, sounds and shapes..seronok kan bila kite tgk anak2 bermain dgn toys mereka n mum and dad boleh rileks2 time anak2 tgh leka bermain gn toys mereka.betul x?

1 comment:

Hasliza said...

gudluck hannah and mummy..:)