Sunday, August 2, 2009

KENAPE???

actually aku ngah sedih ni.biasalah kan lumrah perempuan lepas bersalin, bentuk badan akan berubah n kdg2 berat makin bertambah even org cakap kalau breastfeed boleh elakkan badan naik.
all of those thing happen 2 me.bentuk badan memang dah lain n badan memang dah berisi.bukan aku x nak diet, tp aku ni jenis yg cepat lapar.slah aku ker?
skang husband aku dah komplen.siap cakap mak aku lg kurus dr aku.bukan aku x nak jg badan.siapa x nak kan badan kembali lgsg selepas bersalin.tp badan aku ni mmg jenis cepat naik n lmbt plak nak turun

(x la sesihat ni ek)

aku bukannya ape.kdg2 rase mcm org lelaki ni x faham bab ni.x kan x nak bg aku mkn kot nak suruh kurus.huhuhu.aku kdg2 teringin nak bersukan, main tenis ke.tp xdersaper nak teman.nak ajak suami kenkadang dia bz.kenkadang dia katesusah coz ada hannah.
lgpun kalau betul nak wife kurus blk kenape x nak bg kate2 semangat ke.ni x asyik perli jer.
n kalau betul nak suh kurus hantar la kt slimming centre ker,gym ker.ni x tau komplen jer.dia x tau yg bini dia mmg nak kurus mcm dulu.
skang ni aku x tau nak wat per.kena tahan lapar ker?kena mkn ubt kurus ker?

3 comments:

CHeeSYaNa said...

Sabar, liana..
Laki aku pon siap pesan, nanti dah lepas bersalin, kena jaga... huuhuh
ko ajak le hannah lari2 kat taman time petang2
time tu ko jogging skali :)
Chaiyo!!!

liana said...

dayana: aku ngajar petangla.camner nak joging petang2.huhuhu

UmiDAnisH said...

yana, ku pulak makin ahri makin kurus... sampai ofismate ku cakap ku telah menjadi anak dara.. walhal ku makan banyak jugak tapi badan makin keding jek.. actually, ku ni tak makan sgt ayam dan daging.. kalau makan pun sekadar rasa sikit.. ku lebih kepada sayur2an.. biasala org lelaki... yana pk kan je teguran hubby tu kerana dia SAYANGkan yana.. percaya la.. anggap ia teguran membina, supaya hati ceria utk azam lebih gigih utk kurus.. yana elakkan makan selepas jam 8mlm, minum air selepas paling cepat setengah jam lepas makan.. dan banyakkan makan sayuran dari lauk2 lain