Wednesday, August 5, 2009

Hari Keluarga SMKS18

actually, last weekend ada famili day yg dianjurkan oleh sekolah tempat aku mengajar. tempat yg dipilih adalah bagan lalang.kang g jauh2 ramai yg komplen x mau g coz jauh.ni yg dekat pun ramai gak yg x g.kepada kengkawan yg join famili day ni terima kasih bnyk2 kerana memberi kerjasama kepada ahli KGKT.
masa famili day, boleh la dipilih samada nak tidur semalam atau dtg pd hari kejadian iaitu hari ahad, dan aku telah memilih utk tidur semlm di sana.bukannye aper, perjalanan dr s.alam ke bagan lalang bukannye dkt, aktiviti start seawal kul 7.30pg.bilik yg kitorag duk x la exclusive sngt, tp oklah tuk semalam jer kan.
tupun kitorang sampai lmbt gak coz my hubby keje daa hari sabtu.

mlm tu b4 nak tidur dalam kul 11 lebih bleh plak hubby aku ajak makan sesiput kat bagan lalang ni.n aku sebagai isteri yg solehah pun ikut la hubby aku g mkn.kedai yg kitorg slalu g dah tutup la plak padahal blum kul 1.mesti laku ni.so kena lah g kedai lain.ok la masakan dia x sesedap kedai yg kitorang slalu g.pas mkn blk bilik kemas2 skit, tidurrrrr.....

esoknya, pas subuh aku mengejut suamiku tuk ready memulakan ektiviti hari ini.hannah pun kena bgn awal.mengamuk lah dia coz time tidur kena kacau.hehehe.tp nak wat camner mummy guna kuasa veto hari tu.sume kena ikut jadual mummy.

aktiviti pg tu, pendaftaran, aerobik n chicken dance.tgklah muka hannah yg masam satu hari...



pas sumer aktiviti tu apa lg, makannn la

hannah still bad mud..

pas makan ada acara treasure hunt.hannah yg bad mud xnak main ngan beduk2 lain,sudahnya aku bertresure hunt sambil mendukung anak.huhuhu.lotih den dibueknyo..bila dah x larat nak bertreasure hunt bersama anak aku minta rehat n main lelayang gn hannah.tp aku je yg beria main lelayang, hannah sibuk main pasir.ngahsibuk naikkan lyg2 group aku dah setle treasure hunt.so hubby aku pun join main lelayang.dia plak yg over coz dia kata dia x penah main lelayang.


tu yg kaki ngah berlari2 tu kaki daddy hannah la tu.lari main lelayang.

pas tu,aktiviti lunch.makan beramai2.than blk bilik jap semayang zohor, mandikan hannah yg berpasir n tidurkan hannah.daddy pun join hannah tidur.aku plak pas sume dah tidur,kuor balik tuk join aktiviti seterusnya.main netball atas pasir.susah gak main kat atas pasir ni.sudahnya group aku kalah dapat no 4.group yg sume lelaki pun bleh menang gn kitorang tau.huhuhu

dah setle sume game aku blk bilik semula tuk ajak hubby n hannah mandi laut.mase kitorang tibe tu dah sesi bg hadiah.dapat lah dua hamper yg dikongsi bersama tuk treasure hunt n netball.
pastu apa lg kitorang pun mandi laut.tp x lamer lah dan akhir skali memulakan perjalanan tuk blk ke rumah...ponat gak lah weekend ni....
mud hannah stil x ok.daddy, sentiasa ok...dah sampai rumah baru mud hannah ok.x cukup tidur agaknya...

3 comments:

Hasliza said...

alaa bestnya family day..dapat spend masa bersama keluarga sambil suka2 main..huhu..terus teringat kat hubby

liana said...

hehehe.oklah liza.tp xbest coz xder bbq..

Farah said...

waah liana dah rajin update blog skang hehe..