Saturday, August 22, 2009

Dugaan bulan puasa

Alhamdulillah selamat mummy berpuasa hari ni...cume puasa kali ni hannah demam la plak.risau gak time H1N1 tgh menular ni hannah bleh demam + batuk + selsema.tp mummy jg hannah betul2.asal panas je mummy jelum gn air...x pun letak cool fever.
actually badan hannah start panas khamis malam jumaat.time tu amik temperature dah 37.6..daddy kate kalau cek lg n still naik temperature daddy suh bwk g hospital trus..malam tu hannah tidur x lena lgsung...asyik terjaga, menangis n bercakap2 dlm bahasa dia.gn mummy skali x leh tidur coz bile mummy tutup mate jer hannah panggil "ma, ma".
pagi jumaat cek lg temperature badan hannah dah 38.9..mummy tanyer kwn mummy, Liza ok ker temperature cam tu...dia kate tu dah demam la tu...dia suh mummy mandikan hannah, bg makan ubat...tp kat rumah xder ubat ...
so mummy mandikan hannah, then bersiap trus g SALAM, daddy punya panel...doktor kate batuk n selsema hannah x truk.n ckp kalau demam still x kebah sampai hari Isnin dtg balik hospital..
so mummy amik keputusan amik cuti hari jumaat tuk jg hannah coz hannah kalau demam dia meragam skit..n betul ckp mummy...x leh nak wat ape lgsg...hannah meragam nak kat mummy jer..nak g minum air pun xleh..gn daddy lg la x nak..
pg td pun hannah meragam,susah nak tidur agaknya badan x sihat...n sudahya sahur td daddy yg masak.coz hannah menagis nak kat mummy.hehehe thanks syg n hannah pun join sama bersahur.berbuka pun beli kat bazar je td coz hannah nak bermanja je gn mummy dia.
petang td mcm dah kurang skit panas badan hannah.harap2 esok hannah sihat..doakanlah hannah cepat sembuh yer kawan-kawan...
budak demam tidur x lena...




walaupun demam, sempat baca buku...(gambar x jelas coz bilik mummy lampu romantik sngat)

12 comments:

nza said...

salam...alahai kesian hannah..moga cpt sembuh.

Intan said...

Kesian kat hannah...semoga tak melarat ah spi ke isnin demam tu. Jauhkan lah "virus' tu dari anak2 kita semua.

Mmg kan liana, budak2 kalo demam "mesti" nak kat maknya kan...kita lah tpt depa mengadu dan bermanja...ku suke sgt-sgt! Walaupon semua kerja tak jln but tarak kisah punya ;)

fizamior said...

hannah!! get well soon!!! unty & damia doakan cepat2 sihat kay....

Hasliza said...

ala sian kat hannnah..masa anak sakit ni memang manja sikit laa ngan kita kan..mmg double penat but worth it coz happy bila tengok dia sembuh nanti..auntie ngan wafiy doakan hannah cepat sembuh..n to mummy,banyak2 bersabar and doa bebanyak..insyaallah hannah sihat n bleh lasak2 cam biasa..hehe

liana said...

kak nza : 2 la semoga dia cepat sembuh...hari mcm dah ok skit

kak intan : minta jauh dr penyakit lain la kak.biarlah selsema, batuk n demam biasa jer.
daddy hannah sngt jeles melihat kemanjaan hannah gn mummy...time nak bg ubat jer hannah nak kt daddy.hehehe

fiza : thnaks aunty fiza n damia...

liza : sngt manja liza...ni ngah aktif ni.cuma mkn jer x nak sngt...

Precious said...

38.9? Uih .. tinggi temp tu. Cian die! Mesti dia tak senang duduk. Mintak2 cepat sembuh dan ceria ...

miela77 said...

Salam..liana, tinggi temp dia tu..cuba try antivirus tu..insyaallah berkesan..x caya leh refer dgn testimoni nie..bukan buat2 tau..RM20 je..klu ok leh wat testimoni..bukan nak ambil kesempatan..kebetulan k.iela guna dulu tuk baby qis dan berkesan.. tu yang brani pasarkan..n kebetulan kenal dgn dr mahani nie..

Babykidslove Online Boutique said...
SALAM..KAK...MLM TADI KAMI 1 FAMILY TRY.....BABY MIKHAIL LAH PALING PENTING....SELSEMA BATUK MASIH ADA..TAPI DH TKDE BUNYI2 TAU....SELALU BERBUNYI MS BENAFAS. MLM NI NK TRAY LAGI...SMLM TITISKAN KE MULUT DIA P2 SAPU IDUNG, DADA N BELAKANG DIA...KAK..NNTI NK ODER LAGI SATU UTK ABAH ANA.ABAH ANA ASMA TERUK..SMLM KASI DIA TRY TITIK...HUHUHUHU...MAKACIH

h4ni3 said...

kesian hannah.. khayra pun baru baik demam.. tapi demam2 dia pun, aktif semacam..

so hari ni dah sihat ke dak tecit tu?

KaMaLiA said...

kesian weh anak ko. dah ok ke belum. cpt2 anta gi hospital takut makin melarat. byk penyakit skrg ni.

hugs and kisses to hanna from aunty kem.

Farah said...

siannye hannah demam..get well soon k !

mama_umar said...

get well soon hannah, aritu Umar pon demam panas gak,risaunye kan Allah je yg tau..

liana said...

thanks 2 all y fren..alhamdulillah hannah dah semakin sihat n semakin aktif..thanks again 4 your prayers...